2024. június 14., péntek,  Vazul
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. június 09., vasárnap
Keresztrejtvényt írtak a rendőrök
Játék Békés vármegyeieknek - A „ki-ber” az nyer megfejtése: online csalás – Ajándékutalvány volt a jutalom
Szerző: Vitalap.hu
Különleges keresztrejtvény megfejtésére hívta a vármegye lakosait a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A „ki-ber” az nyer elnevezésű játék az online világ fogalmait, szavait tartalmazta, így a megfejtés is. A rejtvény ingyenes újságban jelent meg. A beküldők közül a legszerencsésebbek ajándékutalványt nyertek.

A jó megfejtést beküldők közül, ketten nyertek ajándékutalványt. Kép: Police.hu

 

A megfejtés: online csalás. Közel 200-an válaszoltak helyesen a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek keresztrejtvényére. A „ki-ber” az nyer elnevezésű keresztrejtvényben 12, az online világhoz fűződő fogalmat kellett kitalálni. Jó válasz esetén a szavak kiemelt betűit összeolvasva alakult ki a megfejtés, amely korunk egyik nagy veszélyére, az internetes csalásra hívja fel a figyelmet.

 

A jó megfejtést beküldők közül, ketten nyertek ajándékutalványt. Kép: Police.hu

 

A rejtvény több, mint 40 ezer példányszámban nyomtatott, ingyenes vármegyei hirdetési újságban jelent meg, áprilisban. A megfejtéseket e-mailen várták a bűnmegelőzési osztály munkatársai és nagy örömükre, sokan egy-egy kedves köszöntést, megjegyzést is odaírtak a helyes válasz mellé. Volt anyuka, aki leírta, hogy kisfia nevében küldi a megfejtést, rendőrnek készül. Volt szülő, aki megosztotta a szakemberekkel, hogy a gyerekkel közösen töltötték ki a rejtvényt, és így kellemes családi program volt.

 

A „ki-ber” az nyer elnevezésű keresztrejtvényben 12, az online világhoz fűződő fogalmat kellett kitalálni. Kép: Police.hu

 A jó megfejtést beküldők közül ketten dr. Bedéné Szilágyi Bernadett r. századostól, a Bűnmegelőzési Osztály főelőadójától vették át a nyereményüket, egy ajándékutalványt. (Forrás: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

 

 

Kép1-2: A jó megfejtést beküldők közül, ketten nyertek ajándékutalványt. Kép: Police.hu

 

 

Kép3: A „ki-ber” az nyer elnevezésű keresztrejtvényben 12, az online világhoz fűződő fogalmat kellett kitalálni. Kép: Police.hu

 

 

 <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.