2024. június 14., péntek,  Vazul
 
 
 
 

Címlap

[Sport]
2024. április 28., vasárnap
Békéscsabai vízilabdások Szentesen
Egy frusztrált mérkőzés után, sima második találkozó következett
Szerző: Jávor Péter
Csongrád-Csanád vármegyében, Szentesen rendezték meg a felnőtt OB II-es vízilabdacsapatok rájátszásának negyedik fordulóját, az 5. csoportban. Az országos utánpótlás-bajnokság soros fordulójára Nagykanizsára tartó utazás közben állt meg a békéscsabaiak autóbusza a Kurca-parti városban, és az utánpótlás közül többen szerepet kaptak a két felnőtt meccsen. Közülük az elsőn kissé frusztráltan játszott az egylet, a folytatásban azonban kisimultak a dolgok, és magabiztos győzelmet arattak a szolnokiakkal szemben.

Fodor Zsombor (fehér sapkában) itt még kicsit rácsodálkozik az egyik ítéletre, ám aztán mindkét találkozón kétszer is betalált az ellenfelek kapujába. Kép: Such Tamás

 

Swietelsky-Békéscsaba–Dunaújvárosi Főiskola VE Duna-Via 9–13 (2–3, 3–3, 3–3, 1–4)

 

OB II-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 17–21. helyért, Szentes. V.: Kollár György, Horváth József. Békéscsaba: Beregszászi – Szanyi, Fodor Zs. 2, Mucsi 1, Zsilák, Ajtai 5 (1), Pojendán. Cs.: Budai, Csendes Cs., Laczó P., Dobos 1. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. A Dunaújváros legjobb dobói: Tóth T., Durda, Kovács P. 3-3. Gól emberelőnyből: 8/1, ill. 8/1. Büntetők: 1/1, ill. 2/1. Kiállítás cserével: Zsilák. Kiállítás 4 percre: Laczó P. Kipontozódott: Mucsi. Az eredmény alakulása: 2–1, 3–3, 4–5, 8–6, 8–13. A harmadik negyed hajrájában még a csabaiaknak állt a zászló, ám a négyperces kiállítás, a cserével való kiállítás és a kipontozódás sok volt a csapatnak.

 

Swietelsky-Békéscsaba–Invictus SC Szolnok 11–5 (3–1, 4–1, 4–2, 0–1)

 

OB II-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 17–21. helyért, Szentes. V.: Kollár György, Horváth József. Békéscsaba: Beregszászi – Szanyi, Fodor Zs. 2 (1), Mucsi 1, Zsilák 4 (1), Ajtai 2, Pojendán. Cs.: Budai 1, Csendes Cs., Dobos 1. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. A Szolnok dobói: Sándor 1, dr. Mosonyi 1, Juhász 1, Krakkai 1, Melkuhn 1. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0. Büntetők: 2/2, ill. 0/0. Az eredmény alakulása: 2–0, 5–1, 8–2, 9–4. Az első perctől kezdve jelentős fölényben játszott a viharsarki alakulat a nagyon rövid cserepaddal rendelkező szolnokiakkal szemben.

 

Mestermérleg. Fodor Ádám: – A martfűi uszoda karbantartása miatt Szentesre helyezték át a rájátszás negyedik fordulóját csoportunkban. Az első találkozón meglehetősen döcögött a szekér, elöl és hátul is sok hibával játszott a csapat, ami miatt könnyű gólokat kaptunk, támadásaink pedig nem voltak eléggé átütő erejűek. Amikor belelendült volna a gárda, jött a kipontozódás, a cserés kiállítás, a négyperces büntetés, amitől kissé frusztrált lett a csapat, így végül kicsúszott a kezünkből a mérkőzés, és saját magunkat vertük meg. Az Invictus ellen összeszedte magát mindenki, végig kézben tartottuk a találkozót, ekkor már fegyelmezettebben játszott az együttes, a jobb teljesítménynek köszönhetően behúztuk a három pontot.

 

Az állás a negyedik kör (7-8. forduló) után: 1. Szentesi Üdülőközpont 24, 2. Swietelsky-Békéscsaba 12, 3. PTE-Pécsi EAC Mighty Bulls 12, 4. Dunaújvárosi Főiskola VE Duna-Via 9, 5. Invictus SC Szolnok 3. (Azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol.)

 

 

Kép: Fodor Zsombor (fehér sapkában) itt még kicsit rácsodálkozik az egyik ítéletre, ám aztán mindkét találkozón kétszer is betalált az ellenfelek kapujába. Kép: Such Tamás<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.