2024. május 21., kedd,  Konstantin
 
 
 
 

Címlap

[Sport]
2024. április 14., vasárnap
Nem kísérte a szerencse őket…
Hosszú utazás, nehéz mérkőzések, kettős vereség – Pécsen játszott a Swietelsky-Békéscsaba OB II-es vízilabdacsapata
Szerző: Jávor Péter
Igencsak hosszú utazás várt a Békés vármegyei, Swietelsky-Békéscsaba OB II-es vízilabdacsapatára, a korai kelés után, a Baranya vármegyei Pécs felé indult el a két kisbusz, hogy a 17–21. helyért zajló rájátszás harmadik fordulójában két „izmos” gárdával küzdjön meg a csapat.

Dobos Ferenc (kezén a labda) mindkét találkozón eredményes volt, az elsőben egyszer, a folytatásban háromszor is betalált az ellenfelek kapujába. Kép: T. Petka Anita

 

Először, a házigazdákkal, majd a listavezetővel találkoztak az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, és ezen a napon nem kísérte szerencse őket, kettős vereség után ültek vissza a buszokra.

 

Swietelsky-Békéscsaba–PTE-Pécsi EAC Mighty Bulls 9–13 (2–5, 2–2, 3–3, 2–3)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, 5. csoport, rájátszás a 17–21. helyért, Pécs. V.: Kiss Attila, Pintér János. Békéscsaba: Korcsok N. – Csendes, Puha Z., Dobos 1, Gyebnár, Mucsi 4, Ajtai 3 (1). Cs.: Vozár M. (kapus), Lukácsi S., Dávid 1, Borsos, Tasnádi, Nagy Á. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Az ellenfél legjobb dobói: Gergó 4, Raffai 3, Horváth G. 2. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 8/3. Büntetők: 3/2, ill. 1/1. Az eredmény alakulása: 0–2, 2–3, 2–6, 7–10, 7–12. Az első fordulóhoz képest egy merőben más pécsi alakulat állt ki csapatunkkal szemben, amely hasonló arányban győzött a mieinkkel szemben, mint ahogy OB II-es egyletünk tette a február végi szentesi fordulóban.

 

Swietelsky-Békéscsaba–Szentesi Üdülőközpont 11–18 (3–5, 2–4, 4–4, 2–5)

 

OB II-es vízilabda-mérkőzés, 5. csoport, rájátszás a 17–21. helyért, Pécs. V.: Kiss Attila, Varga Zsolt. Békéscsaba: Vozár B. – Csendes Cs., Dobos 3, Gyebnár, Mucsi, Borsos, Ajtai 6 (3). Cs.: Korcsok P. (kapus), Lukácsi S., Puha Z. 1, Dávid 1, Tasnádi, Nagy Á. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Az ellenfél legjobb dobói: Csuka B. 3, Gundl 3, Werner 3, Gut B. 2, Szabó J. 2. Gól emberelőnyből: 8/2, ill. 11/7. Büntetők: 3/3, ill. 0/0. Kiállítás cserével: Csendes Cs., ill. Werner. Az eredmény alakulása: 1–0, 1–2, 3–3, 3–5, 5–6, 5–10. Miként az első fordulóban, most is sokáig szorosan alakult az eredmény, ám a fordulás után már ezúttal is a szentesiek domináltak a vízben, és nyerték a találkozót, megerősítve vezető helyüket a csoportban.

 

Mestermérleg. Fodor Ádám: – Ezúttal kevesebb utánpótláskorú fiatallal utaztunk Pécsre, ugyanis holnap nagy feladat vár rájuk: a szentesiek elleni rangadóra kerül sor Békéscsabán, az országos utánpótlás-bajnokság felsőházában. A mai napról: a pécsiek egy korábbinál erősebb csapattal álltak ki ellenünk, sebességben alulmaradtunk velük szemben. De amúgy is, a hosszú utazást követően nehezen lendült bele a csapat, sőt, egyáltalán nem játszott jól a gárda. A második meccsen sokáig sikerült lassítani a játékot a fiatal és úszástudásban jobb szentesiek ellen, ám egy idő után nyílt az olló, és jött az újabb vereség. Mindkét ellenfelünk megérdemelten nyert ellenünk. Viszont örömteli, hogy egy újabb fiatalt avathattunk a felnőttek között, Nagy Ákos személyében.

 

Az állás a harmadik kör (5-6. forduló) után: 1. Szentesi Üdülőközpont 18, 2. Swietelsky-Békéscsaba 9, 3. PTE-Pécsi EAC Mighty Bulls 9, 4. Dunaújvárosi Főiskola VE Duna-Via 6, 5. Invictus SC Szolnok 3. (Azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol.)

 

 

Kép: Dobos Ferenc (kezén a labda) mindkét találkozón eredményes volt, az elsőben egyszer, a folytatásban háromszor is betalált az ellenfelek kapujába. Kép: T. Petka Anita<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.