2024. április 25., csütörtök,  Márk
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. március 18., hétfő
Ünnepi részegségek Békésben
Március 14-én, a vármegyében, Békéscsabán, teherautóval és személygépkocsival ütközött a sofőr – Békéscsabán, március 15-én, piros jelzésnél elaludt a vezető – Engedély nélkül vezetett motort, Gyomaendrődön – A rendőrség kéri a vezetőket...
Szerző: Sz. M.
Volt, aki balesetet okozott, más nyitva hagyott kisteherautót vitt el, de elaludt a volán mögött. A harmadik férfi úgy vezetett motort, hogy soha nem volt rá jogosítványa. A gyanú szerint mindhárman ittasak voltak, Békés vármegyében.

Mindhárom sofőr ittasan ült volán mögé, de más gondok is voltak velük. A kép illusztráció. Kép forrása: Depositphotos

 

Az útpadkán ment, defektet kapott, majd teherautóval és személykocsival ütközött egy autós március 14-én, Békéscsabán. A koccanásoknak sérültje nincs, de az autót vezető nőnél felmerült a gyanú, hogy ittasan vezetett, gyógyszerre ivott alkoholt. A kocsiban megbontott üveg bor és nyugtató volt mellette. A 39 éves nő ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

 

Másnap, reggel, szintén Békéscsabán, a rendőrök Andrássy úti kereszteződésben figyeltek fel a pirosnál álló kisteherautóra, ami zöld jelzésre sem indult el, mert a vezetőülésben ülő férfi aludt. A Hajdú-Bihar vármegyei, csökmői fiatalembernél a szonda alkoholfogyasztást jelzett. Az is kiderült, hogy a kisteherautó nem az övé, nem sokkal a rendőri intézkedés előtt, a közelben, a Gyóni Géza utcában ült be. A kisteherautó nyitva volt és az indítókulcsot is benne hagyták a gyújtáskapcsolóban, így nem jelentett gondot az elindulás. Jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés gyanúja miatt is büntetőeljárás indult ellene.

 

Két eljárás indult az ellen a férfi ellen is, akit március 15-én, délután, állítottak elő a rendőrök, Gyomaendrődről. A Páskumi úton motorozott úgy, hogy motorra nincs, soha nem is volt jogosítványa, ráadásul a gyanú szerint ittasan. A Szarvasi Rendőrkapitányság az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette és rendőrkapitányság munkatársai a napokban, bíróság elé állíthatják. Az ittas járművezetésért büntetőeljárásban kell felelnie.

 

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki szeszes italt ivott, nem vezethet gépi meghajtású járművet mindaddig, amíg a szervezetéből teljesen ki nem ürül az alkohol. Kérik, hogy a parkoló járműveket mindig gondosan zárják be. Húzzák fel az ablakokat, vegyék ki az indítókulcsot és ellenőrizzék az ajtókat, hogy egyik se legyen nyitható. A KRESZ előírja, hogy csak akkor lehet járművet őrizetlenül hagyni, ha a járművezető gondoskodott arról, hogy a jármű magától ne indulhasson el és illetéktelen ember ne tudja elindítani. (Forrás: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

 

Kép: Mindhárom sofőr ittasan ült volán mögé, de más gondok is voltak velük. A kép illusztráció. Kép forrása: Depositphotos

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.