2024. május 21., kedd,  Konstantin
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. március 18., hétfő
Vakvágányra futott a jóakarat
Befejezett rendőrségi vizsgálat: Békéscsabán, az autós nem vette észre a kerékpárost, aki súlyosan megsérült - Maga vitte kórházba az elütöttet
Szerző: Sz. M.
Békés vármegyében, autó ütött el kerékpárost, Békéscsabán. A kocsi vezetője igyekezett jóvátenni figyelmetlensége következményét, nem hívott mentőt, hanem maga vitte kórházba a súlyosan megsérült férfit. A tanulságos eset rendőrségi vizsgálata lezárult, az eljárás iratai az ügyészségen vannak.

A KRESZ szerint, ha közlekedési balesetben valaki megsérül, értesíteni kell a rendőrséget. A rendőrök utólag állították vissza a forgalmi helyzetet. Kép: Police.hu

 

A békéscsabai kórházból, február 20-án, délután, értesítették a rendőrséget, hogy közlekedési balesetben súlyosan megsérült férfit látnak el. Kiderült, a kerékpárost 15 óra körül, Békéscsabán, a Vörösmarty és a Lenkey utcák kereszteződésében, autó ütötte el. A kocsit vezető nő elismerte, hogy a figyelmetlensége miatt történt a baleset. Tudta, azon a helyen, elsőbbséget kell adni, lassított, körül is nézett, de valami miatt nem látta az érkező biciklist és nekiment. Azonnal kiszállt, igyekezett segíteni a sérültnek, felajánlotta, hogy beviszi a kórházba.

 

A férfi nem akarta, hogy a kerékpárja ott maradjon, ezért először hazavitték a megrongálódott biciklit, majd bementek a kórház sürgősségi osztályára.

 

A rendőrök utólag állították vissza a forgalmi helyzetet, hogy megvizsgálják a baleset körülményeit, tisztázzák a felelősség kérdését. A közúti baleset gondatlan okozása miatt elrendelt nyomozás iratait a rendőrség továbbította az ügyészségre.

 

A KRESZ szerint, ha közlekedési balesetben valaki megsérül, értesíteni kell a rendőrséget. A 112-es segélyhívón, a nap 24 órájában fogadják a hívásokat, a lehető legrövidebb időn belül érkezik a segítség. Elindulnak a mentők, a rendőrök, ha műszaki mentés szükséges, a katasztrófavédelem is küldi a felszerelt egységét. Ebben az esetben a rendőrség gondoskodott volna arról is, hogy a kórházba került férfi kerékpárja ne maradjon őrizetlenül, a baleset helyszínén.

 

A közlekedési baleset mindenkit felkavar, nem könnyű a helyszínen hirtelen mérlegelni, hogy mit kellene tenni, és milyen sorrendben. Az emberi életnek, az egészségnek elsőbbsége van, az elsősegélynyújtás, a sérült szakszerű ellátása a legfontosabb. Hívják a 112-es segélyhívót és érkeznek azok a szakemberek, akik a nehéz helyzetben, a baleset valamennyi részesének megadják a szükséges támogatást. (Forrás: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

 

Kép: A KRESZ szerint, ha közlekedési balesetben valaki megsérül, értesíteni kell a rendőrséget. A rendőrök utólag állították vissza a forgalmi helyzetet. Kép: Police.hu

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.