2024. június 14., péntek,  Vazul
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. február 06., kedd
Letörte a félsorompót a kamionos
Szeghalomnál, az ukrán vezető visszatolatott a vasúti átjáróból – Ügyészségi indítvány: pénzbüntetés
Szerző: Sz. M.
Békés vármegyében, a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 33 éves, büntetlen előéletű, ukrán állampolgárságú férfi ellen, aki kamionnal tolatva törte le vasúti átjáró sorompóját – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

Az ukrán kamionos a vasúti átjáróba, a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott. A kép illusztráció. Kép: Women Today

 

A férfi 2023. november 28-án, kora délután, nyergesvontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvényt vezetett Szeghalom lakott területén kívül, a 47-es számú főúton, Körösladány felől Szeghalom irányába. A vezető haladása közben, vasúti átjáróba a fényjelző készülék tilos (piros) jelzése ellenére haladt be. Amikor ezt a kamionos észlelte, hátramenetben akarta az átjárót elhagyni, eközben nekiütközött a 12 másodperc késleltetéssel lecsukódó félsorompónak és letörte.

 

Az ukrán kamionos megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad. A férfi a tolatással és a félsorompó letörésével a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

 

Kép: Az ukrán kamionos a vasúti átjáróba, a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott. A kép illusztráció. Kép: Women Today<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.