2024. július 24., szerda,  Kinga és Kincső
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. február 05., hétfő
Besurranó nő Kevermesen
Vádat emeltek a többszörös tolvaj ellen – Ügyészségi indítvány: próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, kártérítés
Szerző: Sz. M.
Békés vármegyében, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további 2 rendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy 53 éves, büntetlen előéletű, kevermesi nővel szemben, aki besurranó tolvajként követte el a bűncselekményeket. A járási ügyészség indítványa szerint meg kell majd térítenie a sértetteknek okozott kárt és megfizetni a nyomozás során felmerült, tetemes összegű, közel 2 millió 300 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A kevermesi, büntetlen előéletű nő három házba surrant be, melyekben kutatott és pénzt vitt el. Az egyik házból arany ékszereket és élelmiszert is ellopott. A kép illusztráció. Kép forrása: Shutterstock

 

A nő 2022. augusztus 23-án, napközben, Kevermesen, a Rákóczi utcában, lakatlan ingatlanra ment be. A szomszédos ház arra néző ablakára felszögelt szúnyoghálót lefeszítette, majd az ablakon keresztül bemászott a nyári konyhába és magához vette a lakóház bejárati ajtajának kulcsát. Ezután, a nyári konyha ablakán kimászott, a kerítésen keresztül bemászott a lakóház udvarába. A lakóház bezárt, bejárati ajtaját a nyári konyhából elhozott kulccsal kinyitotta. A lakóházban kutatott. A hálószoba szekrényében, az ékszertartóból több, különféle arany ékszert vett magához 300 ezer forint értékben, a nyári konyhában, a fagyasztóládából 5 ezer forint értékű élelmiszert lopott el, majd távozott.

 

A nő 2022. december elején, a nyitott utcai kiskapun és a lakóház nyitott bejárati ajtaján keresztül surrant be egy 79 éves, idős nő Jókai utcai lakóházába és a hálószobában lévő szekrényből 140 ezer forint készpénzt vett el.

 

Tavaly, 2023. február 11-én, délután, egy idős férfi Petőfi utcai lakóházánál jelent meg, ahová a csukott, de nem zárt utcai kiskapun és bejárati ajtón keresztül bement. A lakóházban kutatott és a férfi ágya melletti, kisszekrényen lévő pénztárcából 135 ezer forint készpénzt vett el.

 

 

Kép: A kevermesi, büntetlen előéletű nő három házba surrant be, melyekben kutatott és pénzt vitt el. Az egyik házból arany ékszereket és élelmiszert is ellopott. A kép illusztráció. Kép forrása: Shutterstock

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.