2024. május 21., kedd,  Konstantin
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2023. november 17., péntek
Elvették a jogosítványát Romániában
A szeghalmi férfi valótlanul állította a hivatalban, hogy elvesztette – Ügyészségi indítvány: pénzbüntetés
Szerző: Sz. M.
Békés vármegyében, közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 56 éves, szeghalmi férfival szemben, akinek külföldön elvették a jogosítványát. A férfi itthon úgy igényelt másikat, hogy azt állította, elvesztette a jogosítványát – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A szeghalmi férfi vezetői engedélyét a romániai rendőrség elvette gyorshajtás miatt, jegyzőkönyvben valótlanul nyilatkozott erről. A kép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

 

A férfi vezetői engedélyét Romániában, a romániai hatóság rendőri ellenőrzés során bevonta 2023. június 28-án, sebességtúllépés miatt.

 

A következő héten, a férfi a Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi Járási Hivatalánál bejelentette, hogy elvesztette a vezetői engedélyét, és kérelmezte az okmány cseréjét. Jegyzőkönyvben, valótlanul nyilatkozott arról, hogy a jogosítványát rendőri intézkedés során nem vették el. A férfi bejelentése alapján kiállították az új vezetői engedélyt, így hamis állítása alapján, vezetési jogosultságáról valótlan tényeket foglaltak közokiratba.

 

Kép: A szeghalmi férfi vezetői engedélyét a romániai rendőrség elvette gyorshajtás miatt, jegyzőkönyvben valótlanul nyilatkozott erről. A kép illusztráció. Kép forrása: Pixabay<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.