2024. április 25., csütörtök,  Márk
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. február 26., hétfő
Holtak síremlékét fosztogatta
Befejezett rendőrségi vizsgálat: Vésztőn, a 22 éves férfi kétszer is lopott díszkövet a sírtól – Talicskával tolta el és eladta a mázsányi követ
Szerző: Sz. M.
Sír mellől lopott díszkövet egy férfi a Békés vármegyei Vésztőn. A rendőrség vádemelést javasol ellene – tájékoztatott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Újonnan készült síremlék körül tűnt el a díszkő nagy része, Vésztőn. Kép: Police.hu

 

Újonnan készült síremlék körül tűnt el a díszkő nagy része, Vésztőn. Az elhunytak Budapesten élő rokona kétszer is arról értesült, hogy loptak a fehér görgeteg kőből. Először, tavaly, márciusban, nem sokkal az után, hogy az emlékhely elkészült. Akkor pótolta a hiányzó mennyiséget, decemberben azonban már kétszer annyi, majdnem egy mázsa hiányzott.

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el és kiderült, hogy helybeli férfi talicskával vitte el a követ, majd eladta. Először körülbelül 30 kilónyit, amiért ötezer forintot kapott. Azután, amikor a vevő decemberben megkérdezte tőle, van-e még abból a kőből, rávágta, hogy igen. A férfi úgy gondolta, ha nincs is, majd lesz, visszamegy a temetőbe és visz haza még belőle. Összességében 80 ezer forint kárt okozott az elhunytak családjának.

 

A 22 éves fiatalembert a rendőrség lopás vétség elkövetésével gyanúsítja és vádemelést javasol ellene. Az ügy iratait a Szeghalmi Rendőrkapitányság elküldte az ügyészségre.

 

 

Kép: Újonnan készült síremlék körül tűnt el a díszkő nagy része, Vésztőn. Kép: Police.hu

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.