2024. április 25., csütörtök,  Márk
 
 
 
 

Címlap

[Sport]
2024. február 26., hétfő
Békéscsabaiak és gyulaiak a dobogón
Tizenkét bajnok címet és további 19 dobogós helyezést gyűjtöttek be a szenior úszók a rövidpályás országos bajnokságon
Szerző: Jávor Péter
A Pest vármegyei Százhalombattán, rendezték meg a szenior úszók idei rövidpályás országos bajnokságát, amelyen a harmincnál is több klub háromszáznál több versenyzőt állított ki. Mivel az idei bajnokság nyílt volt, ezért határainkon túlról is fogadtak nevezéseket, így három szlovák, egy-egy brazil, cseh és román egyesület is képviseltette magát.

Dr. Marik Sarolta (az egyes rajtkő mögött), aki négy számban lett rövidpályás szenior magyar bajnok, emellett további dobogós helyezéseket is bezsebelt. Kép forrása: Szerző

 

Természetesen, Békés vármegyéből is érkeztek szeniorok a Duna-parti városba, ha nem is sokan, ám valamennyien több számban is dobogós helyezéseket, köztük több bajnoki címet bezsebeltek. A Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület versenyzői 11, a Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub „öregjei” húsz érmet gyűjtöttek be. A csabaiak közül négy aranyérmet nyert dr. Marik Sarolta, egyet Miklós Éva. A gyulaiaknál Gévay Liliána volt a legszorgalmasabb aranygyűjtő, szám szerint öt alkalommal szólították a dobogó tetejére, Csepeli Pálma pedig két bajnoki címmel is büszkélkedhet.

 

Számtalan, új, rövidpályás szenior rekord is született a kétnapos eseményen, egy régi motoros, Kripkó Zoltán kimutatása szerint 21 egyéni és hét váltószámban javították meg a korábbi csúcsot a mostani bajnokok közül többen is.

 

A Békés vármegyei dobogósok. Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: Csomai Zsolt, dr. Marik Sarolta, Miklós Éva, Sallai Katalin. Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub: Csepeli Pálma, Domokos Árpád, Gévay Liliána, Kertmegi Róbert, Ludvig Balázs.

 

 

Kép: Dr. Marik Sarolta (az egyes rajtkő mögött), aki négy számban lett rövidpályás szenior magyar bajnok, emellett további dobogós helyezéseket is bezsebelt. Kép forrása: Szerző<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.