S a többi...
Intelligens krémes
Hozzávalók: 15 dekagramm vaj, 30 dekagramm cukor – cukorbetegeknek 30 dekagramm glukonon cukor helyett -, 4 csomag vaníliás cukor – cukorbetegeknek vanília eszencia-, 8 tojás, egy liter tej, 9 evőkanál liszt.
Elkészítés: A vajat, a tojások sárgáját cukorral habosra keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot, beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük a tejet, és simára keverjük. Végül, a tojásfehérjék kemény habját keverjük hozzá.
Előmelegített sütőben sütjük. A masszát kivajazott, lisztezett magas falú tepsibe öntjük. A massza híg, de a képződő réteg között megfő a krém. Lassú tűznél világos zsemleszínűre sütjük. A tepsiben szeleteljük. A főtt krém egyben remeg. Ha a közepe folyik, még tovább kell sütni.
Sütőtökpürés palacsinta
A megsütött tököt kikaparjuk a héjából, mézzel vagy kevés cukorral ízesítjük. Tehetünk hozzá kevés vaníliát is.
A szokásos módon sütünk palacsintát és a tökpürével megtöltjük. A tökpürével a lekvárt helyettesíthetjük. Cukorbetegek glukononnal ízesítsenek. Mézet nekik ne tegyünk a tökpürébe.
Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. Telefon: +36-20/486-0126. E-mail: agostonjolan@gmail.com
Kép1: Ha a palacsintákat tökpürével töltjük meg, kiválthatjuk a lekvárt. Kép forrása: Depositphotos
Kép2: Az intelligens krémeshez első lépésként, a vajat, a tojások sárgáját, a cukrot habosra keverjük. Kép forrása: Shutterstock
Kép3: A palacsintákat a hagyományos módon sütjük meg. Kép forrása: Depositphotos
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.