2024. december 14., szombat,  Szilárda
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2023. november 03., péntek
Amikor a krémes is lehet intelligens
Gyors sütemények hétvégére – A régi krémes receptje és lekvártöltelék helyett sütőtökpürés palacsinta
Szerző: Ágoston Jolán
Szeretem készíteni ezt a régi süteményt, mert csak össze kell állítani és tepsibe önteni. Legalább 30 éves receptem. A vaníliakrém alja és teteje megsül, ez fogja össze a süteményt. Ha a színe jó, készen is van az Intelligens krémesünk. A palacsinta sütőtökpürés töltelékével a lekvárt válthatjuk ki.

Ha a palacsintákat tökpürével töltjük meg, kiválthatjuk a lekvárt. Kép forrása: Depositphotos

 

 

Intelligens krémes

 

Hozzávalók: 15 dekagramm vaj, 30 dekagramm cukor – cukorbetegeknek 30 dekagramm glukonon cukor helyett -, 4 csomag vaníliás cukor – cukorbetegeknek vanília eszencia-, 8 tojás, egy liter tej, 9 evőkanál liszt.

 

Elkészítés: A vajat, a tojások sárgáját cukorral habosra keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot, beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük a tejet, és simára keverjük. Végül, a tojásfehérjék kemény habját keverjük hozzá.


Előmelegített sütőben sütjük. A masszát kivajazott, lisztezett magas falú tepsibe öntjük. A massza híg, de a képződő réteg között megfő a krém. Lassú tűznél világos zsemleszínűre sütjük. A tepsiben szeleteljük. A főtt krém egyben remeg. Ha a közepe folyik, még tovább kell sütni.

 

Az intelligens krémeshez első lépésként, a vajat, a tojások sárgáját, a cukrot habosra keverjük. Kép forrása: Shutterstock


Sütőtökpürés palacsinta

 

A megsütött tököt kikaparjuk a héjából, mézzel vagy kevés cukorral ízesítjük. Tehetünk hozzá  kevés vaníliát is.

A szokásos módon sütünk palacsintát és a tökpürével megtöltjük. A tökpürével a lekvárt helyettesíthetjük. Cukorbetegek glukononnal ízesítsenek.  Mézet  nekik ne tegyünk a tökpürébe.


Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. Telefon: +36-20/486-0126. E-mail: agostonjolan@gmail.com

 

A palacsintákat a hagyományos módon sütjük meg. Kép forrása: Depositphotos 

 

Kép1: Ha a palacsintákat tökpürével töltjük meg, kiválthatjuk a lekvárt. Kép forrása: Depositphotos

 

Kép2: Az intelligens krémeshez első lépésként, a vajat, a tojások sárgáját, a cukrot habosra keverjük. Kép forrása: Shutterstock

 

Kép3: A palacsintákat a hagyományos módon sütjük meg. Kép forrása: Depositphotos



<
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.