2024. június 14., péntek,  Vazul
 
 
 
 

Környezetvédelem

[Környezetvédelem]
2024. január 08., hétfő
A fogcsikorgató hidegé a hét
Magyarországon, a mínuszok uralkodnak – Sok napsütés, a csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, éjszakánként, országszerte, fagyra kell készülni
Szerző: MTI - Vitalap.hu
Télies idő várható a héten, sok napsütéssel. A csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, éjszakánként, országszerte, fagyra kell készülni. Pénteken és szombaton, hajnalban, a szélvédett körzetekben, akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében, még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Magyarországon, pénteken és szombaton, hajnalban, a szélvédett körzetekben, akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. Kép: Pixabay

 

Hétfőn, többnyire erősen felhős, vagy borult lesz az ég, de a nap második felében, északon, akár már hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. A déli tájakon és a Dunántúl keleti részein, elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén és északkeleten, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és plusz 2 fok között várható. Az ország középső részein emelkedhet napközben fagypont fölé a hőmérséklet.

 

Kedden, észak felől, egyre nagyobb területen kiderül az ég, kisüt a nap, csak délen, délnyugaton maradhatnak hosszabb ideig felhős körzetek, reggelig, délelőttig néhol nem kizárt a hószállingózás. Az északi, északkeleti szelet főleg az északkeleti országrészben sokfelé kísérik erős lökések, majd csillapodik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakul, a szélvédett, derült részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték is csak mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű.


Szerdán, derült, napos, száraz időre lehet számítani, a légmozgás gyenge, vagy mérsékelt marad. A minimum általában mínusz 10 és mínusz 7 fok között alakul, de a havas tájakon hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között várható.


 Csütörtökön is derült lesz az ég, majd inkább a nap második felében, északkelet felől, felhőzóna érkezhet, amely dél felé vonul. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 3 fok között alakul, a havas részeken, hidegebb is lehet. A csúcsérték 0 és plusz 4 fok között valószínű.


Pénteken, általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Az északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 1, a szélvédett tájakon mínusz 12 és mínusz 9 fok, kora délután, mínusz 2 és plusz 4 fok közötti maximum várható.


Szombaton, általában derült vagy kissé felhős időre van kilátás, csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban, többnyire mínusz 9 és mínusz 2 fok közötti hőmérséklet várható, de kisebb szélvédett körzetekben akár mínusz 12 fok is lehet. Kora délután, sem lesz melegebb, a csúcshőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.


Vasárnap, többnyire gyengén felhős lesz az ég, majd a nap vége felé vastagodhat a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a nyugati, később a déli szél. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 2 fok között alakul, a szélvédett vidékeken hidegebb is lehet. A maximum mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. (Forrás: MTI)

 

Kép: Magyarországon, pénteken és szombaton, hajnalban, a szélvédett körzetekben, akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. Kép: Pixabay

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.