2024. július 24., szerda,  Kinga és Kincső
 
 
 
 

Környezetvédelem

[Környezetvédelem]
2023. december 14., csütörtök
Huszonöt és fél millió kiviteli tervekre
Befejeződött a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi központjainak és műhelycsarnokainak épületenergetikai fejlesztési előkészítése
Szerző: Sz. M.
A Békés vármegyei, gyulai székhelyű Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Széchenyi 2020 program keretében, energetikai korszerűsítési kiviteli terveket készíttetett el kilenc, vagyonkezelésében lévő épületére, melyekhez 25,5 millió forint - vissza nem térítendő - európai uniós támogatást nyert – közölte Szabó János, a KÖVIZIG igazgatója. A kedvezményezett Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a projekt megvalósulásához 0,7 millió forint önerőt biztosított.

MBSZ_muhelycsarnokai.JPG

 

A 26,2 millió forint összköltségvetésű, KEHOP-5.2.15-21-2023-00116 azonosító számú projektben, a Műszaki Biztonsági Szolgálat három, fűthető műhelycsarnoka, egy villanyszerelő műhelye, egy irodaépülete, egy kiszolgáló és szociális épülete, az Árvízkapui árvízvédelmi központ, a Fokközi árvízvédelmi központ és a Szeregyházi gátőrház volt.

 

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál remélik, hogy a következő uniós szakaszban, az elkészülő tervek alapján, rövid időn belül, a tényleges beruházásokat is elindíthatják, így választották ki azokat az energetikai szempontból korszerűtlen épületeket, melyeknek működtetése jelenleg is igen költséges. Ha ezeket az épületeket jól szigetelik, megújuló energiaforrásokat használnak, működtetésük sokkal hatékonyabbá válik, és megteremthetik a következő generációk energiabiztonságát is. A megvalósuláshoz nyújtott segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 5.2.15-21 számú felhívása.

 

Az Árvízkapui gátőrtelep és árvízvédelmi központ. Kép forrása: KÖVIZIG

 

A tervezővel, a HR Építészstúdió Kft.-vel, 2023. május 16-án kötött megállapodást az igazgatóság. A támogatási kérelmet 2023. június elsején nyújtották be. A támogatási szerződés 2023. október 18-án lépett hatályba. A projekt befejezési határideje 2023. november 30-a volt.

 

A kedvezményezett Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a projekt megvalósulásához 0,7 millió forint önerőt biztosított.

 

 

Kép1: A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Műszaki Biztonsági Szolgálatának műhelycsarnokai. Kép forrása: KÖVIZIG

 

Kép2: Az Árvízkapui gátőrtelep és árvízvédelmi központ. Kép forrása: KÖVIZIG

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.