2024. február 27., kedd,  Edina
 
 
 
 

Környezetvédelem

[Környezetvédelem]
2023. december 14., csütörtök
Kétszázhuszonkét új fa Gyulán
Folytatódik a zöld város program - Városszerte ültettek fákat
Szerző: Vitalap.hu
A Békés vármegyei Gyulán, folytatódik a zöld város program, benne a fásítással. Idén, 222 fát ültettek el Gyula közterületein. Az önkormányzati képviselők 140 növényt vásároltak karbantartási keretükből, 11 fafajból. Így gömbjuhart, gömbakácot, keskenylevelű kőrist, ezüsthársat, oszlopos díszkörtét, oszlopos szilt, díszcseresznyét, oszlopos gyertyánt, vérszilvát, tövistelen lepényfát és komlógyertyánt ültethettek el. Az önkormányzat további 82 növényt szerzett be.

 Gyulán, idén, 222 fát ültettek el a város közterületein, a Gyulai Közüzemi Nkft. munkatársai. Kép forrása: dr. Görgényi Ernő polgármester közösségi oldala

 

Három díszcseresznyét és 50 babérmeggyet ültettek a könyvtár udvarára és a kerítésén kívülre, az autók takarására. Három, tövistelen lepényfa a Gyöngyvirág téri játszótérre, 3 ezüsthárs, 1 komlógyertyán és 9 babérmeggy a játszóházhoz, 3 ezüsthárs a Dózsa György utcára, 4 japánakác és egy vérjuhar a Petőfi térre került, míg a Vértanúk útján, 5 ezüsthárssal pótolták a szivarfákat.

 

A munkálatokat Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész vezette, a Közüzemi Nkft. munkatársai a csapadékosra forduló időjárás miatt igyekeztek az ültetésekkel. Végül, már csak az egykori alispáni lak udvarára kellett elültetni a maradék 3 ezüsthársat. (Forrás: dr. Görgényi Ernő polgármester közösségi oldala)

 

 

Kép: Gyulán, idén, 222 fát ültettek el a város közterületein, a Gyulai Közüzemi Nkft. munkatársai. Kép forrása: dr. Görgényi Ernő polgármester közösségi oldala<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.