2024. április 25., csütörtök,  Márk
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2024. március 25., hétfő
Taekwon-dos siker Mogyoródon
Minden Békés vármegyei, békéscsabai versenyző dobogóra állhatott, hétvégén
Szerző: Vitalap.hu
A hétvégén rendezte meg a Magyar Taekwon-do Szövetség a hazai diákbajnokságot és az Engrich Mariann-emlékversenyt a Pest vármegyei Mogyoródon, ahol 27 egyesületből, 340 versenyző mérhette össze tudását, erejét. A WT taekwon-do része az olimpiai játékok programjának is. A bajnokságon két fő szabályrendszer volt: a formagyakorlat és a küzdelem, s a sportolóknak lehetőségük volt összemérni gyorsaságukat is úgynevezett gyorsrúgó versenyszámban is.

Békés vármegyét a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) WT taekwon-do szakosztálya képviselte. Minden versenyző dobogóra állhatott. Kép forrása: Szerző

 

Békés vármegyét a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) WT taekwon-do szakosztálya képviselte. Az egyesületből öt versenyző állt küzdőtérre küzdelemben és ketten formagyakorlatban. A JALTE WT szakosztály versenyzői közül mindenki nagyon szépen szerepelt és a lehető legjobb formáját hozta, aminek meg is volt az eredménye, mert minden versenyző felállhatott a dobogóra.

 

A formagyakorlat eredményei: Erdei Sabire (7. kup) veterán C kategória: 2. helyezett. Györgyi Dóra (9. kup) junior C kategória: 2. A forma versenyzők felkészítését Lányi Réka Katalin három danos mester segítette.

 

A küzdelem eredményei: Gyuricza Ádám (1. kup) junior A kategória, 51 kg: 2. helyezett. Rusznák Pál (7. kup) kadét B kategória, +61 kg: 2. Györgyi Dóra (9. kup) junior B kategória, 61 kg: 2. Fajzi Gergő (4 kup) kadét A kategória, 37 kg: 3. Borsos András Levente (7. kup) kadét B kategória, 37 kg: 3. A versenyzők felkészítését Gyuricza Imre egy danos mester (WT szakosztály vezető edző) segítette.

 

Gyorsrúgó versenyszám: Gyuricza Ádám): 1. helyezett. Györgyi Dóra: 3. Fajzi Gergő: 4.

 

A verseny lebonyolításában a JALTE WT szakosztályból ketten versenybíróként is segítették az egész napos program lebonyolítását, hogy a versenyzők tiszta küzdelmek között versenyezhessenek a taekwon-do szabályai szerint, így Lányi Réka Katalin és Fajzi Dániel két danos versenybírók voltak a közreműködők.

 

Kép: Békés vármegyét a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) WT taekwon-do szakosztálya képviselte. Minden versenyző dobogóra állhatott. Kép forrása: Szerző<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.