2024. február 27., kedd,  Edina
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2024. február 07., szerda
Taekwon-do szeminárium Battonyán
A régió tíz taekwon-do klubjának közel száz harcművésze érkezett a helyszínre, hogy közösen gyakorolja a bázistechnikákat, formagyakorlatokat, küzdelmi és önvédelmi fogásokat
Szerző: Vitalap.hu
A Békés vármegyei, battonyai Barátság SE régóta motorja nem csak a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek, hanem a Magyar ITF. Taekwon-do Szövetségnek is. A Rádainé Rácz Róza elnök vezette egyesület, az edzők, Rádai Imre és Rádai Roland versenyeket, szemináriumokat rendeznek a határ menti kisvárosban, pezsgő harcművész életet teremtve évtizedek óta. Most is eseménydús szemináriumot szerveztek, amelyről Nagy László mester, a kétegyházi Dragon Taekwon-do Klub vezetője számolt be.

A régió tíz taekwon-do klubjának közel száz harcművésze érkezett Battonyára, közös edzésre. Kép forrása: Szerző

 

Február 3-án, Máté Zoltán 7 danos nagymester a Magyar ITF. Taekwon-do Szövetség alelnöke Battonyára látogatott, hogy megtartsa az immáron hagyományossá vált regionális erődemonstrációs edzését.

 

Különböző gyakorlatokat végezhettek a résztvevők. Kép forrása: Szerző

 

A régió tíz taekwon-do klubjának közel száz harcművésze érkezett a helyszínre, hogy közösen gyakorolja a bázistechnikákat, formagyakorlatokat, küzdelmi és önvédelmi fogásokat. 

 

Nagy László mester oktat. Kép forrása: Szerző

 A délelőtti edzést Máté Zoltán nagymester vezette, a bázistechnikák mellett a színes öves formagyakorlatokat egységesítették.  Az edzés küzdelmi blokkal, rúgástechnikákkal folytatódott, amelyeket Zsarkó Dániel Péter 5 danos nemzetközi mester, világbajnok sportoló vezetett.

 

A hazai csapat büszkesége a többszörös kick-box és taekwon-do Európa- és világbajnok Mezei Nikolett és edzője Rádai Roland 4 danos, nemzetközi mester folytatta a képzést, különböző rúgáskombinációkat mutattak be rúgópajzsra. A délelőtt edzést Rusz István 5 danos nemzetközi mester a Spárta Taekwon-do vezetője zárta, aki különböző ügyességi és képességfejlesztő gyakorlatokat tanított a jelenlévőknek. Ebéd után következtek a magasabb  fekete öves és nemzetközi mesteri formagyakorlatok.

 

A gyakorlás és bemutató jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a mesterek megmutassák felkészültségüket a közelgő márciusi dan vizsga előtt. Az erődemonstrációs edzés utolsó részében, Nagy László 4 danos nemzetközi mester a Kétegyházi Taekwondo és Eleki Fuji Fight Team vezetője tartott önvédelmi edzést, ahol a pusztakezes önvédelmi technikák mellett különböző stressz gyakorlatokat is kipróbálhattak a sportolók.

 

A szemináriumi hétvége keretében, Máté Zoltán VII dan vizsgáztató előtt, több klub tagjai is sikeres övvizsgát tettek.

 

 A battonyai Barátság SE hétvégi szemináriumának résztvevői. Kép forrása: Szerző

 

Kép1: A régió tíz taekwon-do klubjának közel száz harcművésze érkezett Battonyára, közös edzésre. Kép forrása: Szerző

 

Kép2: Különböző gyakorlatokat végezhettek a résztvevők. Kép forrása: Szerző

 

Kép3: Nagy László mester oktat. Kép forrása: Szerző

 

Kép4: A battonyai Barátság SE hétvégi szemináriumának résztvevői. Kép forrása: Szerző<
++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.