2024. február 27., kedd,  Edina
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2024. február 05., hétfő
Ötezer gyakorlat tizenkét óra alatt
Az orosházi rendőr őrmester csúcstartó négyütemű fekvőtámaszból - Petrucz Anikó Dóra: Zárva volt az ajtó, bemásztam a kerítésen, majd az ablakon, az előszobában találtam rá, eszméletlen állapotban
Szerző: Rádi Mónika
Petrucz Anikó Dóra soha nem adja fel, az álmaiért a végtelenségig képes küzdeni. Nemrégiben kihívást teljesített, melyben megdöntötte a négyütemű fekvőtámasz magyar rekordját – 5 ezer 098 gyakorlatot végzett tizenkét óra alatt. A Békés vármegyei, Orosházi Rendőrkapitányság járőre, Petrucz Anikó Dóra őrmester polgárőrként kezdte pályafutását, többször is segített a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, és nagyon megtetszett neki a hivatás.

 Petrucz Anikó Dóra rendőr őrmester megdöntötte a négyütemű fekvőtámasz magyar rekordját. Kép: Rendőrség

 

Petrucz Anikó Dóra ekkor határozta el, hogy ő is rendőr lesz. Bár a felvételije nem sikerült azonnal a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába, mégsem adta fel. Kitartása eredményre vezetett, 2020-ban járőrként szerelt fel a vásárhelyi kapitányságra. Idén, januártól, az Orosházi Rendőrkapitányságon szolgál.

 

A CrossFittel is a rendőrségnek köszönhetően ismerkedett meg.

 

Idén, januártól, az Orosházi Rendőrkapitányságon szolgál. Kép: Rendőrség

 – Még a fizikai felmérő előtt kezdtem az edzéseket, ugyanis szerettem volna, ha zökkenőmentesen megy majd a felvételi – meséli. – Azóta is, 2020 januárjától járok az orosházi Symbol Gymbe. Nagyon megszerettem a burpeet,  vagy ahogy a legtöbben ismerik, a négyütemű fekvőtámaszt. Mivel alacsony és vékony vagyok, könnyen mennek a gyakorlatok. Sokan utálják ezt, a legtöbb ember számára mumus. Én azonban nagyon szeretem, a kedvencem. Annyira, hogy amikor meghallottam, egy hasonló nevű lány megcsinálta a 12 órás kihívást, elhatároztam, én is nekilátok. A kihívásra január 6-án került sor. A feladat az, hogy 12 órán keresztül kell szabályosan végezni a gyakorlatot. Minden 55. perc után kapunk öt perc pihenőt. Először, az első két órát összevontam, és a pihenőt görgettem. Nem vált be, mert a pihenés hosszúra nyúlt, tíz perc után pedig már nehéz volt újra nekikezdeni. Az első három óra könnyen ment, aztán egyre nehezebb lett, de meg sem fordult a fejemben, hogy feladom. Úgy voltam vele, ha a lábam leszakad, akkor is végigcsinálom. Két és fél hónapom volt felkészülni. Az első héten egy órát edzettem, majd mindig többet. A felkészülés alatt többféle gyakorlatot végeztem. Például, dobozra lépés, biciklizés, evezés. A fő cél az volt, hogy szoktassam a testet a monotonitáshoz, mert nem egyszerű 12 órán keresztül ugyanazt a mozgássorozatot végezni. Így megesett, hogy egy órán át például csak eveztem. Januárra jutottam el addig, hogy hat órán át végeztem a négyütemű fekvőtámaszt.

 

Sportos múltjának a hivatásban is sokszor hasznát veszi. Neki nem okoz gondot, ha munkája során, kerítésen kell átugrani vagy ablakon bemászni. A mai napig emlékszik arra az esetre, amikor idős ember életét mentette meg.

 

– Bejelentés érkezett, hogy egy idős asszonyt már napok óta nem láttak, és nem érik el telefonon sem – emlékszik vissza az őrmester. – Kimentünk a helyszínre, és mivel zárva volt az ajtó, bemásztam a kerítésen, majd az ablakon. Az előszobában találtam rá, eszméletlen állapotban. Valószínűleg eleshetett, és nem tudott segítséget kérni. Már a kiszáradás fenyegette. Szerencsére még időben érkeztünk, és meg tudták menteni.

 

Petrucz Anikó Dóra civilben is indul versenyeken itthon és külföldön. Súlyemelésben többször is dobogós helyezést ért már el. A következő célja 5 ezer 600 gyakorlatból álló Guinness-rekord felállítása.

 

Megjegyzés. A szerző, Rádi Mónika írása előzőleg a Zsaru Magazin 2024. január 31-i számában jelent meg.

 

 

Kép1: Petrucz Anikó Dóra rendőr őrmester megdöntötte a négyütemű fekvőtámasz magyar rekordját. Kép: Rendőrség

 

Kép2: Idén, januártól, az Orosházi Rendőrkapitányságon szolgál. Kép: Rendőrség<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.