2024. július 24., szerda,  Kinga és Kincső
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. július 07., vasárnap
Kutyatámadás Pusztaföldváron
A lyukas kerítésen át szökött ki az utcára a két amerikai staffordshire terrier – A megtámadott gyalogos férfi a földre esett – A segélykiáltást meghalló, bátor nő mentette meg az életét – Ügyészségi indítvány: pénzbüntetés a kutyatulajdonosnak
Szerző: Vitalap.hu
A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva, korlátozottan képes személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat Békés vármegyében, az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 21 éves, büntetlen előéletű, pusztaföldvári férfi ellen, akinek a kutyái súlyosan megsebesítettek egy idős férfit.

A Békés vármegyei Pusztaföldváron, két, utcára szökött, amerikai staffordshire terrier kutya is rátámadt a gyalogos férfira, tavaly, december 4-én, délelőtt, a Varjas utcában. A kép illusztráció. Kép: Shutterstock

 

A 21 éves férfi pusztaföldvári lakóhelyén, két amerikai staffordshire terrier fajtájú kan kutyát tartott a vádbeli időben. Az ingatlant közel 1 m magas drótkerítés veszi körül, de az egyik részén akkora nyílás volt, amelyen keresztül a kutyák kijuthattak az utcára. A férfi tudott róla, hogy a vádbeli cselekményt megelőzően, a két állat több alkalommal is kiszökött a megrongált kerítésen keresztül az utcára, ahol támadólag léptek fel a járókelőkkel szemben. Ennek ellenére nem tett semmit annak megakadályozására, hogy kutyái szökését megakadályozza.

 

A kutyák 2023. december 4-én, délelőtt, is kiszöktek és a Varjas utcában, rárontottak egy gyalogos, 72 éves férfira. A két kutya több alkalommal megharapta a férfi bal lábszárát, amely erősen vérezni kezdett. A férfi a földre esett, a kutyák ekkor a kabátját kezdték el tépni.

 

Egy közelben lakó nő meghallotta a férfi segélykiáltásait, kiszaladt az utcára és rákiabált a kutyákra, majd visszafutott a házba lapátért, végül azzal tartotta távol a kutyákat. A nő ezután betámogatta a férfit a házába és ellátta a sérüléseit.

 

A férfi a kutyák támadása következtében, 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A cselekmény valamennyi körülményére, különösen a férfi életkorára, a kutyák fajtájára, termetére, és arra figyelemmel, hogy a férfira egyszerre két kutya rontott rá, a további támadást egyedül nem tudta megakadályozni, a bűncselekmény elkövetésekor védekezésre képtelen állapotban volt. (Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség)

 

Kép: A Békés vármegyei Pusztaföldváron, két, utcára szökött, amerikai staffordshire terrier kutya is rátámadt a gyalogos férfira, tavaly, december 4-én, délelőtt, a Varjas utcában. A kép illusztráció. Kép: Shutterstock

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.