2024. május 21., kedd,  Konstantin
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. április 21., vasárnap
Rendőrök és tűzoltók napja
Békés vármegyében, Békéscsabán, a Szent István térre szervez bemutatókat, játékos programokat a rendőrség és a katasztrófavédelem, április 23-án, kedden, 9-től 13 óráig
Szerző: Vitalap.hu
A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 23-án, kedden, rendőr- és tűzoltónapot tart Békéscsabán, a Szent István téren. A 9 órakor kezdődő programban lesznek különböző közlekedési és bűnmegelőzési játékok, és fegyverzet-technikai bemutató. Az érdeklődők találkozhatnak bűnügyi technikusokkal, lesz rendőrautó, rendőrmotor, tűzoltóautó, füstsátor és motor-szimulátor is. A rendőrségi szolgálati kutyák bemutatója 11.15 órakor kezdődik. A látványos és érdekes rendezvényre 13 óráig várják majd a látogatókat. (Forrás: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A békéscsabai Szent István tér részlete. Kép forrása: YouTube

 

Közösen ünnepel április 23-án, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet együtt dolgozik a bajban, együtt óvja az emberek biztonságát, így védőszentjei előtt is közösen hajt fejet. Kedden, 9 órától, a békéscsabai Szent István téren, számos program, szakmai bemutató nyújt élményekkel teli kikapcsolódást és felhőtlen szórakozást gyereknek, felnőttnek egyaránt.

 

 

Az április 23-i program meghívó-plakátja. Kép forrása: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság – Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A rendezvény üzenete: ahogyan egykor a két római katona és keresztény a jóért, az embertársai javáért cselekedett, úgy a ma tűzoltói és rendőrei is a közösség javáért tevékenykednek, és vállalnak nap, mint nap áldozatot.

 

A rendezvényre kilátogatók a rendőrség eszközein és bemutatóján kívül megtekinthetnek gépjármű fecskendőt, emelőkosaras járművet, és mobil labort. A vállalkozó szelleműek füstsátorba is bemerészkedhetnek. (Forrás: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

 

Kép1: A békéscsabai Szent István tér részlete. Kép forrása: YouTube

 

Kép2: Az április 23-i program meghívó-plakátja. Kép forrása: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság – Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.