2024. május 21., kedd,  Konstantin
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. április 19., péntek
Letartóztatásban a sarkadi bűnbanda
Több magyar nőt Németországba, Berlinbe utaztattak, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak – A futtatók a nők pénzéből éltek – Ügyészségi kezdeményezésre, egy hónapra letartóztatta őket a bíróság
Szerző: Vitalap.hu
Békés vármegyében, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy sarkadi bűnbanda négy tagja – három férfi és egy nő – letartóztatását, akik Berlinben, magyar nőket „futtattak.”

A nyomozás adatai alapján a három férfi 2022 januárja után, több magyar nőt Németországba, Berlinbe utaztatott, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak. Kép forrása: Depositphotos

 

A nyomozás adatai alapján a három férfi 2022 januárja után, több magyar nőt Németországba, Berlinbe utaztatott, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak, prostitúciós tevékenységet végezzenek. A szexuális szolgáltatást nyújtó nők tevékenységét Berlinben, a nő ellenőrizte és koordinálta társaival együtt, külföldre történő utazásukat, elszállásolásukat együtt szervezték meg.

 

A bűnbanda teremtette meg rendszeres haszonszerzésért a prostitúciós tevékenység feltételeit, közvetlen lehetőségét, hogy a prostituáltak keresményeit megszerezzék, és saját céljaikra fordíthassák. A prostituáltak a szexuális szolgáltatás során megkeresett pénz egy részét a futtatóknak átadták, akik saját megélhetésükre, céljaikra fordították, napi életvitelüket az átadott pénzből fedezték.

 

A Gyulai Járási Ügyészség azért kezdeményezte a terheltek letartóztatását, mert a bűncselekmények nagy tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehetett attól is, hogy a banda tagjai szabadlábon, a tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok manipulálásával, a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, a bűnismétlés veszélye is fennállt.

 

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a futtatók letartóztatását. (Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség)

 

Kép: A nyomozás adatai alapján a három férfi 2022 januárja után, több magyar nőt Németországba, Berlinbe utaztatott, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak. A kép illusztráció. Kép forrása: Depositphotos<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.