Címlap
Elkeverjük a lecsurgatott makarónival a darálthús-pörköltet. Két dl tejfölt elkeverünk 3 tojás sárgájával, sózzuk, hozzávegyítjük a pörkölt levét és a tojások keményre vert habját. Óvatosan hozzákeverjük a húsos makarónit, zsírral kikent formába (lábosba) öntjük és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.
Díszíthetjük újhagyma-karikával, piros arannyal és reszelt sajttal. Tálalhatjuk háromszögben, mint a tortaszeletet. Feltétlenül vegyes zöldsalátát kínáljunk hozzá, esetleg hordós káposztát.
Cukorbetegek és más diétát tartók figyeljék a szénhidrátmennyiséget.
Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. Telefon: +36-20/486-01-26. E-mail: aostonjolan@gmail.com
Kép1: Készíthetjük makarónival és spagettivel is a darált, vagy apróra vágott, maradék sertéspörköltet. A kép illusztráció. Kép: Deposithotos
Kép2: Díszíthetjük újhagyma-karikával. Kép: Stockfresh
Kép3: Hintsük meg reszelt sajttal. Kép: Depositphotos
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.