2024. július 24., szerda,  Kinga és Kincső
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. április 02., kedd
Húsvéti ellenőrzések az utakon
A rendőrség figyelmet és a szabályok betartását kéri – Ittasan se most, se máskor ne közlekedjen senki
Szerző: Sz. M.
A húsvét és a tavaszi szünet a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul a napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is. Ezért az ország útjain, a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és egyre több biciklisre, motorosra lehet számítani. Az autósokat és a kerékpárosokat is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kéri a rendőrség.

Húsvétkor és az ünnepek körül, országszerte ellenőriznek a rendőrök. Kép: Police.hu

 

Mindegy, hogy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos. Sajnos, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit. Ezzel maguk, és mások életét, testi épségét veszélyeztetik. Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta.

 

Ha vezet, ne igyon alkoholt és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki szeszes italt fogyasztott. Ne adja kölcsön a járművét olyannak, aki nem józan. Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal.

 

De nem csak az ittas vezetés jelent veszélyt. Kérik azt is, hogy a jármű sebességét minden esetben, az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat tartsák be.

 

A passzív biztonsági eszközök használata sem azért kell, mert kötelező, hanem azért, mert az esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet.

 

A rendőrök az elkövetkező napokban kiemelt figyelmet fordítanak a szabályok betartására, különösen az ittas járművezetők kiszűrésére. (Forrás: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

 

Kép: Húsvétkor és az ünnepek körül, országszerte ellenőriznek a rendőrök. Kép: Police.hu

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.