2024. július 24., szerda,  Kinga és Kincső
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. április 02., kedd
Robbantással fenyegetőzött Békésen
A férfi a lakótársa mobiltelefonján hívta a rendőrséget – Ügyészségi indítvány: közérdekű munka büntetés
Szerző: Sz. M.
Békés vármegyében, közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta egy 36 éves, büntetett előéletű, Csongrád-Csanád vármegyei, szentesi férfival szemben, aki ittasan robbantással fenyegetőzött.

A Békésen élő, ittas férfi lakótársa telefonján hívta a rendőrséget, hogy felrobbantja az utcában, a harmadik lakóházat. A kép illusztráció. Kép forrása: StorngHearts Native Helpline

 

A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát, vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

 

A férfi a bűncselekmény elkövetésekor, Békésen élt. Tavaly, 2023. október 5-én, késő este, lakótársa tudta nélkül, magához vette annak mobiltelefonját, majd ittasan, álnéven, valótlan bejelentést tett a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. Bejelentette, a tartózkodási helye melletti harmadik házat – ahol gyermekek is vannak – felrobbantja. Még a szomszéd is meg fog halni, ha nem mennek ki – mondta a bejelentő. (Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség)

 

Kép: A Békésen élő, ittas férfi lakótársa telefonján hívta a rendőrséget, hogy felrobbantja az utcában, a harmadik lakóházat. A kép illusztráció. Kép forrása: StorngHearts Native Helpline

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.