2024. április 25., csütörtök,  Márk
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2024. április 02., kedd
Sonkaszelet tormakrémmel húsvétra
Kapcsos tortaformában is rétegezhetjük a sonkatortánkat – Szeletben, vagy formában, hűteni kell
Szerző: Ágoston Jolán
A sonkát vékony szeletekre vágassuk a hentesnél és lehetőleg zsíros részek ne legyenek rajta. Diétázóknak kiváló a szárnyas mellehúsából szeletelt sonka. Készítsünk besamelmártást, 1-2 evőkanál lisztet tejben megfőzzük, tetszés szerint ízesíthetjük fűszerekkel.

Húsvéti csemege a sonkatekercs. Kép forrása: Thingstock

 

Diétázóknak ne használjunk irritáló fűszert. Bazsalikom, zöldség zöldje, hagymaszár, reszelt szerecsendió, őrölt kömény, őrölt édes paprika, esetleg piros arany a javasolt fűszer. A tűrőképesség és ízlés szerint fűszerezzünk.

 

A sonkaszeletek vékonyak legyenek. Kép forrása: Depositphotos

 

Vaj helyett használjunk sajtkrémet, keverjük ki a tölteléket reszelt tormával és a fűszerekkel. A sonkaszeleteket töltsük meg a tormakrémmel, majd tekerjük fel, rögzítsük fogpiszkálóval és tegyük hűtőbe.

 

Lehet aszpikot is készíteni formába téve, a díszítést bízzuk a gyermekekre a kínáló tálcára tevés után.

 

Kapcsos tortaformában is rétegezhetjük a tormakrémmel töltött sonka szeleteket és öntsük le ízesített zselatinnal, majd díszíthetjük tálalás előtt a sonkás tortánkat.

 

A tormakrémet besamelmártással, sajtkrémmel keverjük ki. Kép forrása: Pinterest

 

Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. Telefon: +36-20/486-0126. E-mail: agostonjolan@gmail.com

 

 A sonkát tekerjük fel. Kép forrása: Depositphotos

 Kép1: Húsvéti csemege a sonkatekercs. Kép forrása: Thingstock

 

 

Kép2: A sonkaszeletek vékonyak legyenek. Kép forrása: Depositphotos

 

 

Kép3: A tormakrémet besamelmártással, sajtkrémmel keverjük ki. Kép forrása: Pinterest

 

 

Kép4: A sonkát tekerjük fel. Kép forrása: Depositphotos

 

 

 

 



<
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!

iconA sonkaszeletek vékonyak legyenek. Kép forrása: Depositphotos (15 KByte)



A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.