Címlap
Kakaós piskóta, hozzávalók: 100 gramm finomliszt, 80 gramm étkezési keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál sütőpor, 6 darab tojás, 4 evőkanál hidegvíz, csipet só, 180 gramm cukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A tepsink nagyságának megfelelően, vágjunk ki papírból szív alakot. Ha kihűlt a kétféle piskótánk, a szív alakot vágjuk ki a forma szerint. A barna szívet tegyük tálcára és következik a krém elkészítése.
Krém: 25 dkg Mascarpone, 4 dl Hulala tejszín. A maradék 1 dl tejszínhabbal, a tetejére díszítést készítünk. Egy csomag hideg zselatinpor.
A krémet a habtejszínnel és a zseléporral, kevés vaníliás cukorral keverjük ki és töltsük meg a barna piskótaszívet, majd tegyük rá a sárga színű piskótaszívet.
A krémből, és ami az 1 dl Hulala tejszínből maradt, tegyünk hozzá 1 evőkanál kakaóport, töltsük nyomózsákba és a sárga színű piskóta tetejére írjunk rövid szöveget vagy formázzunk két, egybekapcsolódó, kis szívet. A kimaradt felületet finom szitával hintsük le kakaóporral.
Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. Telefon: +36-20/486-0126. E-mail: agoszonjolan@gmail.com
Kép1: Közeleg február 14-e, Valentin napja. Kép forrása: Dreamstime
Kép2: Valentin-napra készítsünk szív alakú tortát. Kép forrása: Shutterstock
Kép3: Süssünk sárga piskótalapot. Kép forrása: Pinterest
Kép4: És süssünk barna piskótalapot. Kép forrása: WordPress
Kép5: Vágjunk papírszívet, majd ennek alapján a piskótákból is szíveket. Kép forrása: Dreamstime
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.