2024. június 14., péntek,  Vazul
 
 
 
 

Címlap

[Sport]
2024. február 11., vasárnap
Negyvenéves évfordulót ünnepelnek
Békéscsabán, közgyűlést tartott a Békés Megyei Harcművész Szövetség – Új tag a gyulai Aki Shiro Dojo egyesület
Szerző: Vitalap.hu
Békés vármegyében, Békéscsabán, a Fényesi Dojo SE edzésközpontjában tartotta évi, rendes közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség, amelyet negyven éve, 1984-ben alapítottak Békés Megyei Karate Szövetség néven és a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének, mint jogi személynek a keretében működik. A közgyűlésen 25 klub jelent meg, ITF taekwon-do, kyokushin karate, aikido, shotokan karate, WT taekwondo, goshinkai karate, ving-tzun, kick-box, MMA, kempo, az irányzatok szerint.

Békéscsabán, a Fényesi Dojo SE edzésközpontjában tartotta évi, rendes közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség, amelyet negyven éve, 1984-ben alapítottak. Kép forrása: Szerző

 

A megjelent klubok voltak a Békéscsabai JALTE kick-box szakosztály, Kondorosi Kick-box SE, JALTE Aikido 1 szakosztály, Contact KTHE Orosháza, JALTE Shotokan karate Szakosztály, HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény, Békéscsabai JALTE ITF Taekwon-do Szakosztály, Samurai Kyokushin Karate Klub Gyula, Bcs.JALTE WT Taekwondo Szakosztály, Békés Megyei Önvédelmi és Közelharc Egyesület, Békéscsabai JALTE Goshinkai karate Szakosztály, Gyulai Karate Egyesület, Békéscsabai Közelharc Stúdió, Szabadidő Kick-box Egyesület Okány, Fényesi Dojo Egyesület, Dragon ITF Taekwondo Klub Kétegyháza, Corvin Taekwon-do Magyarbánhegyes, Barátság SE Battonya, Spárta Taekwon-do Egyesület Medgyesegyháza, Hegyesi Kick-box SE Füzesgyarmat, Fuji Fight Team, Békés Megyei Kempo Egyesület, Bucsa SE Karate Szakosztály és a Nintai Kyokushin Karate Egyesület.  

 

A közgyűlés elején, a szövetség elnöke, Shihan Gregor László VIII Dan üdvözölte a megjelenteket, Jámbor Zoltánt, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete elnökét  és Szabó Ágnes alelnököt. Megemlékeztek a közgyűlésen a tavaly elhunyt Szabó Sándor ökölvívó és  kick-box edzőről, s Bubla Pál kyokushin karate mesterről.

 

A hozzászólások között Jámbor Zoltán BMSÉE elnök elismerését fejezte ki a szövetség munkája iránt, beszélt az időszerű feladatokról és problémákról. A hozzászólások számos problémát érintettek, mind a versenyeztetés, mind a sportorvosi vizsgálat témaköréből. A közgyűlés a beszámolót a kiegészítésekkel és a 2024-es feladatokkal  egyhangúlag elfogadta, majd döntött a különböző elismerések odaítéléséről is.

 

A kiemelkedő versenyeredményt elismerő Kiváló Harcművész kitüntetést a hölgyeknél  Mezei Nikolett, a Battonyai Barátság SE kick-box világbajnoka, taekwon-do Európa-bajnoki ezüstérmese és a Kondorosi Kick-box SE három masters világbajnoki címet szerző versenyzője, Kovács Marianna kapta. A férfiaknál a Kiváló Harcművész ifjabb Shihan Gyarmati Imre (Bucsai SE Kyokushin Karate Szakosztály) master karate Európa-bajnok lett. Az edzőknek alapított Érdemes Mester díjat Sensei Torma György nyolc danos shotokan karate mester, a Gyulai Karate Egyesület vezetője érdemelte ki.

 

A közgyűlés végén pontosították az éves, vármegyei harcművész verseny- és eseménynaptárt is. Elhatározta a szövetség, hogy a negyvenéves évfordulót november végén, többfajta edzésből álló Demonstrációs Nappal, utána látványos bemutatókból álló BUDO (harcművész) Gálával ünnepli meg.

 

A közgyűlés végén a küldöttek felvették a szövetség tagjai sorába a gyulai Aki Shiro Dojo egyesületet, melyet  elnöke, Uhrin Béla III. Dan aikido mester mutatott be. A Békés Megyei Harcművész Szövetség közgyűlése eredményes munkát végzett, köszönték a helyszínt és a rendezést a Fényesi Dojo tulajdonosának, Erdei Tibor mesternek.

 

 

Kép: Békéscsabán, a Fényesi Dojo SE edzésközpontjában tartotta évi, rendes közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség, amelyet negyven éve, 1984-ben alapítottak. Kép forrása: Szerző<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.