2024. február 27., kedd,  Edina
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2024. február 08., csütörtök
A kisbíró is kidobolta a piacon
A királyfi az interneten sem jön fehér lovon – A hagyományőrző betyár, vőfély, kisbíró szombaton, 10 órától ismét elmegy kidobolni a tudnivalókat a békéscsabai piacra
Szerző: Sz. M.
Egyedülálló bűnmegelőzési program részesei lehettek szerdán, a Békés vármegyei, békéscsabai piacon vásárlók. A rendőrség felkérésére kisbíró dobolta ki az online térben elkövetett csalások megelőzésére a tanácsokat – tájékoztatott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felkérte Lischka Gábor hagyományőrző betyárt, vőfélyt, hogy a piacon dobolja ki az internetes csalások miatt megfogalmazott tanácsokat. Kép: Police.hu

 

Újszerű módon tette közhírré bűnmegelőzési tanácsait a rendőrség február 7-én, szerdán, Békéscsabán. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felkérte Lischka Gábor hagyományőrző betyárt, vőfélyt, hogy a piacon dobolja ki az internetes csalások miatt megfogalmazott tanácsokat. A humoros, de komoly tartalmú rigmust a vásárlók érdeklődéssel hallgatták, sokan a telefonjukkal videóra is vették.

 

Rendőri hasznos tanácsok az internetes csalások megelőzésére, a békéscsabai piacon is. Kép: Police.hu

 

Figyelmezzen mindenki itt a piacszerte, mi az, mit hirdetek a dobomat verve! Nem a magam jókedvéből vagyok máma bátor, rendőr-főkapitányi kurrentálásra lettem fogadott prókátor. Egypár dolgot mondok a közbátorság érdekében, hogy forintja, pénze megmaradjék mindenki zsebében – kezdte mondandóját a kisbíró.

 

Kitért a zsebtolvajokra, és a lakások biztonságára, majd arra kérte a hallgatóságot, hogy telefonon, banki ügyintézőként bejelentkező idegeneknek ne adják meg az adataikat, kódjaikat, inkább szánjanak időt a személyes ügyintézésre. A romantikus csalásokra is utalt, hangsúlyozta, hogy a királyfi az interneten sem jön fehér lovon, „gyanús lehet, ha pénzt küldet, s a sors csap téged pofon” – szólt az intelem.

 

A kisbíró szombaton, 10 órától ismét elmegy a békéscsabai piacra. Kép: Police.hu

 

A kisbíró bejárta a piacot és a vásárcsarnokot, több helyen is megállt és elismételte a figyelemfelkeltő sorokat. A rendőrök hasznos tanácsokkal szórólapokat adtak át. A bűnmegelőzési program megismétlődik, a következő, békéscsabai piaci napon, február 10-én, amikor Lischka Gábor ismét elvegyül a vásárlók között, és szórja a rímeket.

 

 

Kép1: A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felkérte Lischka Gábor hagyományőrző betyárt, vőfélyt, hogy a piacon dobolja ki az internetes csalások miatt megfogalmazott tanácsokat. Kép: Police.hu

 

Kép2: Rendőri hasznos tanácsok az internetes csalások megelőzésére, a békéscsabai piacon is. Kép: Police.hu

 

Kép3: A kisbíró szombaton, 10 órától ismét elmegy a békéscsabai piacra. Kép: Police.hu

 

Videó: A kisbíró is kidobolta. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvétele

 <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.