2023. december 3., vasárnap,  Ferenc és Olívia
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2023. november 21., kedd
Kékben és rózsaszínben a kastély
A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont társadalmi szerepvállalásai – Adventben, cipősdoboz-gyűjtőpontként segítik a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági munkáját
Szerző: Vitalap.hu
November 20-a a Gyermeki Jogok Világnapja. A gyermekjogi világnapon, kék színű fényfestésű volt a gyulai Almásy-kastély. Magyarország egyik legsikeresebb kiállítóhelye negyedszer csatlakozott a kezdeményezéshez.

A 2018-ban Európa 40 legjobb múzeuma közé került gyulai Almásy-kastély november 20-án, hétfőn, a sötétedést követően, másnap reggelig ragyogott kék színben. Kép forrása: Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

 

Kék színben világítottak a gyulai Almásy-kastély ablakai november 20-án, a gyermekjogok világnapján. A kiállítóhely és látogatóközpont negyedik alkalommal csatlakozott az UNICEF kezdeményezéséhez, amely az 1989-ben, az ezen a napon életbe lépett Gyermekjogi Egyezményre hívja fel a figyelmet. Az egyezmény összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyeket minden államnak biztosítani kell, így a gyermekek életben maradását, fejlődését, védelmét és a társadalomban részvételét biztosító jogokat.

 

A Gyermekjogi Egyezmény elsősorban az államokra fogalmaz meg rendelkezéseket, mindenki felelőssége a gyermekjogok védelme. Ezért kapcsolódtak idén is a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont munkatársai az UNICEF kezdeményezéséhez.

 

Az UNICEF színe a kék, így a gyermekjogokra emlékeztetve az elmúlt években számos épületet - többek között a sydney-i Operaházat, az isztambuli Boszporusz-hidat, az Empire State Buildinget New Yorkban, míg idehaza a Lánchidat, a Műcsarnokot, a MÜPA-t, a Magyar Tudományos Akadémia homlokzatát -, világították már meg kék színben.

 

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont épülete minden tavasszal, az autizmus világnapján kékben ragyog, október elsején, a mellrák elleni küzdelem világnapján rózsaszín, míg november 17-én, a koraszülöttek világnapján, kék színű. Rendszeresen tartja programjait a kastélyparkban a Diabolo Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány. Tavaly tavasszal, a Filharmónia Magyarország az ukrajnai menekültek javára rendezett jótékonysági hangversenyének volt helyszíne a kastély. Az adventi időszakban, idén is cipősdoboz-gyűjtőpontként segítik a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági akcióját. (Forrás: A gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.)

 

 

Kép: A 2018-ban Európa 40 legjobb múzeuma közé került gyulai Almásy-kastély november 20-án, hétfőn, a sötétedést követően, másnap reggelig ragyogott kék színben. Kép forrása: Erkel Ferenc Nonprofit Kft.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.