2024. május 21., kedd,  Konstantin
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2023. november 20., hétfő
Mobiltelefonnal verte a nő fejét
Orosházán, kábítószer és alkohol hatása alatt, a férfi a férfi autókat rugdosott, az egyik tulajdonosa felelősségre vonta – Ügyészségi indítvány: végrehajtandó fogházbüntetés és a korábbi, felfüggesztett börtönbüntetés letöltése
Szerző: Sz. M.
Békés vármegyében, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 43 éves, büntetett előéletű, kevermesi férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt megrongált egy autót, majd amikor a tulajdonosa számon kérte, őt is megverte. A férfit a Battonyai Járásbíróság 2019. november 11-én jogerőre emelkedett ítéletével önbíráskodás bűntette miatt 1 év 6 hónap, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és a próbaidőre elrendelte a pártfogó felügyeletét. A bűncselekményeket a férfi a próbaidő alatt követte el – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A kevermesi férfi Orosházán, parkoló autókat rugdosott, az egyik tulajdonosa felelősségre vonta, a rongáló ököllel és mobiltelefonnal többször fejbe ütötte a nőt. A kép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

 

A férfi 2023. április 7-én, csekély mennyiségű, amfetamint tartalmazó, kábítószernek minősülő speedet és kristályt fogyasztott, szeszes italt is ivott. A férfi a kábítószerek, a szeszes ital hatása alatt, késő délután, Orosházán, a Győri Vilmos téren, parkolóban álló, két személygépkocsiba ok nélkül, több alkalommal belerúgott. Az egyik autó tulajdonosa a közeli vendéglátóhelyen dolgozott, látta, mit csinál a férfi, kiment a parkolóba és felelősségre vonta.

 

A férfi ekkor, nyomdafestéket nem tűrő módon, szidalmazni kezdte a nőt, megfenyegette, hogy megveri, majd a kezében lévő mobiltelefonnal és ököllel – szidalmazások közben –, több alkalommal, fejen ütötte. Ezt látva, két férfi az elkövetőt a földre leszorította és az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

 

Az intézkedő rendőrök a férfit megbilincselték, és az Orosházi Rendőrkapitányságra előállították. A férfi a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az utcán tartózkodókban, megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére, mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában indítványozta, hogy a bíróság halmazati büntetésül, végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze a nyomozás során felmerült, közel 300 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Mivel a férfi a cselekményeit a korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványozta a felfüggesztett büntetés végrehajtását is.

 

 

Kép: A kevermesi férfi Orosházán, parkoló autókat rugdosott, az egyik tulajdonosa felelősségre vonta, a rongáló ököllel és mobiltelefonnal többször fejbe ütötte a nőt. A kép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.