Címlap
A lakosság 80 százalékának karácsonyi asztalán idén is jelen lesz a hal. Az éves hazai halfogyasztás 35-40 százaléka karácsonyra koncentrálódik. Az Agroinform.hu olvasói körében, korábbi felmérés szerint, a családok 80 százalékában kerül hal a karácsonyi asztalra. Ilyenkor a halat fogyasztók 85 százaléka pontyot dolgoz fel, 32 százalékuk harcsát is vásárol a karácsonyi menühöz. Az afrikai harcsa kelendő ilyenkor (13 százalék), és jól fogy a busa és a lazac (11-11 százalék) is.
A halból - az esetek 81 százalékában - halászlé készül, de a rántott hal is nagyon népszerű (65 százalék), míg roston elkészített, vagy grillezett halat a családok 15 százaléka eszik karácsonykor.
A hazai halfogyasztás az évi 6,5-7 kilogramm/fővel kevesebb, mint harmada az EU átlagának. A mennyiség mindössze negyedét termelik itthoni tavakban, a többi külföldről, jobbára tengerekből származó importtermék. (Forrás: MTI)
Kép: A halból - az esetek 81 százalékában - halászlé készül, de a rántott hal is nagyon népszerű (65 százalék), míg roston elkészített, vagy grillezett halat a családok 15 százaléka eszik karácsonykor. Kép: DepositPhotos
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

