Címlap
Az Év diós bejglije díj nyertese Jókai Zsuzsanna lett a szekszárdi Prim Cukrászda & Café képviseletében, hagyományos mákos kategóriában Márkus Beáta nyert a békéscsabai Bejó Cukrászdából, míg az ínyenc kategóriában az aranyérmet a Sütőtökvarázs kapta, amelyet Kimberger Lili Ágnes készített el a piliscsabai Mák Kézműves Cukrászdából.
Kategóriánként, háromfős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában, idén, rekordszámú, összesen 59 bejglit kóstolt és értékelt a szaktekintélyekből, cukrászmesterekből álló zsűri. Az ínyenc kategóriában, több különleges ízkombinációval neveztek a szakemberek. Az olajos magvak közül a pekándió még mindig sláger, emellett a különböző fűszerekkel ízesített mogyorós töltelékek voltak a legkedveltebbek a versenyzők között. A gyümölcsök közül az alma, körte, málna, eper, meggy, sárgabarack, füge, narancs és a mandarin volt jelen. Idén, újdonság volt az ízesítők között a rózsavíz, az Earl Grey tea, a fenyőrügy szörp, a whisky és a gin.
A több kategóriában is dobogós helyezést és ezzel a legmagasabb összpontszámot elérő versenyzőnek járó Év bejglije kézműves nívódíj nyertese Kiss Károlyné lett a budapesti Major Cukrászdából. Az Év ínyenc bejglije, a Sütőtökvarázs darált pirított tökmaggal, gyömbérrel, narancshéjjal és fahéjjal ízesített sütőtök-töltelékkel készült különlegesség. (Forrás: MTI)
Kép: Az Év bejglije verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a minőségi alapanyagokból készülő ünnepi süteményeke, és közelebb hozza a fogyasztókhoz a kézműves bejgli valódi értékeit. A kép illusztráció. Kép: DepositPhotos
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

