Címlap
Vágjuk apróra a lehámozott, aromás külsőt, tegyük aszalógépbe, ha van, de tepsire is tehetjük. Sütőben, vagy langyos fűtőtesten aszaljuk a héjat, amíg teljesen szárazzá válik.
Kávédarálóval őröljük porrá az aszalványt, így kapunk citromhéjport, narancsport… Ezzel süthetünk és cukor helyett, ízesíthetünk a cukorbetegeknek. A gyermekek - főleg ha ezt szokják meg aromának -, még kedvelik is. A túlsúllyal küzdők is ezzel az aromaporral kiválthatják a cukrot. Kicsit időigényes az előállítás, de megéri.
Őröltem fahéjat, szegfűszeget is, alkalmazom cukor helyett ízesítésre, továbbá használom a zöldleveles fűszereket, így zöldségzöldet, kaprot, zellert, citromfüvet, snidlinget és a többit, ami illik az ételhez.
Megjegyzés: A szerző, Ágoston Jolán, dietetikus. E-mail: agostonjolan@gmail.com. Tel.: +36-20/486-0126.
Kép1: A déli gyümölcsök, például a narancs héja, édesítésre is jó. Kép: Pixabay
Kép2: A megmosott déli gyümölcsöt, így a narancsot hámozzuk meg. Kép: Shutterstock
Kép3: A narancshéjat aszalhatjuk aszalógépben, de tepsire is tehetjük. Kép: Pixabay
Kép4: Cukor helyett, a déli gyümölcsök héja mellett, ízesíthetünk fahéjjal, szegfűszeggel, zöldleveles fűszerekkel. Kép: Lookw.net
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.