2018. április 24., kedd,  György
 
 
 
 

Címlap

Képünk illusztráció! (Forrás: Wikipédia)
Már jó ideje szeretném megírni, de eddig nem mertem. Akik ismernek, biztosan csodálkoznak: tudják rólam, hogy nem ismerek tabutémát. Azonban most mégis tartok attól, hogy akaratlanul is sokakat megbánthatok. Igyekszem úgy fogalmazni, hogy barátot ne veszítsek. Olvasom a sok politikai véleményt a Facebookon.
Szerző: Füredi Ferenc
Békésen betért az autós az útról a ház udvarára
2018. április 23., hétfő
Több baleset és ittas vezetés Békés megyében – KRESZ-táblába ütköző cselekedet
Békés megyében, április 21-én, Békésen, a Táncsics utcában, 9.45 óra körül villanyoszlopnak és lakóház kerítésének ütközött egy személygépkocsi. A jármű vezetője és utasa könnyű sérülést szenvedett. Gyulán, a Sarkadi úton, 10.15 óra körül háromkerekű elektromos mopedes motorkerékpárral ütközött, a mopedben ülő férfi és a motor vezetője is könnyebben megsérült. Békéscsabán, az Illésházi utcában, 11.30 órakor egy kerékpáros személygépkocsinak ütközött. A biciklis nő megsérült, állapota nem súlyos. Szeghalom külterületén, 16 óra körül egy kerékpáros nő elvesztette az egyensúlyát, elesett és súlyos sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Csonka Dóra, Czitor Attila és Mészáros Mihály jelenete (Fotó: A-Team/Nyári Attila-Ignácz Bence)
2018. április 23., hétfő
Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös című története a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán
Meglepetés lehetett volna, de a meglepetés valami oknál fogva elmaradt. Jó, ez egy kritikusi vélemény, de „szálljunk le” a gyermeki fogékonyság szintjére. Szintet mondok, ami nem egyenlő azzal, hogy alacsonyabb fokú értelmet jelentene, éppen csak a tapasztalat hiányát feltételezi.
Szerző: Zsidov Magdolna
Képünk illusztráció! (Forrás: ANRO - Díszléc)
2018. április 20., péntek
Vádat emelt a főügyészség a Németországba távozott szarvasi férfi ellen
A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 38 éves szarvasi férfival szemben, aki idős férfit bántalmazott, majd az eljárás során a hatóságok elől Németországba szökött. A szarvasi férfi 2016. április 3-án, késő délután, Szarvas külterületén, szóváltásba keveredett a 74 éves sértettel, aki felrótta neki, hogy az egyik zártkerti ingatlan kerítése mellett vizelt. A vádlott az idős férfit a földre rántotta, majd többször fejbe rúgta. A sértett a bántalmazástól többek között koponyaűri sérüléseket szenvedett, és csak a véletlenen múlott, hogy nem alakult ki nála életveszélyes sérülés.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: marionn tűdolgai)
2018. április 20., péntek
Előzetesben a kétsopronyi gyermekgyilkos anya
A Békés Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a 32 éves nőnek, aki szülést követően újszülött gyermekét megölte. A kétsopronyi nő – eltitkolt terhességét követően – idén március végén, otthonában adott életet egészséges fiúgyermekének.
Szerző: SZ. M.
Halálos baleset volt a veszei kanyarnál, Békéscsaba és Gyula között
2018. április 20., péntek
Teherautó ütött el két gyalogos nőt
Békés megyében, a 44-es számú főúton, Békéscsaba és Gyula között, április 19-én, 10.20 óra körül egy teherautó elütött két gyalogos nőt. A balesetben az egyik nő a helyszínen életét vesztette, a másik nőt életveszélyes állapotban vitték kórházba.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Ünnepek Áruháza)
2018. április 20., péntek
A férfi küldeményekkel ostromolta volt párját
A rendőrség vádemelést javasol egy Borsod megyei férfi ellen, mert visszaélt volt élettársa adataival és zaklatta a Békés megyei, vésztői nőt. A férfi volt élettársa adataival vásárolt internetes áruházakban.
Szerző: SZ. M.
Nagy-Huszein Tibor fontosnak tartotta, hogy segítőivel megbeszélje a történteket, illetve további elképzeléseit
2018. április 20., péntek
A Demokratikus Koalíció (DK) a választások után – Nagy-Huszein Tibor szemszögéből
Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke az országgyűlési választást követően lemondott e tisztségéről. Ennek okáról kérdeztük a minap.
Szerző: Kiss A. János
Dr. Veress Gabriella és dr. Belovics Ervin a Békés megyei értekezleten
2018. április 20., péntek
Évértékelő értekezlet a Békés Megyei Főügyészségen
A Békés Megyei Főügyészség „összügyészi” értekezletén értékelte a főügyészség 2017. évi tevékenységét. Az értekezleten jelen volt dr. Belovics Ervin legfőbb ügyészségi tanácsos, büntetőjogi legfőbb ügyészhelyettes is.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Czudar Világ)
2018. április 20., péntek
A rendőrök meglátták a férfit Orosházán
Békés megyében, Orosházán elfogtak a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint több helyről lopott. A rendőrök látták, amint zsákot rejt el egy bokorba. A lopással gyanúsítható férfit a rendőrök április 18-án, Orosházán érték tetten. A 37 éves S. Mátyás 2 óra körül bement egy ház udvarára és zsákba pakolt össze fémtárgyakat.
Szerző: SZ. M.
< >