2018. június 23., szombat,  Zoltán
 
 
 
 

Címlap

A képen (balról jobbra) Köves Mihály Doboz polgármestere, Medves István rendőr főtörzsőrmester (Gyulai Rendőrkapitányság), Pelleg József rendőr alezredes (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)
Kihelyezték az első tájékoztató táblát Békés megyében
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a balesetek, tragédiák megelőzése érdekében a hajózás és a fürdőzés szabályaira hívja fel a figyelmet. A vízi közlekedés szabályairól és a fürdőzés előírásairól információs táblákat készíttetett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az első táblát június 21-én helyezték ki Doboz-Szanazugban, a szabadstrandon. Békés megyében, a Körösökön sokan sportolnak és a kijelölt fürdőhelyek is népszerűek.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék)
2018. június 22., péntek
Dombegyházig jutottak el a gyulai lányok
Békés megyében a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei június 21-én, 19 óra körül Dombegyházon megtaláltak két gyulai lányt, akik engedély nélkül jöttek el egy gyulai lakásotthonból. A Gyulai Rendőrkapitányság eltűnés miatt elrendelte a körözésüket. A 15 éves és a 17 éves lányt a rendőrjárőrök visszavitték az intézménybe és átadták a nevelőiknek.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: KamaraOnline)
2018. június 22., péntek
Lehet vitatkozni a szerző által kifejtett gondolatokkal, észrevételekkel, de leginkább csak akkor, ha hozzá hasonló színvonalon, stílusban teszi valaki. Persze (tudnivaló) a mai politikai „kultúra” nagyban megnehezítheti eme elvárás teljesülését…
Szerző: Füredi Ferenc
Újságírók a sajtótájékoztatón
2018. június 22., péntek
Sajtóbeszélgetés a Szegedi Ítélőtáblán az új Büntetőeljárási törvény legfontosabb rendelkezéseiről
A július 1-től hatályba lépő új Büntetőeljárási törvénytől a kormány, a jogász szakma és a közvélemény is azt várja, hogy a büntetőeljárások egyszerűbbé válnak, gyorsabban lebonyolódnak anélkül, hogy a szakmaiság követelménye csorbulna – hangzott el a Szegedi Ítélőtáblán megtartott sajtóbeszélgetésen, amit dr. Harangozó Attila, a táblabíróság elnöke és dr. Hámori Attila elnökhelyettes tartott.
Szerző: K. A. J.
A kórus a fellépésen
2018. június 21., csütörtök
Ünnepélyes évadzáró hangverseny a békéscsabai református templomban
Ha templom és zene együtt van, akkor az embereket máris érzékenyen érinti az a tudat, hogy a hétköznapinál magasabb értékűt, érzékenyebbet élhetnek át. A Békéscsabai Református Kórus évről évre júniusban rendezi meg az Évadzáró Hangversenyét, és ezt a közös örömüket a repertoárjukba újabban beemelt dalokat kívánják megosztani a nagyközönséggel. A közönség pedig reménykedve várja, hogy ez a nap elérkezzen, ezért már jó előre, egymástól érdeklődnek erről az eseményről, így, a programot meghirdető szóróanyagon kívül, a hívó szó is elér az érdeklődőkhöz. Ennek és a remek zenei kínálatnak köszönhetően, kivétel nélkül minden alkalommal megtelik a Deák Ferenc utcai református templom, amiképpen történt ez június 17-én is.
Szerző: Zsidov Magdolna
Képünk illusztráció! (Forrás: Térkép-atlasz webáruház)
2018. június 21., csütörtök
Ellopott kutya miatt támadtak egymásra Vésztőn
Garázdaság és közúti veszélyeztetés miatt intézkedtek a rendőrök a Békés megyei Vésztőn, egy italozó előtt. Egy férfi és egy házaspár között támadt vita, mert a feleség szerint a férfi ellopta a kutyájukat. Számon akarta kérni ismerősét június 19-én ez a 38 éves vésztői nő, mert úgy hallotta, hogy néhány nappal korábban ő lopta el lánya kutyáját. A nő autóval a férfi házához indult, de útközben egy italozó előtt összetalálkoztak. A nő és a férfi kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a nő hazament, és szólt a férjének, aki motorral azonnal a kocsmához indult.
Szerző: SZ. M.
Játékos tanácsadás a békéscsabai iskolában
2018. június 21., csütörtök
Hasznos információk gyerekeknek, szüleiknek, tanáraiknak
Békés megyében bűnmegelőzési és közlekedési ismeretekkel várták a tanulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a napokban, a megyeszékhelyi Kazinczy Ferenc Általános Iskola táborában.
Szerző: SZ. M.
Kardosnál áttért a menetiránya szerinti bal oldalra az autós
2018. június 20., szerda
Orosházi fiatal ellen indítottak büntetőeljárást
Békés megyében, június 19-én, Békésen, a Széchenyi téren, 14.15 óra körül összeütközött két kerékpáros, egyikük könnyebben megsérült. Néhány perccel később, Füzesgyarmat külterületén egy kerékpáros férfi elesett és súlyos sérülést szenvedett. Mezőberényben, 15.45 óra körül a Békési úton egy elektromos-triciklis nő oszlopnak ütközött. A mentők a nőt könnyű sérüléssel vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
A nyár legfontosabb tudnivalóiról beszéltek a szakemberek Balról jobbra: Telekné Furák Mónika, Kutyik Margit
2018. június 20., szerda
Rendőrségi tanácsok fiataloknak és szüleiknek – nyárra
Véget ért a tanév. A nyári szünidőben, Békés megyében a rendőrség kiemelten foglalkozik a gyermekek, a fiatalok biztonságával. A legfontosabb tanácsokat sajtótájékoztatón ismertette Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője és Kutyik Margit rendőr hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója. A rendőrök a szülőket arra kérték, hogy mindig legyenek kapcsolatban a gyermekekkel, tudják, hogy hol és kikkel töltik a szabadidejüket. Beszéljék meg a szülők a gyermekükkel, hogy mikorra kell hazaérnie, és jegyezzék fel a barátok telefonszámát is. Gondolják át a szülők, hogy mennyi pénzre lehet szüksége a gyermeknek, és csak annyit vigyen magával, amit várhatóan elkölt. Kérjék meg rá, hogy gyermekük a telefonját, táskáját ne hagyja sehol őrizetlenül, még rövid időre sem. Vízparton, strandon nem elég törölközővel letakarni a táskát. Használják az értékmegőrzőt, ha nincs, a társaság egyik tagja mindig maradjon a táskák mellett. A bűnmegelőzési osztályvezető felhívta a fiatalok figyelmét a mértéktelen alkoholfogyasztás és a kábítószerek veszélyeire is.
Szerző: SZ. M.
A megyei rendőrfőkapitány-helyettes balesetmentes szünidőt kívánt a fiataloknak
2018. június 20., szerda
Félszáz fiatal kapott vezetői engedélyt Békés megyében (Mezőberényben és Köröstarcsám)
Nem kellett tandíjat fizetniük azoknak a diákoknak, akik az Országos Baleset-megelőzési Bizottság programjában kaptak lehetőséget segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedély megszerzésére. A Belügyminisztérium kezdeményezésére öt éve működik az Országos Baleset-megelőzési Bizottság „SuliMoped” programja, amelynek keretében 14 évesnél idősebb diákok szerezhetnek „AM” kategóriás vezetői engedélyt. A tanulóknak, akik lehetőséget kaptak a programban részvételre, az elméleti és a gyakorlati képzés is díjmentes volt. Békés megyében 2013-tól Battonyán, Okányban, Vésztőn, Nagyszénáson, Gádoroson, Békéscsabán és Gyulán zajlott ilyen oktatás.
Szerző: SZ. M.
< >