2017. július 21., péntek,  Dániel és Daniella
 
 
 
 

Címlap

Csoportkép az emlékfánál
Ismét együtt a Mezőhegyesről elszármazottak
Mintegy nyolcvanan érkeztek mezőhegyesi elszármazottak, helyi lakosok, meghívottak az negyedik Retro Mezőhegyes találkozóra. A csoport szerveződése öt évvel ezelőtt indult virtuálisan a facebookon, Kovács István ötletgazda elképzelése nyomán, aki a mai napig vezetője és szervezője a közösségnek. Mára már a negyedik találkozón vannak túl.
Szerző: M. Szabó Mihály
Új tábla Orosháza és Nagyszénás között
2017. július 20., csütörtök
Balesetveszélyre figyelmeztető táblák Orosházánál
Két figyelemfelhívó táblát tett ki a rendőrség Orosháza közelében azokra helyekre, ahol korábban több közlekedési baleset történt. A balesetveszélyre figyelmeztető táblákat július 20-án helyeztette ki az Orosházi Rendőrkapitányság. A jelzéseket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság készíttette el.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Utcakereső.hu)
2017. július 20., csütörtök
Tavalyi szabadulása óta újra előzetesben a békéscsabai férfi
A Békéscsabai Járási Ügyészség összesen kilenc bűncselekmény – így kifosztás és 2 rendbeli csoportos garázdaság bűntette, 3 rendbeli garázdaság vétsége, zaklatás, könnyű testi sértés és lopás vétsége – miatt kezdeményezte egy 30 éves büntetett előéletű békéscsabai férfi előzetes letartóztatását.
Szerző: SZ. M.
A békéscsabai baleset helyszíne
2017. július 20., csütörtök
Balesetek Békéscsabán, Gyomaendrődön, Gyulán
Békés megyében, Békéscsabán, a Franklin utca és a Kolozsvári utca kereszteződésében, július 19-én, 14.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi. Az egyik jármű vezetője a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a másik autósnak. A balesetben ketten könnyebben sérültek meg.
Szerző: SZ. M.
Szilágyi Zsolt díjhajtás
2017. július 20., csütörtök
Mezőhegyes ismét kiváló házigazda volt
Kereken három éve, hogy az I. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának rendezésével Mezőhegyes ismét felkerült Európa lovassportjának térképére. Az utóbbi évek innovatív szakmai, szellemi, anyagi, műszaki fejlesztések eredményeként a patinás intézmény azóta sorra, rendre a rangos fogathajtó versenyeknek házigazdája. A július 13-16-i nemzetközi fogathajtó versenyen – rekord nevezéssel – 83 fogat, hat nemzet hajtói, köztük három magyar világbajnok ült bakra. A kiváló rendezés és a rusztikus környezeti kultúra az esemény jóhírét erősítette.
Szerző: F. K.
Kerékpáros rendőrök a megyeszékhelyen
2017. július 19., szerda
Rendőrök a békéscsabai forgalomban – Tanácsok fürdőhelyekhez
Békés megyében, Békéscsabán a kerékpáros rendőrök visszatérően ellenőrzik a forgalmas helyeket. Segítenek, tájékoztatást, információt adnak, a szabálysértések, bűncselekmények megelőzése érdekében ellenőriznek a Békéscsabai Rendőrkapitányság kerékpáros rendőrei Békéscsaba forgalmas részein és az Árpád Fürdőben. A városban sokan kerékpároznak, a közlekedési szabályok betartása a balesetek megelőzésének alapfeltétele. Sokan a strandra is kerékpárral érkeznek. A rendőrség kéri, hogy rövid időre se hagyják lezáratlanul a kerékpárjukat, jó minőségű zárat használjanak és kerékpártárolóhoz, oszlophoz, fához zárják oda biciklijüket. Táskákat ne hagyjanak a kormányon, a bicikli kosarában. A parkoló autókat is gondosan le kell zárni, az ablakokat ne hagyják leengedve és az utastérből vegyék ki a táskákat, pénztárcát, telefonokat.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Pinterest)
2017. július 19., szerda
A bíróságok a munkarendjük szerint továbbra is nyitva állnak
A Békés megyei bíróságokon – csakúgy, mint az ország valamennyi bíróságán – a Bíróságok Napjától, azaz július 15-től megkezdődött a Polgári perrendtartásban szabályozott törvénykezési szünet, amely augusztus 20-ig tart. A szünet alatt a bíróságok a megszokott munkarend szerint továbbra is nyitva állnak, a bírósági kezelőirodák is tartanak ügyfélfogadást, így az ügyfelek intézhetik bírósági ügyeiket, benyújthatják a beadványaikat, felvilágosítást kérhetnek és az iratokba is betekinthetnek.
Szerző: SZ. M.
Mitykó Zsolt polgármester, Bánki Ildikó (gyermek), Csenki Laura (unoka), dr. Becsey László főigazgató főorvos (Gyula), dr. Páll Viktor főorvos (Mezőhegyes)
2017. július 19., szerda
Bánki Mihály (1918 – 2015)
A hírlapíró egy csodálatos emberről ír, akit tulajdonképpen nem is ismer személyesen, de mintha mégis, már ezer éve. Bánki doktor hosszú és tartalmas életutat járt be, az író így bátran állíthatja, keveseknek ad ilyen ajándékot a sors! Hiszen ki mondhatja el még magáról, hogy egy fagyos téli reggelen maga Móra Ferenc kíséri el őt, kis barátjával az óvodába? Ki, hogy egy véletlen találkozás folytán kezet foghat magával a kormányzóval, de ami ennél fontosabb, a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert tanítványa lehet! Életének nagyobb részét szülővárosában, Szegeden tölti, de Mezőhegyes is magáénak vallja. Erről mi sem árulkodik jobban, mint az 1995-ös „A Városért” emlékérem, és a napokban avatott emléktábla a Gyulai Pándy Kálmán Kórház Mezőhegyesi Részlegének falán, és a kórház dr. Bánki Mihályról elnevezett szárnya.
Szerző: M. Szabó Mihály
Az orosházi baleset helyszíne
2017. július 18., kedd
Veszélyben a kerékpárok: lezárva is ellopják, záratlanul nincs semmi védelem
A kerékpárosoknak nem csak járművük ellopásától kellene óvniuk magukat, hanem az ütközésektől is. Mindegy ki a baleset okozója, a védtelenebb a kerékpáros.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Vecteezy)
2017. július 18., kedd
Fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség a „vissza-visszaesőnek”
A Szeghalmi Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a 25 éves, többszörösen büntetett előéletű szeghalmi férfival szemben, aki néhány hete egy 16 éves fiatalt rabolt ki. Június 11-re virradó éjjel, éjfél után a fiatalkorú fiú az egyik szeghalmi szórakozóhelyről tartott gyalogosan haza. A fiú útközben találkozott a vádlottal, beszélgetni kezdtek. A férfi magát sajnáltatva pénzt kért a 16 éves fiútól, aki 150-170 forintot vett elő a ruházatából és átadta a vádlottnak. A férfi az összeggel nem elégedett meg, s tovább kérlelte a fiatalt, hogy adjon neki pénzt. A sértett azt válaszolta, hogy nem tud többet adni, erre a vádlott visszaadta a pénzt, hogy akkor az sem kell. Amikor a sértett fiú elővette a pénztárcáját, hogy a visszakapott pénzt eltegye, a vádlott meglátta, hogy a tárcában van még pénz.
Szerző: SZ. M.
< >