2017. július 21., péntek,  Dániel és Daniella
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Csoportkép az emlékfánál
Ismét együtt a Mezőhegyesről elszármazottak
Mintegy nyolcvanan érkeztek mezőhegyesi elszármazottak, helyi lakosok, meghívottak az negyedik Retro Mezőhegyes találkozóra. A csoport szerveződése öt évvel ezelőtt indult virtuálisan a facebookon, Kovács István ötletgazda elképzelése nyomán, aki a mai napig vezetője és szervezője a közösségnek. Mára már a negyedik találkozón vannak túl.
Szerző: M. Szabó Mihály
Új tábla Orosháza és Nagyszénás között
2017. július 20., csütörtök
Balesetveszélyre figyelmeztető táblák Orosházánál
Két figyelemfelhívó táblát tett ki a rendőrség Orosháza közelében azokra helyekre, ahol korábban több közlekedési baleset történt. A balesetveszélyre figyelmeztető táblákat július 20-án helyeztette ki az Orosházi Rendőrkapitányság. A jelzéseket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság készíttette el.
Szerző: SZ. M.
Kerékpáros rendőrök a megyeszékhelyen
2017. július 19., szerda
Rendőrök a békéscsabai forgalomban – Tanácsok fürdőhelyekhez
Békés megyében, Békéscsabán a kerékpáros rendőrök visszatérően ellenőrzik a forgalmas helyeket. Segítenek, tájékoztatást, információt adnak, a szabálysértések, bűncselekmények megelőzése érdekében ellenőriznek a Békéscsabai Rendőrkapitányság kerékpáros rendőrei Békéscsaba forgalmas részein és az Árpád Fürdőben. A városban sokan kerékpároznak, a közlekedési szabályok betartása a balesetek megelőzésének alapfeltétele. Sokan a strandra is kerékpárral érkeznek. A rendőrség kéri, hogy rövid időre se hagyják lezáratlanul a kerékpárjukat, jó minőségű zárat használjanak és kerékpártárolóhoz, oszlophoz, fához zárják oda biciklijüket. Táskákat ne hagyjanak a kormányon, a bicikli kosarában. A parkoló autókat is gondosan le kell zárni, az ablakokat ne hagyják leengedve és az utastérből vegyék ki a táskákat, pénztárcát, telefonokat.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Pinterest)
2017. július 19., szerda
A bíróságok a munkarendjük szerint továbbra is nyitva állnak
A Békés megyei bíróságokon – csakúgy, mint az ország valamennyi bíróságán – a Bíróságok Napjától, azaz július 15-től megkezdődött a Polgári perrendtartásban szabályozott törvénykezési szünet, amely augusztus 20-ig tart. A szünet alatt a bíróságok a megszokott munkarend szerint továbbra is nyitva állnak, a bírósági kezelőirodák is tartanak ügyfélfogadást, így az ügyfelek intézhetik bírósági ügyeiket, benyújthatják a beadványaikat, felvilágosítást kérhetnek és az iratokba is betekinthetnek.
Szerző: SZ. M.
Mitykó Zsolt polgármester, Bánki Ildikó (gyermek), Csenki Laura (unoka), dr. Becsey László főigazgató főorvos (Gyula), dr. Páll Viktor főorvos (Mezőhegyes)
2017. július 19., szerda
Bánki Mihály (1918 – 2015)
A hírlapíró egy csodálatos emberről ír, akit tulajdonképpen nem is ismer személyesen, de mintha mégis, már ezer éve. Bánki doktor hosszú és tartalmas életutat járt be, az író így bátran állíthatja, keveseknek ad ilyen ajándékot a sors! Hiszen ki mondhatja el még magáról, hogy egy fagyos téli reggelen maga Móra Ferenc kíséri el őt, kis barátjával az óvodába? Ki, hogy egy véletlen találkozás folytán kezet foghat magával a kormányzóval, de ami ennél fontosabb, a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert tanítványa lehet! Életének nagyobb részét szülővárosában, Szegeden tölti, de Mezőhegyes is magáénak vallja. Erről mi sem árulkodik jobban, mint az 1995-ös „A Városért” emlékérem, és a napokban avatott emléktábla a Gyulai Pándy Kálmán Kórház Mezőhegyesi Részlegének falán, és a kórház dr. Bánki Mihályról elnevezett szárnya.
Szerző: M. Szabó Mihály
Mezőkovácsházán rendezték meg a 17. Békés megyei polgárőrnapot
2017. július 17., hétfő
Békés megyei polgárőrök kitüntetése
Békés megyében, Mezőkovácsházán rendezték meg 17. alkalommal a Békés megyei polgárőrnapot, melyen a megyei rendőrfőkapitány elismeréseket adott át a szolgálatukat kiemelkedően ellátó polgárőröknek.
Szerző: SZ. M.
Hargitai Tiborné a munkahelyén
2017. július 17., hétfő
A Bíróságok Napján Juhász Andor-díjjal tüntették ki a Szegedi Ítélőtábla dolgozóját, Hargitai Tibornét
Közel 30 éve tevékenykedik az igazságszolgáltatásban a Szegedi Ítélőtábla tisztviselője, Hargitai Tiborné, akit a Bíróságok Napja alkalmából, kiváló munkája elismeréseként, a Juhász Andor-díj bronz fokozatával tüntettek ki. Az elismeréseket Budapesten, az Országos Bírósági Hivatalban dr. Handó Tünde, az OBH elnöke, dr. Darák Péter a Kúria elnöke és dr. Simon Levente, az Országos Bírói Tanács soros elnöke adta át a kitüntetetteknek.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Best FM)
2017. július 17., hétfő
A Szegedi Ítélőtáblán – akárcsak az ország összes bíróságán – a Bíróságok Napját (július 15-ét) követően mától megkezdődött az ítélkezési szünet, amely augusztus 20-ig tart. Ez idő alatt a bíróságok – fő szabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat.
Szerző: K. A. J.
Rendezvényeken találkozhatnak az érdeklődők a toborzó rendőrökkel
2017. július 15., szombat
Folyamatosan indulnak a képzések Békés megyében
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja a határvadász hivatás iránt érdeklődőket. A képzések a jelentkezők számának függvényében folyamatosan indulnak.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: hnjqzmy.com)
2017. július 14., péntek
Az elhunyt hölgy férje nem kapja meg a gyulai kórházban tárolt további adatokat, ám ő várhatóan a Szegedi Ítélőtáblára viszi az ügyet
Elutasította a felperes férj keresetét a július 11-én kihirdetett ítéletében dr. Tóth Beáta, az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék bírája. Az ítélet indokolása azonban esélyeket villant fel a jövőre nézve. A felperes – várhatóan – fellebbezést kíván eljuttatni a Szegedi Ítélőtáblához. A szerteágazó ügyben eligazító, publicisztikai műfajú írást tervezünk megjelentetni a jövőben.
Szerző: Kiss A. János
< >