2018. június 23., szombat,  Zoltán
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
A képen (balról jobbra) Köves Mihály Doboz polgármestere, Medves István rendőr főtörzsőrmester (Gyulai Rendőrkapitányság), Pelleg József rendőr alezredes (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)
Kihelyezték az első tájékoztató táblát Békés megyében
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a balesetek, tragédiák megelőzése érdekében a hajózás és a fürdőzés szabályaira hívja fel a figyelmet. A vízi közlekedés szabályairól és a fürdőzés előírásairól információs táblákat készíttetett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az első táblát június 21-én helyezték ki Doboz-Szanazugban, a szabadstrandon. Békés megyében, a Körösökön sokan sportolnak és a kijelölt fürdőhelyek is népszerűek.
Szerző: SZ. M.
Újságírók a sajtótájékoztatón
2018. június 22., péntek
Sajtóbeszélgetés a Szegedi Ítélőtáblán az új Büntetőeljárási törvény legfontosabb rendelkezéseiről
A július 1-től hatályba lépő új Büntetőeljárási törvénytől a kormány, a jogász szakma és a közvélemény is azt várja, hogy a büntetőeljárások egyszerűbbé válnak, gyorsabban lebonyolódnak anélkül, hogy a szakmaiság követelménye csorbulna – hangzott el a Szegedi Ítélőtáblán megtartott sajtóbeszélgetésen, amit dr. Harangozó Attila, a táblabíróság elnöke és dr. Hámori Attila elnökhelyettes tartott.
Szerző: K. A. J.
A kórus a fellépésen
2018. június 21., csütörtök
Ünnepélyes évadzáró hangverseny a békéscsabai református templomban
Ha templom és zene együtt van, akkor az embereket máris érzékenyen érinti az a tudat, hogy a hétköznapinál magasabb értékűt, érzékenyebbet élhetnek át. A Békéscsabai Református Kórus évről évre júniusban rendezi meg az Évadzáró Hangversenyét, és ezt a közös örömüket a repertoárjukba újabban beemelt dalokat kívánják megosztani a nagyközönséggel. A közönség pedig reménykedve várja, hogy ez a nap elérkezzen, ezért már jó előre, egymástól érdeklődnek erről az eseményről, így, a programot meghirdető szóróanyagon kívül, a hívó szó is elér az érdeklődőkhöz. Ennek és a remek zenei kínálatnak köszönhetően, kivétel nélkül minden alkalommal megtelik a Deák Ferenc utcai református templom, amiképpen történt ez június 17-én is.
Szerző: Zsidov Magdolna
A nyár legfontosabb tudnivalóiról beszéltek a szakemberek Balról jobbra: Telekné Furák Mónika, Kutyik Margit
2018. június 20., szerda
Rendőrségi tanácsok fiataloknak és szüleiknek – nyárra
Véget ért a tanév. A nyári szünidőben, Békés megyében a rendőrség kiemelten foglalkozik a gyermekek, a fiatalok biztonságával. A legfontosabb tanácsokat sajtótájékoztatón ismertette Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője és Kutyik Margit rendőr hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója. A rendőrök a szülőket arra kérték, hogy mindig legyenek kapcsolatban a gyermekekkel, tudják, hogy hol és kikkel töltik a szabadidejüket. Beszéljék meg a szülők a gyermekükkel, hogy mikorra kell hazaérnie, és jegyezzék fel a barátok telefonszámát is. Gondolják át a szülők, hogy mennyi pénzre lehet szüksége a gyermeknek, és csak annyit vigyen magával, amit várhatóan elkölt. Kérjék meg rá, hogy gyermekük a telefonját, táskáját ne hagyja sehol őrizetlenül, még rövid időre sem. Vízparton, strandon nem elég törölközővel letakarni a táskát. Használják az értékmegőrzőt, ha nincs, a társaság egyik tagja mindig maradjon a táskák mellett. A bűnmegelőzési osztályvezető felhívta a fiatalok figyelmét a mértéktelen alkoholfogyasztás és a kábítószerek veszélyeire is.
Szerző: SZ. M.
A megyei rendőrfőkapitány-helyettes balesetmentes szünidőt kívánt a fiataloknak
2018. június 20., szerda
Félszáz fiatal kapott vezetői engedélyt Békés megyében (Mezőberényben és Köröstarcsám)
Nem kellett tandíjat fizetniük azoknak a diákoknak, akik az Országos Baleset-megelőzési Bizottság programjában kaptak lehetőséget segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedély megszerzésére. A Belügyminisztérium kezdeményezésére öt éve működik az Országos Baleset-megelőzési Bizottság „SuliMoped” programja, amelynek keretében 14 évesnél idősebb diákok szerezhetnek „AM” kategóriás vezetői engedélyt. A tanulóknak, akik lehetőséget kaptak a programban részvételre, az elméleti és a gyakorlati képzés is díjmentes volt. Békés megyében 2013-tól Battonyán, Okányban, Vésztőn, Nagyszénáson, Gádoroson, Békéscsabán és Gyulán zajlott ilyen oktatás.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Pixabay)
2018. június 20., szerda
A tótkomlósi csaknem milliárdos búzalopási ügyben még nem zárult le a nyomozás
Egy, a köztársasági elnökhöz és a belügyminiszterhez fűződő kapcsolatokkal hitegető befolyással üzérkedő férfi fél éve úgy 900 millió forinttal próbálta „lenyúlni” a „tótkomlósi búzaügyként” elhíresült, nyolc évvel ezelőtt történt, nyomozás alatt lévő bűncselekmény egyik gyanúsítottját. Erről egy ügyészségi közleményből szerezhettünk tudomást. A búzaügy fejleményeiről időnkét a rendőrség kérdéseinkre adott válaszaiból szerezhettünk ismereteket. Ha csak – természetesen – számszerű összegzéssel fogalmazták is meg a válaszukat, nagyjából a közvélemény is érzékelhette: merre tart a nyomozás, s bárki kialakíthatta azt a meggyőződését, hogy az illetékesek nem „elkenni”, hanem megoldani akarják az (úgy tűnik: fogas) problémát. A befolyással üzérkedőnek hamarosan bíróság elé kell állnia, így hát időszerűnek találtuk ismét megtudakolni a rendőrségtől: hol és hogyan áll a bűnügy nyomozása. Most mintha a korábbinál tartózkodóbban nyilatkoztak volna…
Szerző: Kiss A. János
Csonka András
2018. június 19., kedd
(VIDEÓINTERJÚ)
„Soha nem gondoltam volna, hogy ki fogom magamról jelenteni azt, akármilyen aspektusban is, hogy függővé váltam. Az okostelefontól totális függésben vagyok. Szinte egész nap online vagyok, a facebookon, instagramon, és a hírportálokat is óránként frissítem.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Gyula belvárosában szervezték a tanulságos programot
2018. június 18., hétfő
Ez a baleset csak valósághű előadás volt
Valósághű előadással igyekeztek ráirányítani a fiatalok figyelmét a kábítószer-fogyasztás veszélyeire Gyulán. A történet szerint fiatalok szenvedtek közlekedési balesetet Gyulán, a Vértanúk útján. A társaság két tagja „életét vesztette” a gyulai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület június 14-i rendezvényén. A fórum és az egyesület az önkormányzat, a rendőrség, a katasztrófavédelem (a tűzoltóság…) a mentők, egy temetkezési cég, a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek segítségével szervezte a programot középiskolásoknak.
Szerző: SZ. M.
Takács Ferenc (az első sorban, rövid ujjú ingben) a "megbocsátás helyén", a Tótkomlóshoz tartozó Nagykopács Árpád-kori templomában. Ám úgy tűnik, hogy a rágalmazási, becsületsértési vitáját nem itt kívánja elrendezni...
2018. június 18., hétfő
Simonka György kitart-e Növényi Norbert, egykori olimpiai bajnok mellett – börtönbüntetésre ítélése ellenére?
A virtuális valóságban élők, s a mindenki mást abba képzelők nehezen birkóznak meg azzal, ha bárki figyelmezteti őket: a király meztelen. (Ez a mese lehetett a virtualitás első szemléletes példája.) Amikor tömegek vizionálják a (hol volt, hol nem volt) migránsok első számú közellenség voltát, s a gyűlölet felülírja az emberiességet, akkor az erkölcstelenség sokkal szürkébb árnyalatait már egyre kevesebben akarják észlelni. Ha egy (Dél-Békésben) piedesztálra emelt (egykor volt) „félistent”, Növényi Norbert olimpiai birkózót barátja, Simonka György valaha Dél-Békés arcává nevezte ki, akkor – úgy tűnik, bizonyos körökben – példakép maradhat, ha I. fokon 3 év 4 hónapi letöltendő szabadságvesztésre ítélte is a bíróság. (Mármint Növényi Norbertet.) Azt már ne is firtassuk, hogy az „arcostárs” ellen már az idő tájt javában folyt a büntetőeljárás, amikor Simonka Görgy országgyűlési képviselő politikusi keblére ölelte őt. Egy, a nyilvánosság előtt morálisan megbukott „baráti” sportolótól a politika világában dívó (nem kétharmados) törvényszerűség szerint addigi ajnározói a világon mindenütt igyekeznek villámgyorsan megszabadulni, mert a politikusok – pártjuk és önmaguk – védelmében így szoktak cselekedni. Növényi Norbert és Simonka György esetében nem hallottunk ilyen (logikus) szakításról, pedig már Orbán Viktor is megmondta: pokolba a politikai korrektséggel. Ezt a nyilvános (legalább) elhatárolódást hiába várta Takács Ferenc, a Fidesz tótkomlósi szervezetének elnöke is, ezért Facebook-oldalán leírta a VÉLEMÉNYÉT. Ezért aztán (főként gádorosi) övéi a virtuális „megkövezéséhez” láttak…
Szerző: Kiss A. János
Négy új bírósági ülnök tette le esküjét Gyulán
2018. június 17., vasárnap
Négyen tettek esküt a Gyulai Járásbíróságon
A Gyulai Járásbíróságon 2018. április 5-e és 30-a közötti, soron kívüli ülnökválasztás során kiválasztott bírósági ülnökök június 15-én tették le esküjüket. Az Alaptörvénynek és az eljárási törvényeknek megfelelő működés biztosításához a bíróságoknak bírósági ülnökökre van szükségük. Legutóbb 2015-ben volt bírósági ülnökválasztás. Az új büntetőeljárási törvény 2018. július elsején lép hatályba, és a fiatalkorúakra vonatkozó különleges szabályok miatt szükségessé vált, hogy az ítélkezési munka folyamatossága és időszerűsége érdekében soron kívüli ülnökválasztást írjanak ki – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.
Szerző: SZ. M.
< >