2017. november 23., csütörtök,  Kelemen és Klementína
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
A gazdák szolgálatában címmel megszervezett konferencia prezídiumában középen dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter
Magas rangú anyaországi szakemberekkel
Szombaton a Szeged melletti Szatymazon A gazdák szolgálatában címmel konferenciát szerveztek, Arad megyei résztvevőkkel. A Dankó Pista Művelődési Házban a Szatymazi Gazdakör, Szatymaz Község Önkormányzata, a NAIK ZÖKO Szegedi Kutató Állomás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete, az MTA Kertészeti Albizottság, SZAB Kertészeti-, Növénybiológiai és Biotechnológiai Munkabizottság közreműködésével megszervezett tanácskozást dr. Pauk János, az MTA doktora, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője nyitotta meg. A rendezvény fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt, védnökei között olyan anyaországi személyiségek szerepeltek, mint Jakab István, a MAGOSZ elnöke és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke.
Szerző: Balta János (Nyugati Jelen)
Heincz Gábor Biga
2017. november 20., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
Ne legyen tabutéma a hajléktalanság! Kerülhetünk-e annyira kiszolgáltatott helyzetbe, hogy hajléktalanná váljunk? Miért ne legyen többé tabutéma a hajléktalanság? Furcsa módon ezt nem egy segítő szervezet vezetőjétől, hanem egy ismert zenésztől, Heincz Gábor Bigától tudtuk meg, pedig csak az új lemezéről kérdezte a Sztárportré műsorban Molnár Szabolcs műsorvezető.
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
Hárman a jelenlévőkből (balról jobbra): G. Pataki Mária, Patakiné B. Mária és a Miklós Adrienn (Fotók: Juhász Zoltán)
2017. november 19., vasárnap
G. Pataki Mária kiállítása, a „Nyár arcai” a Békés Megyei Könyvtár Lencsési Könyvtárában
Ma már senki sem lepődik meg azon, hogy a Békés Megyei Könyvtár Lencsési Könyvtárának könyvtárosai gyakori rendszerességgel, jobbnál jobb programokat kínálnak olvasóiknak, és az érdeklődő közönségnek. November 17-én ismét megkapó, élménydús pillanatoknak lehettek részesei a vendégek G. Pataki Mária és fiatal alkotótársa, Miklós Adrienn közösen rendezett kiállításán.
Szerző: Zsidov Magdolna
Dr. Garay Rita polgármester (jobbra) a vitában gazdag 2017. július 1-jei testületi ülésen, tekintete irányából megbecsülhető, hogy vitapartneréhez, Zsura Zoltán ellenzéki képviselőhöz intézi szavait
2017. november 18., szombat
Évek óta semmilyen munka nem kezdődött meg a két tótkomlósi szociális szövetkezetben, most mégis 600 ezer forintot osztott szét közöttük a nagyvonalú városvezetés
Reggeli fél nyolcra hívták össze a képviselőket soron kívüli testületi ülésre-testület tagjait soron kívüli ülésre Tótkomlóson, november 15-ére, szerdára. Van, aki szerint ezzel vagy hasonló trükkel nem ritkán „kürtöli” össze a képviselőket a város fideszes vezetése. Ahogy hallani, az sem ritkaság, hogy a napirendi javaslatot és az előterjesztéseket nem a meghatározott határidőben, hanem egy-két nappal juttatják el hozzájuk – ha nem éppen az ülés kezdete előtt percekkel osztják szét egyiket-másikat. Ugyan a főállású és a társadalmi megbízatású alpolgármesteren nem feltétlenül lehet számon kérni a vonatkozó (persze, egyáltalán nem firkáns) igazgatási ismereteket, de egy jogász képzettségű polgármestertől azért elvárható lenne a jogállami demokratikus szabályok kellő ismerete és tisztelete. Persze lehetséges, hogy valami egetverően fontos és sürgős ügy igényelte a tüsténkedést, de az eset láttán olyasminek is tűnhet a dolog, mint az, amikor Micimackónak sürgős aludnivalója támadt…
Szerző: Kiss A. János
Szigetvári Viktor jelentette be ma Orosházán, hogy Bod Tamás, az Együtt gyulai szervezetének elnöke, országos választmányának tagja, Gyula város önkormányzati képviselője indul szövetségük színeibenországgyűlési képviselőjelöltként Békés megye 4. választókerületében, melynek székhelye: Orosháza. A képen balra Szigetvári Viktor, jobbra Bod Tamás látható
2017. november 17., péntek
Bod Tamás, az Együtt–Párbeszéd-szövetség országgyűlési képviselő-jelöltje indul Simonka Györggyel szemben az orosházi választókerületben
Szigetvári Viktor mai, orosházi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az Együtt–Párbeszéd-szövetség jelöltjeként Bod Tamás indul Békés megyében, Orosháza, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza és Battonya és más települések választókerületében. Az Együtt választmányi elnöke hozzátette: az orosházi központú MSZP-szervezettel nagyon reménykeltő tárgyalások folynak Bod Tamás jelöltségének támogatásáról. Ugyanakkor az Együtt-Párbeszéd-szövetség minden demokratikus ellenzéki párttal nyitott a tárgyalásra, hogy Bod Tamás esélyes jelöltből győztes jelöltté váljon.
Szerző: K. A. J.
Az est beharangozó plakátja - már nem reklám, a múlt idő miatt
2017. november 17., péntek
Szereposztás címmel Hajtmann Ildikó énekesnő közös estje a Sorsfonó Társulattal
Érdekes, különleges estének nézhettek elébe, akik a Csabagyöngye Kulturális Központban, november 15-én a Szereposztás címmel meghirdetett programra voltak kíváncsiak. Az előadásra érkezőket figyelve, az Ifi kaszinó helyisége majdhogynem szűkösnek bizonyult. Első megközelítésben fel is merült a kérdés, vajon miért kellett ebbe a terembe zsúfolni a nézőket, ám a rendezvény során aztán fény derült a szándékra.
Szerző: Zsidov Magdolna
A vízibuszok a kormány jóváhagyására várnak
2017. november 16., csütörtök
Nicolae Robu temesvári polgármester keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy panaszt tesz a román kormány ellen az Európai Bizottságnál a temesvári vaporettók ügyében. Ha a Bega-csatornán nem indul be a vízibuszok közlekedése 2017. december 31-ig, a Temesvári Polgármesteri Hivatalnak vissza kell fizetnie a csatorna temesvári partszakaszának korszerűsítésére kapott európai támogatást.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
Az érintettek ratifikálták az együttműködési szándéknyilatkozatot
2017. november 14., kedd
Megtörtént az őshonos gidrán lófajta egyedeinek visszatelepítése
A jövőben a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felsőfokú tangazdasági-képzés keretében szervezett gyakorlati oktatási, kutatási és fejlesztési program helyszíne lesz – erről egyezett meg a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság képviseletében Farkas Sándor, a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos és Pap István Tibor, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója több felsőoktatási intézmény vezetőjével 2017. november 14-én, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Székházában.
Szerző: M. Szabó Mihály
Florin Oancea, Déva új polgármestere
2017. november 12., vasárnap
Magabiztos PNL-s győzelmet hozott a vasárnapi időközi polgármesteri választás Déván. A választási bizottság végleges eredményei szerint vasárnap 22 ezer 052 személy járult az urnákhoz a választói jegyzékben szereplő 59 ezer 297 közül, ami 37,19%-os részvételi arányt jelent. Az érvénytelen szavazatok száma 537 volt.
Szerző: Chirmiciu András
Puskel Péter beszél, előtte a "sokadik" könyve
2017. november 10., péntek
Puskel Péter legújabb könyvének bemutatója
Ötven-valahányan, az utánuk következőkre immár csak a halálon túli létből (ha van ilyen) visszatekintő tanár, művész, orvos, képzőművész, színész, sportedző, irodalmár, feltaláló (meg más kategóriákba is sorolhatók is) szerepelnek Puskel Péternek az Irodalmi Jelen Könyvek sorozatában legújabban, pár napja megjelent kötetében (Aradon éltek). Az alanyok közös vonása, hogy egy ideig valóban Aradon éltek, s még akkor is, ha nem itt születtek, de életük, munkásságuk itt teljesedett ki, itt dolgoztak a közösség javára, és emlékezetük méltán maradt meg nemcsak a szerző, de még élő kortársaik emlékezetében is.
Szerző: (telki) – Nyugati Jelen
< >