2017. szeptember 25., hétfő,  Eufrozina és Kende
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Endrei Juditot határtalanul szeretik
Endrei Judit-közönségtalálkozó az Aradi Magyar Napokon
Annak a generációnak, amely 1976–1998 között figyelemmel követte a Magyar Televízió műsorait, nem kell különösebben bemutatni a szolnoki születésű Endrei Juditot, aki ebben az időszakban bemondó, szerkesztő-műsorvezetőként tevékenykedett. Akinek pedig be kell mutatni, annak tudnia kell, hogy a 64 éves, egykori televíziós húszéveseket meghazudtoló energiával és lelkesedéssel éli most is a mindennapjait, és tevékenységeivel arra biztatja az 50 felettieket, hogy ne mondjanak le az életükről, amint átlépik ezt a kort, hiszen sok szépet és jót tartogat az élet 50 után is.
Szerző: Takáts D. Ágnes (Nyugati Jelen)
Ügyességi pályák várták a versenyzőket
2017. szeptember 21., csütörtök
Békés megye 11 iskolájából a KRESZ-FESZT-en
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a tanévkezdéshez kapcsolódó közlekedésbiztonsági programok zárásaként szeptember 21-én ötödik alkalommal szervezte meg a KRESZ-FESZT vetélkedőt. Az országos kezdeményezés célja, hogy tanévkezdéskor még egyszer ráirányítsa a közlekedők figyelmét a gyermekekre. Békés megyében 11 általános iskolából érkeztek négyfős csapatok Békéscsabára, a megyei rendőr-főkapitányságra.
Szerző: SZ. M.
Téma volt az illegális határátlépés, a közös járőrszolgálat
2017. szeptember 21., csütörtök
Magyar-román rendőri értekezlet Békéscsabán
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetői szeptember 21-én egyeztetést tartottak Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon. A Romániából érkezett delegációt dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és rendészeti, bűnügyi helyettesei fogadták. A Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőségről Bondar Marin rendőrkapitány, a felügyelőség vezetője és helyettese vett részt a munkaértekezleten.
Szerző: SZ. M.
Dr. Hámori Attila
2017. szeptember 20., szerda
Könyvsorozat a Szegedi Ítélőtábla történetéről
Az Országos Bírósági Hivatal egyik kiemelkedő fontosságú feladatának tartja a magyar bíróságok épületeinek, infrastruktúrájának korszerűsítését. A OBH kezelésében 112 városban összesen 462 ezer 220 négyzetméter alapterületen 185 ingatlan van, melyből ítélkezési célra 153 épületet használnak, közülük védettnek 75 minősül.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Kadarka.net)
2017. szeptember 20., szerda
Beszédfelismerő rendszer – tesztelők bemutatója a Gyulai Törvényszéken
A Zalaegerszegi Törvényszék munkatársai a napokban ellátogattak a Gyulai Törvényszékre. A díszteremben előadásokat és bemutatót tartottak a tesztelt beszédfelismerő rendszerről, a szoftver használatakor szerzett tapasztalataikról. Az előadók 2014. óta vesznek részt a rendszerek tesztelésében, azóta számos törvényszéken ismertették a programok fejlesztése során elért eredményeket, a szoftverek bírósági használatában rejlő lehetőségeket – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.
Szerző: SZ. M.
Papadimitriu Athina
2017. szeptember 19., kedd
(VIDEÓINTERJÚ)
Miért vonul el egy sikeres színésznő a fővárosból egy vidéki házba? Mit ad az alkalmazkodó élet a városi kényelemmel szemben? Videós interjú Papadimitriu Athina színésznővel.
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
A ledőlt városkapu megölt egy 25 éves fiatalembert (fotó: sursadevest.ro)
2017. szeptember 19., kedd
Vasárnap délután vészjósló felhőhegyek tornyosultak Temesvár felett, majd néhány perc múlva elszabadult a pokol: a 100 km/óra sebességű széllökések gyufaszálként törték ki a fákat, tetőket bontottak meg, hirdetőtáblákat, kukákat ragadtak magukkal, letépték a vezetékeket és a villanyrendőröket. A borzalmas viharban öten haltak meg Temes megyében és 49-en kerültek kórházba, Temesvár részben és harminc település teljesen villanyáram nélkül maradt.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
Tragikus mérleg: egy halott, tetemes károk a megyében
2017. szeptember 19., kedd
Tragikus mérleg: egy halott, tetemes károk a megyében
Egy halálos áldozata is volt Arad megyében a vasárnap délutáni orkánszerű viharnak. Az erős szél tetemes károkat okozott, többen megsérültek, a településekben fák és villanyoszlopok dőltek ki, tetőszerkezetek repültek, épületek, gépkocsik rongálódtak meg, utak váltak járhatatlanná. Az Arad Megyei Vasile Goldiș Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) által a sajtónak kibocsátott mérlegvonásból kiderül: összesen 32 településben okozott károkat a vihar. A felügyelőség alkalmazottjai a 112-es egységes segélyhívószámra beérkezett jelentések alapján 86 helyen mentették, ami menthető, kármentesítés zajlott a következő megyei útszakaszokon: DN7, 79, 69, 79A, 708, 792 B, továbbá több municípiumi és községi úton. 27 gépkocsit és több mint 40 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg a vihar (legtöbbjükre fák, oszlopok zuhantak), három vonatszerelvény útját elállták a sínekre dőlt villanypóznák.
Szerző: Sólya Emília (Nyugati Jelen)
Dr. Bátyi Zoltán a megérdemelt díjjal
2017. szeptember 18., hétfő
Dr. Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára „Az év jogász írója” elismerésben részesült
Dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke arról értesítette szerkesztőségünket, hogy az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki „Az év jogász írója és költője”, „Az év orvos írója és költője” valamint „Az év pedagógus írója és költője” címmel. Mindhárom kategória díjátadására szeptember 16-án, szombaton, Budapesten, a Csokonai Művelődési Központban került sor. „Az év jogász írója kategóriában az I. helyezést dr. Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára nyerte el „Külvárosi ária” című novellájával.
Szerző: K. A. J.
Sokan járnak kerékpárral ebbe a békéscsabai iskolába is
2017. szeptember 18., hétfő
Rendőri segítség kerékpárosok gyerekeknek
A tanulók kerékpárjait ellenőrizte a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, szeptember 18-án a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. Az intézmény vezetősége, pedagógusai jó kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel és kiemelten figyelnek tanulóik biztonságára.
Szerző: SZ. M.
< >