2018. április 24., kedd,  György
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Nagy-Huszein Tibor fontosnak tartotta, hogy segítőivel megbeszélje a történteket, illetve további elképzeléseit
A Demokratikus Koalíció (DK) a választások után – Nagy-Huszein Tibor szemszögéből
Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke az országgyűlési választást követően lemondott e tisztségéről. Ennek okáról kérdeztük a minap.
Szerző: Kiss A. János
Dr. Veress Gabriella és dr. Belovics Ervin a Békés megyei értekezleten
2018. április 20., péntek
Évértékelő értekezlet a Békés Megyei Főügyészségen
A Békés Megyei Főügyészség „összügyészi” értekezletén értékelte a főügyészség 2017. évi tevékenységét. Az értekezleten jelen volt dr. Belovics Ervin legfőbb ügyészségi tanácsos, büntetőjogi legfőbb ügyészhelyettes is.
Szerző: SZ. M.
A patanyomok Mezőhegyesre vezetnek
2018. április 19., csütörtök
Hét nemzet ötvenhét fogata a startnál
A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. április 28. – május 1. között, Mezőhegyesen négycsillagos nemzetközi fogathajtó versenyt rendez. Az eseményről április 19-én Mezőhegyesen Farkas Sándor kormánybiztos és Pap István Tibor vezérigazgató tartott sajtótájékoztatót.
Szerző: M. Szabó Mihály
Lajtai Kati
2018. április 16., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
Visszamégy dolgozni? Vagy új életet kezdesz te is? Lajtai Kati énekes: Szerintem sok anyuka megélte már ezt!
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
Gyenge Zoltán (Fotók: Ignácz Bence)
2018. április 13., péntek
Álom és valóság a művészetben – A Mindentudás Színházi Egyeteme idei évadjának utolsó előadásán
Platón szerint a művészet egyszerűen a valóság utánzása. Más álláspontok szerint azonban az alkotás új valóságot teremt. Álom és valóság a művészetben címmel tartotta Gyenge Zoltán professzor április 9-én este a Mindentudás Színházi Egyeteme idei évadjának utolsó előadását Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban. A professzor két görög festő, Zeuxisz és Parrhasziosz vetélkedésén és még számos képzőművészeti példán keresztül fejtegette hallgatóságának, hogy a kép vagy a valóság a tökéletesebb, és létezik-e egyáltalán objektív valóság, vagy amit annak hiszünk, csak álom. Az est háziasszonya, mint mindig, ezúttal is Kovács Edit Domján Edit-díjas színművész, esztéta volt.
Szerző: Niedzielsky Katalin
A baleset helyszíne (Fotó: argument-cs.ro)
2018. április 13., péntek
Földcsuszamlás miatt kisiklott kedden reggel egy Resicabánya és Temesvár között közlekedő RegioTrans motorvonat.
Szerző: Pataki Zoltán
A versenyzők gyakorlati feladatokkal is megküzdöttek
2018. április 13., péntek
Kerékpáros versenyeket rendeztek általános iskolásoknak
Kerékpáros versenyeket rendezett a napokban a rendőrség Békés megyei általános iskolásoknak Szeghalmon. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Szeghalmi Városi Baleset-megelőzési Bizottság a „Ki a mester két keréken?” és a „Kerékpáros Iskola Kupa” Békés megyei döntőjén a városi fordulók győztesei vehettek részt. Az általános iskolások mindkét versenyen kétfős csapatokban oldották meg az elméleti és ügyességi feladatokat. A diákokat Pardi Ildikó rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési csoportvezetője, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára köszöntötte, és a verseny végén ő adta át a díjakat a helyezetteknek.
Szerző: SZ. M.
Ahol megtalálták (még az emberölés napján) a maszkot. Zs. Róbert befelé is átmászott a drótkerítésen, megbújt a rakodólapok között
2018. április 11., szerda
Az 1997-es békéscsabai (Orosházi úti) emberölés elkövetőjét megtalálták a főkapitányság nyomozói – Újabb bizonyíték: tökéletes bűntény nem létezik
„Nincs elfelejtett bűnügy, és minden részlet fontos” – e szavakkal nyitotta meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság mai, országszerte nagy érdeklődéssel várt sajtótájékoztatóját dr. Vargáné dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az idézett mottóval arra utalt, hogy egy 1997. január elsején elkövetett békéscsabai rablás, emberölés elkövetőjének kilétét kitartó nyomozás révén mára felderítették a főkapitányság nyomozói. Ezt követően átadta a szót dr. Kis Péter rendőr ezredesnek, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesének.
Szerző: Kiss A. János
Vásáry André
2018. április 09., hétfő
(VIDEÓINTERJÚ)
Miért furcsa egy művészember? Elnézőbbek vagyunk egy művésszel szemben?
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
Rózsa Dezső élvezetes előadásainak egyikén (Forrás: Fehér Bot Alapítvány)
2018. április 09., hétfő
Interjú Rózsa Dezső vak íróval, költővel, a Gábor József Alapítvány kuratóriumi tagjával
Showmani minőségében láttam őt először. Vetélkedőt vezetett egy nagy ebédlőben, jól elszórakoztatva közben a versenyzőket, a közönséget és a zsűrit egyaránt. Aztán kiderült, hogy a műveltségi játék kérdéseinek összeállításában, sőt, a látássérült csapatok toborzásában is részt vett. A zsűrielnök, a debreceni önkormányzat kulturális bizottságának vezetője, Mazsu János a szünetben arról mesélt, milyen ritka az ilyen szép beszédű, kulturált, segítőkész ember, aki a föld alól is előkerít egy munkatársat, ha fontos az ügyfélnek. Fogadok, hogy a legtöbb helyen a nevét sem tudják a telefonközpontosnak, nemhogy részt vennének az emberek civil, hétvégi programján. Közelebbről megismerve Rózsa Dezsőt, az is kiderült, hogy miért.
Szerző: Gy. D. M.
< >