2017. november 23., csütörtök,  Kelemen és Klementína
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Képünk illusztráció! (Forrás: Unisci24)
A betörők pénzért mentek az orosházi kocsmába
Lopás miatt állítottak elő a rendőrök két férfit november 19-én a Békés megyei Orosházán. A gyanú szerint november 19-én éjszaka orosházi italozóba törtek be. Az elkövetők az ajtót befeszítették, majd az üzletet átkutatták és pénzt vittek el. A rendőrök az egyik férfit még a helyszín közelében elfogták, a másikat délelőtt találták meg. Az utóbbi férfi a lakásán, ágyneműtartóban rejtőzködött. A 44 éves orosházi B. György és a 29 éves, szintén orosházi Cs. Gábor ellen az Orosházi Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és mindkét férfit bűnügyi őrizetbe vette. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy más hasonló vagyon elleni bűncselekményeket követhettek-e el.
Szerző: SZ. M.
Összeütköztek az autósok Gyulán
2017. november 19., vasárnap
Gyulán útkereszteződésben ütköztek össze
Békés megyében, november 17-én, Békéscsabán, az Andrássy úton, 11.30 óra körül összeütközött két kerékpáros. Egyikük elektromos kerékpárral közlekedett és meg akarta előzni az előtte haladó férfit, de eközben a kerékpárok összeértek. A balesetben az elektromos kerékpáros nő könnyebben megsérült. Békéssámsonban, a Kis utcában, 15.20 órakor szintén két kerékpáros ütközött össze, a balesetben az egyik biciklis súlyosan megsérült. Gyulán, a Hold utca és a Munkácsy Mihály utca kereszteződésében, 16.30 órakor két személyautó ütközött össze. Az egyik kocsi az oldalára borult, a benne utazók könnyebben megsérültek.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Katica Nyugdíjas Klub honlapja)
2017. november 16., csütörtök
Hajnalban fogták el a Pest megyei férfit Békés megyében
A Békés megyei Végegyházán elfogtak a rendőrök egy Pest megyei férfit, aki ellen két bírósági elfogatóparancs volt érvényben. A szentlőrinckátai férfit november 16-án hajnalban fogták el a rendőrök, a Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói jutottak olyan információhoz, hogy Végegyházán rejtőzködik.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Utcakereső)
2017. november 16., csütörtök
Lőkösházánál hat külföldit fogtak el
Békés megyében, a Lőkösházát Elekkel összekötő út közelében, november 16-án, 12.30 óra körül elfogtak a rendőrök hat külföldit. A határsértők afgán és szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre.
Szerző: SZ. M.
Árokba csúszott az ittas autós Gyulán
2017. november 15., szerda
Gyulán az autós a gyanú szerint ittas volt
Békés megyében, november 14-én, Békéscsabán, a Gyulai út és a Bajza utca kereszteződésében, 16.50 órakor egy jobbra kanyarodó személygépkocsi elsodort egy kerékpárost. A kerékpáros férfi nem sérült meg, a balesetet 20 perccel utána személyesen jelentette be a rendőrségen. A személygépkocsi vezetője megállás nélkül elhajtott, majd egy órán belül jelentkezett a rendőrségen. A Békéscsabai Rendőrkapitányság cserbenhagyás miatt rendelt el nyomozást.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Toochee - Reblog.hu)
2017. november 14., kedd
Békés megyében lopás gyanúsítottját vette őrizetbe november 13-án a Sarkadi Rendőrkapitányság. A 16 éves sarkadi fiú – a gyanú szerint – október 31-e és november 3-a között társaival bement egy sarkadi ház udvarára, majd az épület egyik szobájából ar
Békés megyében lopás gyanúsítottját vette őrizetbe november 13-án a Sarkadi Rendőrkapitányság. A 16 éves sarkadi fiú – a gyanú szerint – október 31-e és november 3-a között társaival bement egy sarkadi ház udvarára, majd az épület egyik szobájából arany ékszereket loptak el.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: faktor.hu)
2017. november 13., hétfő
Baltával ölte meg a nagymamáját Sarkadkeresztúron
A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte a 35 éves cserszegtomaji nő előzetes letartóztatását, aki pénteken reggel Sarkadkeresztúron baltával megölte a 81 éves idős nőt. A gyanúsított november 9-én este pénzkérési szándékkal kereste fel 81 éves nagymamáját Sarkadkeresztúron, de korábbi sérelmeik miatt, és azért, mert a sértett nem adott kölcsönt neki, vita alakult ki közöttük. A veszekedés másnap, november 10-én reggel is folytatódott, melynek során az unoka a konyhájában, a neki háttal álló nagymamáját egy baltával legalább három alkalommal a fején megütötte.
Szerző: SZ. M.
A teherautóban ülők súlyosan megsérültek
2017. november 13., hétfő
Egy nap alatt négy baleset a Békés megyei városban
Békés megyében, Kötegyán külterületén, november 11-én, 4.15 óra körül kisteherautó balra ívelő kanyarban áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és elütött egy kerékpárost. A kerékpáros nőt a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: www.assaabloy.hu)
2017. november 13., hétfő
Gyulai szállodákból is lopott a férfi – Európai elfogatóparancsra adták ki
A Békés megyei rendőrök azonosítottak egy csopaki férfit, aki négy megyében követett el bűncselekményeket. Spanyolországban volt, ahonnan Magyarországra hozták, és előzetes letartóztatásba került. A rendőrség vádemelést javasol ellene. A férfi több százezer forintot lopott el egy gyulai szálloda két szobájából 2016 márciusában.
Szerző: SZ. M.
Három csoportban érkeztek szombaton hajnalban a határsértők
2017. november 13., hétfő
A 14 szír és iráni állampolgárt átadták Romániának
Öt határsértőt fogtak el a rendőrök november 11-én, 0.30 óra körül a Békés megyei Lőkösházán, az Eleki úton. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, s azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. Ugyancsak Lőkösházán, a vasútállomáson, szintén november 11-én, 2.15 óra körül elfogtak a rendőrök három férfit és egy nőt. Mindannyian azt állították, hogy iráni állampolgárok, személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét szintén nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
Szerző: SZ. M.
< >