2017. július 21., péntek,  Dániel és Daniella
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Képünk illusztráció! (Forrás: Utcakereső.hu)
Tavalyi szabadulása óta újra előzetesben a békéscsabai férfi
A Békéscsabai Járási Ügyészség összesen kilenc bűncselekmény – így kifosztás és 2 rendbeli csoportos garázdaság bűntette, 3 rendbeli garázdaság vétsége, zaklatás, könnyű testi sértés és lopás vétsége – miatt kezdeményezte egy 30 éves büntetett előéletű békéscsabai férfi előzetes letartóztatását.
Szerző: SZ. M.
A békéscsabai baleset helyszíne
2017. július 20., csütörtök
Balesetek Békéscsabán, Gyomaendrődön, Gyulán
Békés megyében, Békéscsabán, a Franklin utca és a Kolozsvári utca kereszteződésében, július 19-én, 14.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi. Az egyik jármű vezetője a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a másik autósnak. A balesetben ketten könnyebben sérültek meg.
Szerző: SZ. M.
Az orosházi baleset helyszíne
2017. július 18., kedd
Veszélyben a kerékpárok: lezárva is ellopják, záratlanul nincs semmi védelem
A kerékpárosoknak nem csak járművük ellopásától kellene óvniuk magukat, hanem az ütközésektől is. Mindegy ki a baleset okozója, a védtelenebb a kerékpáros.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Vecteezy)
2017. július 18., kedd
Fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség a „vissza-visszaesőnek”
A Szeghalmi Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a 25 éves, többszörösen büntetett előéletű szeghalmi férfival szemben, aki néhány hete egy 16 éves fiatalt rabolt ki. Június 11-re virradó éjjel, éjfél után a fiatalkorú fiú az egyik szeghalmi szórakozóhelyről tartott gyalogosan haza. A fiú útközben találkozott a vádlottal, beszélgetni kezdtek. A férfi magát sajnáltatva pénzt kért a 16 éves fiútól, aki 150-170 forintot vett elő a ruházatából és átadta a vádlottnak. A férfi az összeggel nem elégedett meg, s tovább kérlelte a fiatalt, hogy adjon neki pénzt. A sértett azt válaszolta, hogy nem tud többet adni, erre a vádlott visszaadta a pénzt, hogy akkor az sem kell. Amikor a sértett fiú elővette a pénztárcáját, hogy a visszakapott pénzt eltegye, a vádlott meglátta, hogy a tárcában van még pénz.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Magyar Kerékpárosklub)
2017. július 17., hétfő
Békésen ütötte el a kerékpárost, aki másnap meghalt
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy 62 éves mezőberényi férfival szemben, aki 2017. február elején, Békésen, busszal ütött el egy kerékpáros férfit. A kerékpáros elhalálozott. A vádlott február elsején, kora délután egy autóbuszt vezetett Békés lakott területén belül.
Szerző: SZ. M.
Erdős területen fogták el az illegális határátlépőket
2017. július 17., hétfő
Battonyánál fogtak el kilenc külföldit
Békés megyében, a Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei július 16-án, 10.15 óra körül Battonyán, erdős területen elfogtak kilenc külföldit. Egyikük iráni, hatan iraki, ketten szír állampolgárok, és a zöldhatáron át, illegálisan érkeztek Romániából.
Szerző: SZ. M.
Meghalt a motoros férfi
2017. július 17., hétfő
Kondoros és Gyomaendrőd között vesztette életét a férfi
Békés megyében halálos közlekedési baleset történt július 15-én, 15.15 óra körül, a 4642-es számú úton, Kondoros és Gyomaendrőd között, ahol összeütközött egy személyautós és egy motoros. A balesetben a motor vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét veszítette. Kondoros felől Gyomaendrőd irányába tartott az autós, amikor összeütközött az elektromos kerékpárral közlekedő férfival. A baleset okát és körülményeit a Szarvasi Rendőrkapitányság vizsgálja.
Szerző: SZ. M.
Július 9-én, hajnalban tíz határsértőt fogtak el a rendőrök
2017. július 15., szombat
A határsértőket rendre átadják Romániának, ahonnan érkeztek
Békés megye déli területein, az elmúlt héten, július 6-a és 9-e között 25 határsértőt fogtak el a rendőrök. A pakisztáni, afgán, iraki, egyiptomi és szír állampolgárokat – valamennyiüket – meghallgatásuk után a magyar határrendészek átadták a román hatóságnak.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Ma.hu)
2017. július 15., szombat
Letöltendő börtönbüntetést kért a főügyészség
A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 44 éves, büntetlen előéletű vésztői férfival szemben, aki 2017 januárjában megkéselte volt élettársát. A sértett és a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően két és fél évig élettársi kapcsolatban élt, élettársi kapcsolatuk tavaly decemberben szűnt meg. A vádlott ezt nehezen fogadta el, többször kereste a sértettet. A 2017. január eleji találkozásuk során a vádlott a békülés érdekében meg is ütötte volt élettársát…
Szerző: SZ. M.
Szarvasnál fának ütközött az autós, a jármű az oldalára borult
2017. július 15., szombat
Balesetek sora a héten, Békés megyében
Békés megyében, július 14-én, Gyula külterületén, 6.45 óra körül egy kerékpáros férfi fékezett, az út szélén megcsúszott és elesett. A balesetben a férfi könnyebben megsérült. Gyomaendrődön, a Hunyadi János utcában, 15.30 óra körül szintén fékezés után, az úton elesett egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfi, akit a mentők könnyű sérüléssel vittek a kórházba.
Szerző: SZ. M.
< >