2018. április 24., kedd,  György
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
Békésen betért az autós az útról a ház udvarára
Több baleset és ittas vezetés Békés megyében – KRESZ-táblába ütköző cselekedet
Békés megyében, április 21-én, Békésen, a Táncsics utcában, 9.45 óra körül villanyoszlopnak és lakóház kerítésének ütközött egy személygépkocsi. A jármű vezetője és utasa könnyű sérülést szenvedett. Gyulán, a Sarkadi úton, 10.15 óra körül háromkerekű elektromos mopedes motorkerékpárral ütközött, a mopedben ülő férfi és a motor vezetője is könnyebben megsérült. Békéscsabán, az Illésházi utcában, 11.30 órakor egy kerékpáros személygépkocsinak ütközött. A biciklis nő megsérült, állapota nem súlyos. Szeghalom külterületén, 16 óra körül egy kerékpáros nő elvesztette az egyensúlyát, elesett és súlyos sérülést szenvedett.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Czudar Világ)
2018. április 20., péntek
A rendőrök meglátták a férfit Orosházán
Békés megyében, Orosházán elfogtak a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint több helyről lopott. A rendőrök látták, amint zsákot rejt el egy bokorba. A lopással gyanúsítható férfit a rendőrök április 18-án, Orosházán érték tetten. A 37 éves S. Mátyás 2 óra körül bement egy ház udvarára és zsákba pakolt össze fémtárgyakat.
Szerző: SZ. M.
Személyi sérülés nélkül megúszták a balesetet
2018. április 20., péntek
Jogerős ítélet a Gyulai Törvényszéken – Vádemelés a vonattal ütközővel szemben
A Gyulai Törvényszék előtt M. Z. vádlott és társai ellen pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a bíróság bűnösnek mondta ki az I. rendű vádlottat 28 rendbeli csalás vétségében, ezért őt 1 év 6 hónap fogházra és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A bíróság rendelkezett a feltételes szabadság legkorábbi időpontjáról, elrendelte egy korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. Az I. rendű vádlottal szemben 66 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. A II. rendű vádlottat pénzmosás bűntette és garázdaság vétsége miatt 150 óra közérdekű munkavégzésre, míg a III. rendű vádlottat pénzmosás bűntette miatt 100 óra közérdekű munkavégzésre ítélte. A bíróság rendelkezett a lefoglalt bűnjelekről, a polgári jogi igényekről, az eljárási illetékről, és kötelezte a vádlottakat összesen 298 ezer 368 forint bűnügyi költség megfizetésére is – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.
Szerző: SZ. M.
Autósok ütköztek össze Békéscsaba külterületén
2018. április 20., péntek
Édesanyját gyanúsítják az emberöléssel – Április 24-e munkaszüneti nap a rendőrségen – Összepakolták a tanyát
Csecsemőholttestet találtak egy lakóház kertjében a Békés megyei Kétsopronyban. A gyermeket a gyanú szerint az édesanyja ölte meg. A kétsopronyi lakóház kertjében, április 16-án, 14.30 óra körül földmunkák közben találták meg a csecsemőholttestet. A gyermek a nyomozás jelenlegi adatai alapján élve született, a gyanú szerint születése után édesanyja ölte meg. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a kétsopronyi nőt emberölés megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette és igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit.
Szerző: SZ. M.
Halálos baleset Békéscsaba határában
2018. április 13., péntek
Autósok ütköztek Békéscsabánál
Békés megyében, Békéscsabán, a Bocskai utca és a Békési út kereszteződésében, április 11-én, 7.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben az egyik jármű két utasa könnyű sérülést szenvedett. A 47-es számú főúton, Békéscsaba határában, április 11-én, 9.15 óra körül két személygépkocsi ütközött össze. A balesetben az egyik autó vezetője és utasa súlyosan megsérült, az utas a kórházban életét vesztette. Gyulán, a Kossuth Lajos téren, gyalogos-átkelőhelyen, szintén április 11-én, 12 óra után néhány perccel személyautó kerékpáros nőt ütött el, aki elesett és súlyosan megsérült.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: infoNógrád)
2018. április 13., péntek
Négyen verték meg a férfit és fiát
Békés megyében, Békéscsaba külterületén, április 10-én, 7.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi, a balesetben az egyik jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Orosházán, a Rákóczi úton, gyalogos-átkelőhelyen, 8.15 óra körül kistehergépkocsi elütött egy nőt, akit a mentők súlyos sérüléssel vittek kórházba.
Szerző: SZ. M.
Az ittas sofőr délben, egyenes úton hajtott a pótkocsinak
2018. április 13., péntek
Sose volt jogosítványa az ittas sofőrnek
Ittasan vezetett és balesetet szenvedett egy férfi tavaly, december 31-én, 12.30 óra körül a Békés megyei Dobozon. A férfi autójával a Faluhelyi utcában ment, amikor egyenes útszakaszon letért az útról és nekiütközött egy személyautó lószállító-pótkocsijának. A férfi a balesetben nem sérült meg, de a helyszínen végzett légalkoholmérés eredménye pozitív lett, ezért a rendőrök előállították vérvételre.
Szerző: SZ. M.
Kora délutáni baleset Békésszentandráson
2018. április 10., kedd
A balesetnek súlyos sérültje is van
Békés megyében, április 9-én, Békésszentandrás külterületén, 14.30 óra körül egy tehergépkocsi hátulról nekiütközött az előtte haladó járműnek, majd az nekiment az előtte lévő személyautónak. A balesetnek egy súlyos és egy könnyű sérültje van. Békéscsaba külterületén, 17 óra körül kisbusz tehergépkocsival ütközött, a balesetben az egyik jármű vezetője könnyebben megsérült. Békéscsabán, az Erzsébet lakóparkban, 20 óra előtt néhány perccel egy kerékpáros áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol parkoló tehergépkocsi pótkocsijának hajtott és elesett. A kerékpáros férfi a gyanú szerint ittasan közlekedett, könnyebben megsérült.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Hwsw)
2018. április 10., kedd
Álneveket használt az újhartyáni férfi
A rendőrség vádemelést javasol az újhartyáni férfi ellen, aki interneten számítástechnikai eszközöket és mobiltelefont kínált. A vevők utalták a vételárat a férfi számlájára, aki a megvásárolt tárgyat nem küldte el nekik.
Szerző: SZ. M.
Képünk illusztráció! (Forrás: Can Stock Photo)
2018. április 10., kedd
Megölte élettársát – Nem jogerős ítélet a Gyulai Törvényszéken
A Gyulai Törvényszék előtt B. G. vádlott ellen emberölés miatt indult büntetőügyben, április 6-án nem jogerős ítélet született. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat emberölés bűntettében, ezért őt 10 év börtönre és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Rendelkezett a bíróság a feltételes szabadság legkorábbi időpontjáról, a vádlott által előzetes fogva tartásban töltött idő beszámításáról, a lefoglalt bűnjelekről. Kötelezte a vádlottat 443 ezer 734 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Szerző: SZ. M.
< >