2021. január 16., szombat,  Gusztáv
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 28., szerda
Emlékezés biztonságban
Nem lesz forgalomkorlátozás a Békés megyei temetőknél - Állandó rendőri jelenlét, visszatérő ellenőrzések
Szerző: Sz. M.
A következő napokban, mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan felkeresik elhunyt szeretteik sírhelyeit. A rendőrség Békés megyében is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy mindenszentek és halottak napja alkalmából a szeretteik sírjánál megemlékezők biztonságát erősítse. A temetőknél Békés megye valamennyi településén rendőrök teljesítenek szolgálatot. A forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, visszatérő ellenőrzéseket szervezett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata. Az ellenőrzések célja a lopások megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása. Forgalomkorlátozás egyik temetőnél sem lesz, szükség esetén a balesetek megelőzése érdekében rendőrök segítik majd a járművezetőket és a gyalogosokat - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A temetőkben és környékükön rendőrök vigyáznak. Kép: police.hu

 

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei a zavartalan, bűn- és balesetmentes megemlékezés érdekében tanácsolják.

 

 

Az elhunyt szeretteik sírjait látogatók csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz szükségük van. Még rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírok gondozása közben letett táskáikat, még arra az időre sem, míg például elmennek vízért. Az autókkal érkezők a leparkolt járművekben ne hagyjanak személyes holmit. A műszerfalon, üléseken, kalaptartón, felejtett telefonok, kézitáskák kívülről is jól láthatók, így a rossz szándékkal nézelődők hamar felfigyelnek a tárgyakra. A leállított, lezárt autóban lehetőség szerint ne maradjanak táskák, iratok, telefonok, navigációs készülékek. A kerékpárosok lakatolják le biciklijüket, és a kormányon, a kosarakban ne hagyjanak semmit.

 

 

A járművekkel érkezők a haladási sebességüket az időjárási, látási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák ki. Ezekben a napokban jelentősen megnövekedhet a közúti forgalom, amely sok esetben a megszokottnál lassabb haladást eredményez. A rendőrség szakemberei ezért is kérik a járművezetőket, hogy legyenek toleránsak, türelmesek közlekedő partnereikkel szemben. A gyalogosok és a kerékpárosok viseljenek fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt, hogy jól láthatók legyenek a többi közlekedő számára.

 

 

Kapcsolódó tartalom:

Emlékezés biztonságban – ORFK Kommunikációs Szolgálat<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.