2021. június 13., vasárnap,  Antal és Anett
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2020. szeptember 23., szerda
Lehet élni vírus nélkül?
Szerző: Zsidov Magdolna
Mondom, olyan egyszerűen, aminél egyszerűbben nem is lehetne, tehát bikkfanyelven azt, amit magam is meg szeretnék tudni, de semmire sem jutok. Egyszerűen, érthetően mondom, írom, mert mi hasznát venném, ha előhalásznék az idegen szavak tárházából egy stílusos szót, amivel elámítanám az ellenszenveseket, a tiltakozókat, a belenyugvókat, az elfogadókat, szóval a sok táborra szakadtakat? Tehát mondom, állítom, benne vagyunk ám rendesen egy vírusmizéria kellős közepén, vagy elejének a közepén, vagy a közepének az elején… ki tudja, melyik stációjában, de semmiképp sem a slamasztika végén.

Képünk illusztráció! (Forrás: vanillamagazine.it)Mondom: mielőtt belefognék elmélkedésembe, leszögezem, nem szaktudorként, mondjuk virológus-biológusként foglalkozom a témával, így fogalmazásom sincs, hogyan tudom elmondani, mit hiszek és mit nem, de tény, hogy senki nem tesz semmit annak érdekében, hogy értsem.  Általában azt a választ kapom: elnézést, nem tudtuk, hogy maga sem tudja.

 

Pedig, ha hiszik, ha nem, én vagyok az egyik ember, aki megtalálta az ellenszert. Legutoljára még úgy tudtam, de most már a legutoljára utáni van, és ez megváltoztatta az előbbi státuszomat. Időközben ugyanis kiderült, hogy sokan, sokféle úton találták meg az ellenszert, aztán ők is rájöttek, hogy nem az lett a legutolsó. Eltart még egy ideig… mondják. Ezt pedig én is bizton állíthatom, mert már előbb rájöttem a lényegre, mint ők. Ja, persze, én velük ellentétben nem a vakcinára, mert abban csak vakon tapogatódznék, hanem arra, hogyan lehet a mellébeszélés ellenszerére szert tenni. Mondjam? Mondom, mert ki kívánkozik belőlem: igazat kellene mondani! Uram bocsá’, de hogyan lehet igazat mondani, ha mindenki vakon tapogatódzik? Ugye, világos? No, nem az a Világos, mert ott vértben, teljes hadi felszerelésben vesztett csatát az emberiség legjobbja, legnagyszerűbbje, legigazibbja… satöbbije (akik a történelmet egy kicsit is ismerik, azok tudják, miről beszélek). Aki lélegzik, és még nincs készüléken, azt tudja, hogy nem könnyű felvenni a harcot a vírusokkal szemben, akik fel akarják emészteni a gyengéket. Azt is tudják, hogy a vírus a legmegátalkodottabb valami, pusztító utálatosság, a Föld legrégibb gonosztevője, mostanában különös hatalommal, erővel küzd a győzelemért. A győzelmének ára van, profitálni tud belőle, ez a vírusok szaporodásának a titka.

 

Nehéz magát kiismerni az embernek ebben a bonyolult világban. Csak beszédet hallani, mindig csak beszédet, magyarázkodást, mert ugyebár a szónak az a feladata, hogy célba találjon. Soha egy mondat sem hangzik el cél nélkül. Ha nem lenne célja, az emberek jó nagyokat hallgatnának. Azt a valamit is meg kell magyarázni a laikusoknak, aminek, az elejének a közepén, vagy a közepének az elején vagyunk. De, azt mondják, hogy lesz a közepének vége, sőt a végének eleje, közepe, és végül vége, pontos idői behatárolással. A zemberek meg csodálkoznak, milyen bölcs szavak, és elhiszik, mert számukra a mézesmadzag a köldökzsinór. De nem mindenki hiszi el, vannak, akik többet akarnak tudni, nemcsak a mellébeszélést, nem a csűrést, csavarást. Belőlük áll össze az ellenség, akiknek rugóra jár az eszük… önfejlesztők, magukat generálják, nem kell nekik megmagyarázni, hogy mitől döglik…. no, nem a légy, hanem az a megátalkodott vírus. Ők azok, akik vírustalan világban szeretnének élni. Hajrá, össze kell fogni a limfocitákkal, és harcba kell szállni minden hazudozó, ártalmas emberpusztítással, mert ugyebár mégiscsak az ember tartozik az élet legmagasabb rendjébe, jó lenne végre védelmezni. Nem régiben olvastam, hogy a nitrogén alkotja az emberi test 3 tömegszázalékát, ezzel az oxigén, a szén és a hidrogén után a negyedik leggyakoribb elem az emberi testben. Különlegessége az, hogy amikor egy szervezet elpusztul, csak hosszú évmilliók alatt tűnik el belőle a nitrogén, ami ugyebár a DNS és az RNS életben tartója. Lehet, hogy a „nitrogénnek” lesz köszönhető majd, hogy egyszer feltámad az ember a halottaiból, és nem tűri tovább, hogy becsapják olcsó hazugságokkal? Jó lenne végre, ha a „nitrogének” gyülekeznének, és még most, az élet közepén tennének magukért valamit, ha már olyan hosszú idő óta képesek túlélni a vírustámadásokat.

 

A legokosabb dolgok reggelente jutnak eszembe, pontosabban álmomban reggel felé, most meg este van, így okosságom híján nem elmélkedem tovább, elmegyek aludni, hátha reggelre felébredek egy soha ki nem mondott gondolatra, olyanra, ami eddig senkinek sem jutott eszébe… nekem sem. De tudják, mindig várunk valakire, aki többet tud nálunk, jobban szereti az embert a vírusnál, mintsem pusztítsa, becsapja, kihasználja az előnytelenségét, amire a vírusok ítélték.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.