2023. szeptember 26., kedd,  Jusztina
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2023. május 09., kedd
Ingyen is adott másoknak a szerből
A szeghalmi férfit már korábban is elítélték dílerkedésért – Ügyészségi indítvány: végrehajtandó börtönbüntetés
Szerző: Sz. M.
Békés vármegyében, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 38 éves, büntetett előéletű, szeghalmi férfi ellen, aki 2022-ben, szeghalmi lakóhelyén több személynek értékesített „kristály” néven új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító hatású szert – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A szeghalmi férfi a kristály állagú anyagot maga is fogyasztotta, többeknek értékesítette és többektől nem kért pénzt érte. A kép illusztráció. Kép forrása: Police.hu

 

A férfit a Szeghalmi Járásbíróság 2022 februárjában már elítélte új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt, akkor 1 év 9 hónap időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte pártfogó felügyeletét és 253 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Ez az ítélet azonban nem volt kellő visszatartó erejű és a férfi az elítélése után, röviddel, folytatta a dílerkedést.

 

A férfi a bódító szert mindig azonos helyről szerezte be, és a kristály állagú anyagot maga is fogyasztotta, a szervezetéből kimutatták a szer hatóanyagát. Több személynek is értékesített az anyagból, amelyből legalább 138 ezer forint bevételre tett szert, és több fogyasztónak úgy adott át a szerből, hogy nem kért érte pénzt.

 

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére, mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 138 ezer forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 870 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. A férfi az újabb bűncselekményt a vele szemben korábban kiszabott, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért a járási ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság rendelje el a vele szemben, más ügyben kiszabott az 1 év 9 hónap tartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását.

 

 

Kép: A szeghalmi férfi a kristály állagú anyagot maga is fogyasztotta, többeknek értékesítette és többektől nem kért pénzt érte. A kép illusztráció. Kép forrása: Police.hu

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.