2023. szeptember 26., kedd,  Jusztina
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2023. május 09., kedd
A közlekedés áll a középpontban
A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron, ma, a vasúti átjáró szabályaira tanítják a gyerekeket – Csütörtökön megemlékeznek a közlekedési kultúra napjáról
Szerző: Vitalap.hu
A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron már negyedik alkalommal rendezik meg alsó tagozatos általános iskolásoknak a Sínek - Fények – Életek című rendezvényt, a vasúti átjáró szabályos megközelítése, és az azon áthaladás témájában. A sorozat igazodik az évszakokhoz, hogy adott időjárási viszonyok szerint, mire kell odafigyelni – tájékoztatott Sós Imre, a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke.

A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar, a Gőzmalom téren. Kép forrása: Wikipédia

 

A résztvevő gyerekek Kónya Orsolya rendőr őrmester előadását hallgathatják meg, melyet Bajkai Zsolt, a MÁV balesetvizsgálója egészít ki tanulságos esetekkel.

Az eseményt május 9-én, kedden, 10 órától rendezik a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

 

Ezen a héten másik közlekedési eseményről is megemlékeznek, a közlekedési kultúra napjáról, amely a biztonságosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek napja. A Magyarországon, 2015 óta, minden év május 11-én, rendezik meg. Az Art-Unió Alapítvány és a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület az alkalomból az úton, sínen, vízen és a levegőben közlekedési területekről meghívott vendégekkel emlékezik a napra, május 11-én.

 

 

Kép: A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar, a Gőzmalom téren. Kép forrása: Wikipédia

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.