2022. június 30., csütörtök,  Pál
 
 
 
 

Címlap

Forró a nyár. A kép illusztráció. Kép forrása: Pixabay
Úgy tartották, a búza töve Péter, Pál napján megszakad, kezdődhet az aratás – Szegzárdi Nagy Vendel verse
Magyar nyelvterületen úgy tartották, hogy a búza töve június 29-én, Péter, Pál napján megszakad, kezdődhet az aratás. (Forrás: Magyar néprajz – Arcanum) Az aratás a megérett szálas gabona, a búza, árpa levágásának és betakarítása. Már a vadászó-gyűjtögető ősemberek is arattak. Az aratás első nyomai a Közel-keletre vezetnek, a leletanyag is innen került elő az i. e. 6500 körüli időkből. Az emberiség aratószerszáma hosszú ideig a sarló volt. Az arató kévébe is kötötte, amit levágott. (Forrás: Wikipédia)
Szerző: Sz. M.
A gyanú szerint pénzért állított ki igazolást a Békés megyei háziorvos. A kép illusztráció. Kép forrása: Police.hu
2022. június 30., csütörtök
A férfi el akarta halasztani börtönbe vonulását, ismerőse szerzett Covid-19 igazolást – A háziorvos a gyanú szerint 200 ezer forintot kapott
A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint Covid-19 igazolást állított ki egy férfinak úgy, hogy nem is fertőződött meg a vírussal. A Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya büntetőeljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen. Az orvos a gyanú szerint Covid-19 igazolást állított ki egy férfinak, 2022. január 4-én, 200 ezer forintért cserébe úgy, hogy nem is fertőződött meg a vírussal.
Szerző: Sz. M.
Elmondása szerint, talált rendszámtáblát tett a forgalomból kivont autójára a mezőberényi férfi. A kép illusztráció. Kép forrása: Police.hu
2022. június 30., csütörtök
A mezőberényi férfi a forgalomból kivont autójára talált táblát szerelt – Ittas autós, Békéscsabán
Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök június 28-án, 7 óra körül, Békéscsabán, a Bem utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A 64 éves férfit a rendőrök előállították, majd miután a rendőrkapitányságon végzett légalkohol-mérések eredménye is pozitív lett, elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Nem elég letakarni a fürdőhelyen a személyes holmit. A kép illusztráció. Kép forrása: Depositphotos
2022. június 29., szerda
Fürödjön a biztonságban –program Békéscsabán, az Árpád fürdőben – Megyeszerte tart tájékoztatókat a rendőrség
Békés megyében, a békéscsabai strandon tartott bűnmegelőzési tanácsadást a rendőrség. Az érdeklődők a lopások megelőzéséről, a nyaralás idejére őrizetlenül hagyott lakások védelméről is kaptak hasznos információkat – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A gyulai bírja erővel. Kép forrása: Gyulahús Kft.
2022. június 29., szerda
A Gyulahús Kft. reprezentatív kutatásának bemutatója a fogyasztói szokásokról, Budapesten
Az egyik legnagyobb tradícióval rendelkező, hazai élelmiszeripari vállalat, a Gyulahús Kft. május végén készítette el reprezentatív felmérését, amely azt vizsgálta, hogy a hazai fogyasztók mennyire szeretik a csípős termékeket. Hogyan változott az elmúlt években a fűszerezésben a választás a magyarok körében? Feltérképezték azt is, hogy milyen elvárásaik vannak a vásárlóknak, amikor glutén- vagy laktózmentes termékeket, májas készítményt tesznek a kosarukba. A felmérés eredményét június 22-én, Budapesten, sajtótájékoztatón mutatta be a cég.
Szerző: Vitalap.hu
Békéscsabán, az autós nem adta meg az elsőbbséget a kerékpárosnak, aki könnyebben sérült meg. A kép illusztráció. Kép forrása: Pixabay
2022. június 29., szerda
Békéscsabán, útkereszteződésben, az autós nem adta meg az elsőbbséget – Elfogták Orosházán, a hamis vád miatt körözött férfit
Békés megyében, Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Petőfi utca kereszteződésében, 7 óra után néhány perccel, személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpáros nőnek és összeütköztek. A balesetben a biciklis nő könnyebben megsérült – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
Jelenet a ma este, a gyulai Tószínpadon látható előadásból. Kép forrása: Gyulai Várszínház
2022. június 28., kedd
Ma, 20.30 órától, a Tószínpadon mutatja be előadását a Magyarock Dalszínház
Ma, június 28-án, 20.30 órától, a gyulai Tószínpadon, mutatja be a Gyulai Várszínház Presser Gábor - Sztevanovity Dusán – Horváth Péter A padlás című darabját, a Magyarock Dalszínház előadásában, Vizeli Csaba rendezésében. A darab alcíme Félig mese – félig musical 9-99 éves korig. Presser Gábor és Sztevanovity Dusán közismert dalaival fűszerezett darabja az egyik legsikeresebb magyar musical. Az „Ég és föld” között elhelyezkedő padlás Rádiósának, az odatévedő négy szellemnek és a gengszter Barrabásának a történetén már generációk nőttek fel. A félig mese félig musical kiváló szórakozást nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. (Forrás: gyulaivarszinhaz.hu)
Szerző: Programajánló
A kevermesi férfi Lőkösházán, a mozgó rendőrautó szélvédőjét törte be. A kép illusztráció. Kép forrása: Police.hu
2022. június 28., kedd
A kevermesi férfi Lőkösházán, a mozgó jármű üvegét törte be – Ügyészségi vádemelés
Békés megyében, közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség a 31 éves, kevermesi férfi ellen, aki szándékosan megrongált egy rendőrautót – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, az elmúlt héten, 21 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök. Tízen ittasan kerékpároztak az utakon. A kép illusztráció. Kép forrása: Depositphotos
2022. június 28., kedd
Békés megyében, az elmúlt héten, 11 gépi meghajtású járművezető és 10 kerékpáros közlekedett alkohol befolyása alatt – Baleset Békéscsabán
Békés megyében, Békéscsabán, a Corvin utca és a Bánát utca kereszteződésében, június 26-án, 19 óra körül, traktorral közlekedő férfi érintőleges nekiütközött egy kerékpárosnak, aki elesett és könnyebben megsérült – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
Szerző: Sz. M.
A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia-szárnya népszerű rendezvényhelyszínné vált. Kép forrása: Gyulakult
2022. június 27., hétfő
Ma, 17. 30 órától, Gyulán: Új kihívások a bel- és külpolitikában – Várják az érdeklődőket a rendezvényre
Ma, június 27-én, Gyulán, az Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia-szárnyában, 17. 30 órakor kezdődik az MCC Békéscsabai Képzési Központ rendezvénye, Németország átalakulóban címmel. A rendezvényre minden érdeklődőt várnak a szervezők. Előadást tart Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója és Dörstelmann-Fodor Kinga, a Magyar-Német Intézet projektmenedzsere.
Szerző: Programajánló
< >