2021. március 2., kedd,  Lujza
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. január 22., péntek
Betörők Sarkadon
Két férfi lakatlan ház ajtaját feszítette be - Afgánok cseh kamionban - Határsértők Nagykamaráson - Baleset Csabacsűdön
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Csabacsűdön, a Zrínyi utca és a 44-es számú főút kereszteződésében, január 20-án, 18.15 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben az egyik autós súlyosan, a másik jármű vezetője és utasa könnyebben sérült meg. Békés megyében, január 21-én, 5.30 óra és 17.30 óra között két határsértőt fogtak el és hat, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel a rendőrök. A hatfős csoport 6.10 órakor, a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, autóalkatrészeket szállító cseh kamion rakterében rejtőzködött. Miután a járművet közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök megtalálták őket, a magukat afgán állampolgárnak valló férfiak nem léphették át az államhatárt, a román hatóság eljárást indított ellenük.

Csabacsűdön két személygépkocsi ütközött össze. Kép: police.hu

 

 

 

Két órával később, Nagykamaráson fogtak el a rendőrök két határsértőt. Előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd mivel mindketten Romániából jöttek át Magyarországra a zöldhatáron, átadták őket a román hatóság képviselőinek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. 

 

 

A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőr-járőrei január 20-án előállítottak két férfit. A gyanú szerint január 19-én, késő este betörtek Sarkadon, egy lakatlan házba. Az épület ajtaját befeszítették, majd átkutatták a helyiségeket. A házból kerékpárokat, fűkaszát, televíziót, fagyasztott húsokat vittek el.  A rendőrkapitányság nyomozói lopás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást ellenük. A fiatalabb férfi ellen más, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt is folyik eljárás, mert korábban Sarkadon, több helyről is lopott. Volt, ahonnan segéd-motorkerékpárt hozott el, máshonnan akkumulátorokat, de olyan is előfordult, hogy szeszes italokat, készpénzt, centrifugát, mosógépet lopott el.

 

 

Dévaványán, január 20-án, a rendőrök elfogtak egy dévaványai férfit, aki ellen a Szigetszentmiklósi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt. A 19 éves férfit a rendőrjárőrök előállították és a Szarvasi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei január 20-án előállítottak egy vésztői férfit. A gyanú szerint a 37 éves férfi korábban betört egy vésztői italozóba, ahonnan több tízezer forint értékben különféle italokat lopott el.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.