2021. március 2., kedd,  Lujza
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2020. október 11., vasárnap
Arad megyében megőriztük a magyar képviseletet
Választási értékelő Faragó Péter RMDSZ-elnökkel
Szerző: Balta János
A napokban többen is érdeklődtek, honnan lehetne megtudni az Arad megyei önkormányzati választások eredményét. Ezt bizony elmulasztottuk időben ismertetni olvasóinkkal. Talán még nem késő pótolni…

Faragó Péter„Faragó Péterrel, az RMDSZ Arad megyei elnökével, parlamenti képviselővel egy rövidre szabott éjszaka után értékeljük az Arad megyei önkormányzati választások eredményeit.

 

 – Elnök úr, gondolom, az RMDSZ Arad megyei székházában dolgozók nem sokat aludtak, de reggel 10 órakor ismeretesek-e a megyebeli magyarlakta településeken lezajlott választási eredmények?

 

– Azzal kezdeném, hogy köszönetet mondjak mindazoknak a megyebeli magyaroknak, akik részt vettek a választásokon, különösen azoknak, akik a magyar képviseletre szavaztak. Mert Arad megyei létünknek az a bizonyítéka, hogy a jelöltjeinket szavazatokkal támogatjuk. Úgy érzem, hogy a világjárvány által az elmúlt félévben gyakorolt nyomasztó érzés dacára, az Arad megyei magyarok részt vettek a választásokon, ami nagyra értékelhető. Ugyanakkor köszönet jár a jelöltjeinknek, az önkénteseknek is, mindenkinek, aki részt vett a kampányban és az elmúlt időszakban bármivel is segítette a munkánkat.

 

– Talán vegyük számba a megyebeli eredményeinket…

 

– Valóban, Arad megyében továbbra is 5 községnek lesz magyar polgármestere, ugyanis a Simonyifalvát, Vadászt és Bélzerindet adminisztráló Tőzmiske Községben Haász Tibor újra győzni tudott. Kisiratoson Korondi Józsa Erika polgármester egy újabb mandátumra kapott bizalmat. A Kis- és Nagyvarjast is adminisztráló Nagyiratos Községben Papp Attila polgármester újabb mandátumot nyert. A Kispereget is adminisztráló Nagypereg Községben az eddigi polgármesterünk, Kovács Imre újabb mandátumot nyert. Új polgármesterünk kapott bizalmat a Szentpált is adminisztráló Sofronya Községben, ahol Sandu Krisztián eddigi alpolgármester győzött. Az említett eredmények a sikereink, ugyanakkor nagyon fájlaljuk, hogy az Ágyát és Szapáryligetet is adminisztráló Szintye Községben az eddigi polgármester, Erdős Bálint csupán tucatnyi szavazattal maradt alul a riválisával szemben. Éppen ezért, nem folytathatja az elmúlt 11 évben végzett remek munkáját. Még nincsenek végleges eredményeink, de úgy tűnik, a következő mandátumban az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének ugyancsak két megyei tanácsosa lesz. Ugyanúgy a megyeközpontban, Aradon ugyancsak két tanácsosunk képviseli majd a magyarság érdekeit. Jelenlegi számításaink alapján, nagyjából megőriztük a tanácsosainknak a számát, körülbelül 55-56-ra számítunk. Vannak települések, ahol növelni tudtuk a tanácsosainknak a számát, így Kisjenőben, Fazekasvarsándon és Nagyzerinden egy-egy mandátummal gazdagodtunk. Fakert Községben képviselői mandátumot nyertünk. Ugyanakkor olyan települések is vannak, ahol mandátumot veszítettünk, ilyen Pécska, ahol az eddigi 3 helyett a továbbiakban 2, Vinga Községben is 2 majláthfalvi tanácsos, Gyorokon is megőriztük a tanácsosi tisztséget, míg Angyalkút községben egyetlen szavazaton múlott, hogy megtartsuk a tanácsosi tisztségünket.

 

– Mindenhol megszülettek a végeredmények?

 

– Reggel 10 órakor még nem, de várjuk őket, és a következő napokban olyan politikai tárgyalásokat próbálunk folytatni, amelyeknek az eredményeként, a következő években is biztosítani tudjuk a magyarok által lakott települések fejlődését. Biztosítani tudjuk a kulturális programjaiknak az oktatási intézményeinek, az egyházainknak az anyagi támogatását Aradon, illetve a megyében egyaránt.

 

– Sok sikert kívánok a soron lévő politikai tárgyalásokhoz, köszönöm a tájékoztatót!

 

– Én köszönöm a lehetőséget!”<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.