2023. szeptember 26., kedd,  Jusztina
 
 
 
 

Civilek

[Civilek]
2018. december 30., vasárnap
Mozgáskorlátozottak a szeretet ünnepén
„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában”
Szerző: M. Szabó Mihály
A Mozgáskorlátozottak Mezőhegyesi Egyesülete a parkváros legnagyobb civil szervezete. 1994-ben alakult 23 fővel. 1997 óta közhasznú szervezetként működik. Jelenleg 130 fő a tagság létszáma. Az egyesület elnöke hosszú időn keresztül Robotka Mária volt, akinek emlékét szeretettel őrzik. Halála után, 2013. március 8-ától, Verikné Frankó Ilona tölti be ezt a tisztséget.

A_mozgaskorlatozottak_egyesulevezeto.jpg

 

A társaságnál régi hagyomány, hogy decemberben fenyő ünnepséget tartanak. Idén sem történt ez másképp. December 7-én a Centrál Épület éttermében gyűltek össze, hogy méltóképpen ünnepeljék a szeretet ünnepét.

 

– A bevételeinkből, támogatásokból befolyt összegből ez évben is több kirándulást szerveztünk. Voltunk a Gyopárosfürdői Alföld Gyöngyében, a Makói Hagymatikumban, az Algyői Borbála gyógy- és wellness fürdőben. Szegeden megnéztük a Fogadalmi templomot, a városi könyvtárban pedig színvonalas kalauzolással töltöttünk pár órát. A Tisza folyón sétahajózással, a szárazföldön nosztalgia kisvonattal tekinthettük meg a város néhány nevezetességét. Az októberi hajdúszoboszlói kiránduláson a Hotel Béke szállodában igénybe vettük a szálloda gyógy- és welness szolgáltatását, a gyógymasszázst, és megtapasztalhattuk a terápiás szobák áldásos hatásait. Idén két városi rendezvényen vettünk részt szép számmal, a városi Nőnapon és az Idősek napján – mondta többek között a beszámolójában az egyesület elnöke.

  

A_Jozsef_Attila_Altalanos_Muveportja.jpg

 

Kiemelte még, hogy az egyesület vezetősége törekszik a lehetőségekhez mérten továbbra is mindent megtenni a közösség, a város érdekében, hogy jobb, élhetőbb, könnyebb körülményeket teremtsen a sérült embertársaknak, és segítse számukra az esélyegyenlőség elérését.

 

Verikné Frankó Ilona, ünnepi köszöntőjébe Aranyosi Ervin Karácsonyi kívánságom című versét is beleszőtte.

 

„Amikor kigyúlnak a karácsonyi fények,

együtt kell dobbanni az emberek szívének.”

 

– szóltak a szívmelengető sorok.

 

kicsi-Mityko_Zsolt_polgarmester_melegsagot.jpgEzt követően a József Attila Általános Művelődési Központ Általános Iskolája színjátszó csoportjának műsorát tekinthették meg a résztvevők, Augusztinszkiné Nagy Erika és Zsóriné Kovács Márta tanítónők vezetésével.

 

Mitykó Zsolt polgármester meleg szavakkal üdvözölte a tagságot. Rövid tájékoztatást adott a település csatorna felújítási munkálatairól. Megemlítette azt is, hogy harmonikus együtt működés alakult ki a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-vel, valamint Lázár János kormánybiztossal, így nagy reményekkel indulnak neki a 2019-es évnek. Végezetül a maga és a képviselő-testület nevében kellemes ünnepeket, és boldog új esztendőt kívánt mindenkinek.

 

A karácsonyi csomagok átvétele után, Pintér Vilmos zenész szórakoztatta a jelenlévőket üdítő muzsikával.   <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.