2022. augusztus 8., hétfő,  László
 
 
 
 

Civilek

[Civilek]
2018. március 26., hétfő
Fogy(aszt)ókúra
Középpontban a középiskolások, nemcsak vírusirtó üzemmódban…
Szerző: –bedara–
A Gyula és Térsége Fogyasztóvédelmi Egyesület március 6-án rendezte meg éves vetélkedőjét két gyulai középiskola 9. évfolyamos diákjai részére.

A versenyző csapatok egyikében a lányok jelenléte volt a domináns

 

A megyében a civil egyesület egyedülálló kezdeményezéseként már mintegy tízéves hagyománya van különböző vetélkedők szervezésében és lebonyolításában.  Ennek  csúcspontja volt a Göndöcs Benedek Szakközépiskola és a Karácsony János Katolikus Gimnázium között megvalósuló fogyasztóvédelmi párbaj.

 

Az izgalom tetőfokát az eredményhirdetések jelentették. A tét: melyik csapat kapja az egyenpólókat, a pendrive-okat és nem utolsósorban, milyen értékű étkezési utalványokra lehet szert tenni?

 

A kilencedikesek úgy láttak neki a feladatoknak, mintha osztályzatokat kaptak volna érte. A saját osztályfőnökeik jelenléte is erre sarkallta őket, akik persze együtt izgultak velük. A diákok felkészítése jobbára interneten történt. Világhálós vásárlásokkal kapcsolatos tudnivalókat kerestek – a feladványok is erről a témáról szóltak. Mivel naponta szembe találják magukat ezekkel a problémákkal, a tanulók a mindennapjaikban hasznosíthatják majd az itt megszerzett ismereteket.

 

Jó volt látni a kipirult arcokat a feladványok megoldása közben. De a legjobb érzés az eredményhirdetés után a megelégedettséget volt látni az arcokon, a jól elvégzett munka eredményeként.

 

Versenylázban...

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.