2022. augusztus 8., hétfő,  László
 
 
 
 

Civilek

[Civilek]
2018. február 27., kedd
Békés, nem csak a nevében békés
A kormány stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget
Szerző: M. Szabó Mihály
Békés megyében 74 egyesület működik, közel háromezres létszámmal. A polgárőrök önként és díjazás nélkül végzik a munkájukat. Sokat tesznek a települések közbiztonsága érdekében. Kitűnő az együttműködés a rendőrséggel, a katasztrófa védelemmel és az önkormányzatokkal – emelte ki Gyarmati Sándor, az OPSZ megyei elnöke a Mezőhegyes Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület február 25-ei éves közgyűlésén a patinás Centrál épület egyik termében.

A_legeredmenyesebben_tevekenykvetel_.jpg

 

– Magyarország kormánya stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget. Óriási pénzügyi és erkölcsi támogatást kapunk, így a polgárőrség működése biztosított. Ki kell emelnem azt a tényt, hogy a határok védelmében a polgárőrök is kiveszik a részüket a határok védelmében! A migrációs folyamatok kezelésében, ennek folyományaként Magyarország biztonságos ország lehet. Így örömmel mondhatom, hogy a lakosság biztonságérzete növekedett. Békés megye tehát nem csak a nevében, hanem a valóságban is békés – hangsúlyozta Gyarmati Sándor.

 

Turcsán István, a mezőhegyesi egyesület elnöke aláhúzta, hogy az egyesület 47 fős tagsága az elmúlt évben több mint 13 ezer órát teljesített, melyből 6.800 óra külterületi szolgálat volt. Megemlítette, hogy a polgárőrség önkéntes szervezet, ezért kiemelten fontos a munkájuk végzéséhez minden pénzügyi támogatás. Többek között szeretnének vásárolni egy hőkamerát és egy robogót, melyek a határ -és a majorok védelmének biztonságosabbá tételét segítenék elő. – Munkánkat mi sem dicséri jobban – mondta –, hogy Szalkai László, szolgálaton kívüli polgárőr bejelentésének köszönhetően három határsértőt állítottak elő a rendőrök február 19-én, 10.15 óra körül a mezőhegyesi vasútállomásról a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. Az afgán férfiak illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek Romániából Magyarországra. A kirendeltségen meghallgatták őket, majd a magyar rendőrök február 19-én, 19.50 órakor átadták a határsértőket a román hatóság képviselőinek. (Az esetről magazinunk is beszámolt.)

 

Rajos István alpolgármester annak adott hangot, hogy 2018-ban is számítanak a polgárőrség munkájára. Egyben reményét fejezte ki, hogy idén a munkájuknak megfelelően anyagiakban is próbálja az önkormányzat az egyesületet támogatni. Köszönhetően Simonka György országgyűlési képviselő munkájának – tette még hozzá –, a térségben, illetve Mezőhegyesen, a TOP-os munkaprogramok keretében megvalósuló projektekre nem kell az önkormányzati költségvetésből forrásokat biztosítani.

 

Simonka György országgyűlési képviselőt telefonon értük el, aki magazinunknak elmondta, hogy a polgárőrség működése az egész térségben példaértékű. Ahhoz, hogy a megyében biztonság és nyugalom van, nagymértékben hozzájárul a polgárőrök munkája, kiknek a megbecsülése évről évre nő. A mai közgyűlésen a kiemelkedő munkát végzők tevékenységét köszöntük meg egy-egy oklevéllel a polgárőrség, és a rendőrség képviselőivel. Jó magam pedig nem csak országgyűlési képviselőként, hanem polgárőrként is gratuláltam a kollégáknak.

 

Kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült: Balogh László, Balla Sándor, Hadobán Erika, Turcsánné Siller Anikó, Bodrogi István, Fejes György, Molnár Csaba, Szabados József, Szalkai László és Mundruc Csaba.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.