2022. augusztus 8., hétfő,  László
 
 
 
 

Civilek

[Civilek]
2017. december 13., szerda
„Ünneplő ruháját a szív magára ölti”
Mozgáskorlátozottak karácsonyi rendezvénye
Szerző: M. Szabó Mihály
– A karácsony a szeretet ünnepe, ekkor együtt van a család és örülnek annak, hogy együtt lehetnek. Nem ajándékot várnak egymástól. Sokuk számára már az is nagy boldogság, ha karácsonykor a távol élő családtagjaikat, barátaikat, akár csak egy napra, de újra láthatják, beszélgethetnek az elmúlt idők szép emlékeiről – fogalmazta meg többek között a karácsony szerepét Verikné Frankó Ilona, a Mozgáskorlátozottak Mezőhegyesi Egyesületének elnöke, a civil szervezet évzáró és fenyőünnepségén.

Szep_szammal_osszegyult_a_mozgvenyre.JPG

 

Verikné Frankó Ilona ismertette a 2017-ben megvalósult programokat. Elmondta, hogy a bevételekből és támogatásokból befolyt összegből több kirándulást is szerveztek. Voltak a gyopárosfürdői, a makói, illetve a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben, valamint részt vettek gyulai városnézésen, megfordultak a gyulai várban, az Almásy-kastélyban és a Gyulavári Kastélyban. Hangsúlyozta, hogy a kirándulásokat azért szervezik, mivel egyedül sokan nem mennének el ilyen helyekre. Szólt arról, hogy tavaszváró kemencés rendezvényt is rendeztek, és a medgyesegyházi társegyesülettel közösen zenés szórakoztató délutánt.

 

– Mi mozgáskorlátozottak fogyatékosságunkat nem tudjuk letagadni, ugyanakkor szeretnénk, ha a társadalom befogadóbb, elfogadóbb lenne a sérült emberek irányában. Hisszük, hogy helyt tudunk állni, ha elvállalunk egy feladatot, egy munkát – nyomatékosította.

 

„Ünneplő ruháját a szív magára ölti, / ember a karácsonyt megtisztulva tölti. / A hétköznapi lelkek megtelnek békével, / egymás iránt érzett szívszeretetével” – idézte végül Verikné Frankó Ilona Aranyosi Ervin Karácsonyi vers című költeményét, mely a következő sorokkal zárul: „Legyen áldott az év minden egyes napja./ Fényben fürödjön a Föld minden darabja. / Hidd el nem kell ehhez semmi többet tenni, / tanulj meg mindenkit egyformán szeretni.”

 

A beszámolót követően a mezőhegyesi József Attila Általános Iskola 4. a osztályos tanulói adtak megható kis karácsonyi műsort Zsóriné Kovács Márta és Augusztinszkiné Nagy Erika tanítónők vezetésével. A kulturális blokkban elhangoztak szavalatok, furulya és –énekszámok, a résztvevők láthattak tánckoreográfiát és betlehemi jelenetet.

  

Mikulasok_tanca.JPG

 

Mitykó Zsolt polgármester beszédében aláhúzta, hogy Mezőhegyesen mára már csak két erős civil szervezet maradt, a horgász egyesület és a mozgáskorlátozottak egyesülete. – A képviselő-testület igyekszik láthatóvá tenni a szervezetet, melyben annak is óriási szerepe van, hogy az egyesület Verikné Frankó Ilona elnököt delegálta az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságába – emelte ki a város első embere.

 

A program „hivatalos” részét Zsóri Marcell érett énekes műsora zárta népszerű karácsonyi dalokkal, melyet vacsora és táncos program követett Láda Mihály közreműködésével.<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.