2021. április 23., péntek,  Béla
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2021. február 13., szombat
Afgánok szlovák tehergépkocsiban
Nem léphettek Magyarország területére - Líbiai határsértők Lőkösházánál - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, február 11-én, Újkígyóson, a Gyulai utca és az Újköz utca kereszteződésében, 13 óra után néhány perccel összeütközött három személygépkocsi. A balesetben ketten könnyebben megsérültek. Békéscsaba külterületén, február 11-én, 20.30 óra körül egy személyautó letért az útról, jelzőtáblának ütközött és árokba csúszott. A mentők a jármű utasát könnyű sérüléssel vitték kórházba. Békéscsabán, a Gyulai úton, február 10-én, 15.15 óra körül összeütközött egy személyautó és egy kerékpárral közlekedő gyermek. A tizenhárom éves lány nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Békés megyében két határsértőt fogtak el a rendőrök, a magukat líbiai állampolgárnak valló férfiakat február 13-án, 3.15 óra körül tartóztatták fel Lőkösháza külterületén. A határsértők egyike sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Jelzőtáblának ütközött és árokba csúszott az autós Békéscsabánál. Kép: police.hu

 

 

A Békés megyei rendőrök nyolc, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel február 11-én. A gyulai közúti határátkelőhelyen, 8.45 órakor belépésre jelentkezett egy szlovák rendszámú tehergépkocsi, amelynek rakterében nyolc migráns rejtőzködött. A határsértők afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat. Nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, így nem léphettek be Magyarország területére. A román hatóság eljárást indított ellenük.

 

Lőkösháza külterületén két, líbiai határsértőt fogtak el. Kép: police.hu

 

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei február 10-én, 11.45 óra körül Békéscsabán, a Kinizsi utcából előállítottak egy budapesti nőt, aki ellen csalás miatt budapesti kerületi rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot. Az 55 éves nőt a rendőrjárőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Szóváltásba keveredett egymással két férfi február 10-én, 9 óra körül Békéscsabán, az Ipari úton. A vita közben egyikük ráütött a másik kisteherautójának szélvédőjére, ettől az üveg megrepedt. A 39 éves, kétegyházi férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói garázdaság elkövetésével gyanúsítják és büntetőeljárást indítottak ellene.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.