2021. február 26., péntek,  Edina
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2021. január 21., csütörtök
Ellopták tárcájából a pénzét
Békéscsabai sörözőben hagyta őrizetlenül tulajdonosa - Határsértők román kamionokban
Szerző: Sz. M.
A Békés megyei rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen öt külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek. Január 20-án, 10.30 órakor, belépésre jelentkezett egy román rendszámú kamion, amelynek rakterében két külföldi rejtőzködött. Fél órával később, szintén egy román honosságú teherautóban három külföldit találtak a közös vizsgálatot végző magyar és román rendőrök. A határsértők afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal. Így nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tárcából két békéscsabai nő kivette a pénzt a sörözőben. A kép illusztráció. Forrás: police.hu

 

 

 

Békéscsabán, a Békési úton, január 19-én, 19.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben senki nem sérült meg, de az egyik autó vezetője elment a helyszínről. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei fél órán belül megtalálták a 22 éves, magyarbánhegyesi nőt, aki a gyanú szerint a járművet vezette. Az alkoholszonda pozitív értéket jelzett nála, ezért a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit és a nő büntetőjogi felelősségét.

 

Sarkadon, január 19-én, 14 óra körül elfogtak a rendőrök egy sarkadi férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. A 27 éves férfi a kijelölt időpontban nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrjárőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

Két nő vett ki pénzt őrizetlenül hagyott pénztárcából egy békéscsabai sörözőben. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte. Őrizetlenül hagyta a pénztárcáját egy férfi 2020. szeptember 13-án, 17 és 18 óra között egy sörözőben, Békéscsabán. Két nő meglátta a tárcát, átültek az asztalhoz, amelynek a padján volt. Egyikük elvette és átadta a társának, aki kivette belőle a papírpénzeket. A százezer forint felét rögtön oda is adta a másik nőnek, mert tartozott neki. A pénztárcát ezután a padon lévő párna alá tették. A férfi csak másnap vette észre, hogy a tárcájából hiányzik a pénz. Miután bejelentést tett a rendőrségen, a nyomozók azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a két békéscsabai nőt. A férfi visszakapta a pénzét. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 

A rendőrség kéri, hogy senki ne hagyja sehol még rövid időre sem őrizetlenül személyes tárgyait, vigyázzanak telefonjukra, pénztárcájukra, táskájukra. Ne hagyják étteremben, sörözőben asztalon, üzletben, bevásárlókocsiban, utcán letámasztott kerékpár kosarában, a bicikli kormányára akasztott szatyorban, parkoló autó utasterében sem.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.