2022. július 1., péntek,  Tihamér és Annamária
 
 
 
 

Junior vita

[Junior vita]
2015. március 02., hétfő
Farsang, Teaest és Ki mit tud?
Sikeresen lezajlott a szlovák iskola rendezvénye
Szerző: Osztroluczki Anett diákújságíró
Az idei tanévben is megrendezésre került Tótkomlóson a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a több évtizedes múltra visszatekintő Teaest. Néhány éve ekkor zajlik a Farsang és a Ki mit tud? is. Ezek a programok már hagyománnyá váltak iskolánkban. Szervezői a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat.

Szulok_es_gyerekek_egyutt_keszvicset.JPG

 

Hetekkel korábban megkezdődtek az előkészületek, de pénteken már mindenki sürgött-forgott, hogy délután 5 órára minden a helyére kerüljön. Voltak, akik székeket, asztalokat hordtak a tornaterembe, mások takarítottak vagy éppen terítettek, farsangi díszeket állítottak össze. Délután több szülő is megérkezett, ők szendvicseket készítettek, finom süteményeket tálaltak az esti rendezvényre. Ahogy haladt az idő, úgy egyre több gyerek vette fel jelmezét, mi pedig elvégeztük az utolsó simításokat, hogy minden tökéletes legyen. A diákönkormányzat tagjai sem ültek tétlenül, ők a Ki mit tud?-ot szervezték.

 

A rendezvény a jelmezesek felvonulásával kezdődött. Sok szép hercegnőt, bohócot, pom-pom lányt, focistát láthattunk, de akadt dobókocka, hópehely és medúza is. A vidám csapat körbejárta a tornatermet, hogy mindenki megcsodálhassa az ötletes jelmezeket. Ezután kezdetét vette a Ki mit tud? , melyet osztályunk egy Szlovákiában tanult tánccal nyitott meg. Többnyire egyéni és csoportos táncok voltak, de akadt ének, zene és akrobatikus foci műsorszám is. Sok színes produkciónak lehettünk tanúi. Természetesen, mivel versenyről volt szó, így a közönség szavazhatott a legjobban tetsző produkcióra. A legtöbb díjat az ötödikesek nyerték, de mi is nagyon örültünk, mert második helyezést értünk el. Miután minden nevező megmutatta tehetségét, egy meglepetés műsor következett. Molnár Imre bűvész varázsolt el minket színes műsorával.

 

Nagy_sikert_aratott_a_buvesz.JPG

 

 Ezt követően elkezdődött az igazi mulatság. Felcsendültek a ritmikusnál ritmikusabb zenék, lehetett táncolni és persze teát inni, mert a Ki mit tud? után megkezdődött a Teaest.  Később került sor a tombolasorsolásra, melyet a szülői munkaközösség, a 7. és 8. osztály szervezett. Nagyon sok tombola tárgy gyűlt össze, így sokan örülhettek nyereményüknek.

 

Vidam_tanccal_zarult__a_rendezveny.JPG

 

 Gyerekek és felnőttek jól érezték magukat, az iskolai rendezvény nagyon jól sikerült. A szórakozás végén maradt néhány önkéntes szülő és gyerek, akik bevállalták a pakolást.

Csodálatosan végződött ez a nap, hiszen mindenkinek lehetősége volt lazítani egy kicsit és jó társaságban, jót szórakozni.<
++++++++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.