2022. július 1., péntek,  Tihamér és Annamária
 
 
 
 

Junior vita

[Junior vita]
2015. február 11., szerda
Ásványkiállítás iskolánkban
Rendhagyó természetismeret óra
Szerző: Zsingor Zóra Zita diákújságíró
Az Esztergomi Ásványmúzeum évek óta vándorkiállításokat szervez országunk általános iskolái számára. Ennek keretében látogatott el a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába Balog Magdolna, az intézet dél-alföldi régiójának munkatársa.

A kiállítás 2015. január 29-én és 30-án délelőtt került megrendezésre. A 8. osztály terme volt berendezve erre az alkalomra. A tanulóknak lehetősége nyílt különféle kőzetek, ásványok, fosszíliák tanulmányozására. Nemcsak megtekinthettük, hanem kezünkbe is vehettük az érdekes kőzeteket, így kézzelfoghatóvá vált a természettudományi órák elvont ismeretanyaga.

 

A kőzetek és egyéb látványos kiállítási darabok mellett betekinthettünk az őket rejtő világba, a környezetszennyezés mindennapos problémáiba, és abba, hogy hogyan óvhatnánk, védhetnénk meg bolygónkat a környezetszennyezéstől.

 

Mindezekről az előadó, akinek személyes kötődése van a megyéhez, és így ismeri közvetlen környezetünket, érdekfeszítő és tanulságos kisfilmet vetített az osztályoknak. Ezek mellett kisebb ajándéktárgyakat is vásárolhattak az érdeklődők.

 

Napjaink fontos feladata, hogy a gyermekeket környezettudatos viselkedésre kell nevelni, s ez a kiállítással egybekötött előadás is ennek a folyamatnak a része. Igazán elgondolkodtató dolgokat hallhattunk, láthattunk. Reméljük, ez a program megmozdított valamit a tanulókban, és ezt követően jobban ügyelnek környezetünk tisztaságára, védelmére.<
++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.